Posti-ja telelaitoksen puhelinliittyman kirjaus arvo-osuustilille

  • 10 November 2016
  • 1 kommentti
  • 159 katselukertaa

Pörssinoteerattujen yhtiöiden osakkeet on kirjattava tämän vuoden loppuun mennessa pankkien ylläpitämälle arvo-osuustilille. Jos kirjausta ei tehdä määräaikaan mennessä, osake muuttuu arvottomaksi.

Soneran edeltäjän Posti- ja telelaitoksen lankapuhelinliittymien suhteen Nordeassa neuvottiin olemaan yhteydessä Soneraan. En ole onnistunut kuitenkaan saamaan vastausta siiten, että kuuluuko kyseinen  kirjausvaatimus myös vanhoihin lankapuhelinliittymiin. Lähetin Soneraan yhteydenottopyynnön asian selvittämiseksi. Onko jollain tietoa kyseisestä asiasta?

Terveisin Eskon45 Hyvinkäältä


1 kommentti

Sinulla ei ole hallussasi puhelinosaketta, vaan liittymä. Käsittääkseni vanha "posti ja lennätinlaitos" tai telelaitos, sittemmin Telecom Finland, sittemmin Sonera ja nyt Telia eivät koskaan ole myyneet puhelinosakkeita vaan ihan tavallisia "käyttöliittymiä". Näinollen näillä liittymillä ei ole mitään osakearvoa tms. Nämä osakehommat koskevat vain puhelinyhdistyksiä tai -osuuskuntia, kuten aikanaan Elisa oli Helsingin Puhelinyhdistys jonka liittymän ostamalla tuli samalla ostaneeksi osakkeen.

Vastaa