Multisim / netti

  • 12 July 2020
  • 2 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Hei,

Suomennatteko - netin nopeus on hidas kakkospuhelimessa - mutta meneekö käytöstä vielä erillinen maksu:

"MULTI-SIM JA NETTIKÄYTTÖ

Multi-SIM on suunniteltu käytettäväksi puhe- ja viestiliikenteeseen. Telia Yhteys puhelimeen -liittymillä rinnakkaiskortilla voi käyttää myös nettiä pääliittymän hinnoittelun mukaisesti."

 

Multisimin saatekirjeessä sanotaan, ettei nettipaketti toimi kakkosluurissa... Ei tuo missän työkäytössä ola, mutta pysäköinti/taksin tilaaminen jne. kaipaa nettiyhteyttä.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei, hyvä kysymys!


 


Minulla oli aikanaan multisim. Se kakkosliittymä on kuin "klooni" pääliittymästä, eli siis se menee sen mukaan, mitä olet pääliittymään tilannut. Jos se on vaikka 200M liittymä, niin silloin nettikin on 200M, ja data lasketaan pääliittymälle. Yllätyskuluja ei tule.


 


Nettipaketin toimimattomuusvaroitusta selittää tietääkseni se, että jos liittymän laittaa mobiilireitittimeen, eivät puhelut mene läpi pääliittymään, koska ne eivät voi hälyyttää mokkulassa tai vastaavassa (mikäli et laita modeemiin lankapuhelinta kiinni). Se voi sitten aiheuttaa ongelmia puhelinliikenteessä.


 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Mikä liittymätyyppi sinulla on pääliittymässä?

 

Pääliittymä vaikuttaa Multi-SIM:n toimintaan. Multi-SIM palvelukuvaus:

 

Multi-SIM ja nettikäyttö
Osassa liittymistä rinnakkaiskortilla voi käyttää myös pääliittymän nettipakettia. Tämä on mainittuna liittymän palvelukuvauksessa.


Nykyisillä Yhteys-liittymillä netin käyttö menee pääliittymän paketista. Yhteys palvelukuvaus:

 

Lisäpalvelut
Multi-SIM ja Yhteys Multi -palveluiden rinnakkaiskortit käyttävät ja kuluttavat Telia Yhteys -liittymän puhe-, viesti- ja nettipaketteja. Multi-SIM ja Yhteys Multi -palveluiden rinnakkaiskortit on rajoitettu toimimaan 2G-, 3G- ja 4G-verkoissa. Multi-SIM -palvelun rinnakkaiskortin maksiminopeus noudattaa enintään tässä palvelukuvauksessa määriteltyä pääliittymän maksiminopeutta 4G-verkossa. Yhteys Multi -palvelun rinnakkaiskortin maksiminopeus on määritelty Yhteys Multi -palvelun palvelukuvauksessa.

Myös Yhteys mukaan- ja Sopiva-liittymillä rinnakkaiskortin käyttö menee pääliittymän paketista.

 

Jos liittymäsi on joku muu kuin Yhteys, Yhteys mukaan tai Sopiva, tarkasta Multi-SIM:n toiminta oman liittymätyyppisi kanssa erikseen.

 


@HelsinkiHub@  kirjoitti:

Multisimin saatekirjeessä sanotaan, ettei nettipaketti toimi kakkosluurissa.


Tämä saattaa olla ihan vain virhe. Telian tilaus- ja toimitusvahvistukset ovat täynnä virheitä, valitettavasti.

 


@Purnipsi@  kirjoitti:

Se kakkosliittymä on kuin "klooni" pääliittymästä

Paitsi niin kutsuttujen 5G-liittymien tapauksissa.

Vastaa