Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66733
Kirjoituksia 180145

Prepaid valvontakameran liittymänä; ongelmia



Prepaid valvontakameran liittymänä; ongelmia

Kokeilija
Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

Prepaid valvontakameran liittymänä; ongelmia

1/15

Halusin rakentaa superedullisen valvonnan kotiin. Hankin riistakameran ja siihen helppo prepaid simmin. Ongelmia käyttöönotossa. 1#  Sähköposti: MMS asetukset. URL,APN, IP, Portti ,Tili ja Salasana. : Toivoin saavani kuvat rosvoista g-mailiin. Kovan vääntämiseen ja yhden lisäsaldon  lataamisen jälkeen kokeilukuvia tuli  mailiin, Mutta miksi ihmeessä joskus vasta tuntien kuluttua lähetyksestä? Missä kuvat seikkailevat? Kamera lähetti illalla 4 kuvaa, sammutin kameran. Viimeinen kuva tuli 6 tunnin kuluttua lähetyksestä. Varastetut tavarat on varmaan ehditty myydä jo kolmeen kertaan ennen hälytyksen saapumista.

Liittyykö hitaus Prepaid Helpon rajoituksiin? Itketti kun luin pelimiesten valituksia millisekuntiluokan viipeistä!

2# tapa Lähetys puhelimeen MMS : Sain toimimaan pitkän asetusten kyselemisen ja säätämisen jälkeen ; sielläkin mielettömän pitkiä viiveitä mutta alle 6 tuntia kuitenkin. Huonompi tapa vastaanottaa mutta on suoraan kännykän viesteissä.

3# Tapa : Sähköposti GPRS SMTP protokollaa käyttäen. Ei vielä toiminut Tarvittavat GPRS asetukset APN,Tili, Salasana, Serveri ??, Portti ?? ja SSL? 

 

Sitten vielä messujen koko-ongelma. Lyhimmänkin videon (5s (640x480) lähetys epäonnistui: liian suuri koko! onko tämä Prepaid simmin  rajoitus? 

 

Gurut, onko mahdollista rakentaa prepaid simmin kanssa kuukausimaksuton toimiva valvonta? Voisitteko hieman auttaa ja kommentoida yritelmääni?

Vastaa
0 tykkäystä
14 vastausta

PiaJo
Telialainen
Viestejä 806 kpl

2/15

Hei @Kokeilija ja toivotan sinut tervetulleeksi keskustelemaan kanssamme Telia Yhteisöön Hymiö Onnellinen 

 

Telia Prepaid on hyvä vaihtoehto valvontakameroihin, mutta kuvailemasi tilanne ei kuulosta kovinkaan normaalille viiveiden kanssa. Omien testauksien mukaan riistakameralla, kuva tulee nopeasti niin sähköpostiin kuin MMS-viestinä, mikäli ne on oikein laitettu ohjausten puolelta JA verkko on tarpeeksi riittävä signaalien sekä kapasiteetin osalta. 

 

Prepaidissa on 100M (rajaton netti) ja kyseiseen nettinopeuteen lähtisin oikeastaan vaihteluväleillä perustelemaan eli 4G-verkossa 10M-> eteenpäin lähelle 100M. Verkon vauhteihin vaikuttavat samaanaikaan olevat käyttäjät samassa tukiasemassa, tukiaseman sijainti ja sen suuntaukset, maaston muodot.

 

Tässä ovat manuaaliset asetukset kameraan: 

APN: "mms"
proxy: "195.156.25.33"
proxyport: "80"
mms-url: "http://mms/"

 

Lähinnä kiinnostaisi se, että miltä vaikuttaa kuuluvuus sillä alueella, missä kamera on ja oletko kokeillut sim-korttia puhelimeen testataksesi toimiiko MMS-kuvat nopeammin ja toimiiko puhelimen kautta videon lähetys vai jumittaako se myös siinä samassa paikassa? 

Vastaa
0 tykkäystä

Kokeilija
Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

3/15

@PiaJo, Kiitos vastauksesta ja tuliaistoivotuksista.

 

Muutin Email/MMS käsiasetuksiin ohjeesi mukaiset Port: 8080 (oli 80) ja APN: MMS (oli WAP.Sonera.net) Valikon eka rivillä on URL: http:mms.sonera.fi:8002/ (joka tuli automaattisesti asetuksiin kun asetin Telian operaattoriksi. Panenko antamasi  mms-URL: http://mms sen automaattilatauksen tilalle? (Http://mms.sonera.fi:8002/) Vai pitäisikö jossain asetuksissa olla erikseenn MMS-URL? Sitä ei tässä laitteessa ole. Kamera on BollyGuard MG984G-36M ja sen parametrien haukuin ja asetuksiin käyttämäni appi BGTools. Onkohan siellä apeissa vanhentunutta tietoa?

 

Noiden kahden muutoksen jälkeen sain pari kokeilukuvaa tulemaan luokkaa 10-15 min viipeellä, joka sekin on hämmentävän pitkä. Edelleen vaimon kännykkään niistä tuli toistaiseksi vain ensimmäinen kuva. (Tein yhden muutoksen kerrallaan eli APN: MMS asetuksen jälkeen vaimon toinen kuva on edelleen jossain  tulossa tai hukassa).

Kuuluvuus tässä paikassa (Tammipääntie noin 11; Espoo) oli aiempien operaattorivaalien (6v sitten) aikaan Telialla välttävä - siksi valintamme kännykän operaattoriksi ei ollut Telia. Kamerassa signaali on vaihdellut 100...70 % riippuen sijoituksesta. Telian simmillä en ole videoita kokeillut (kun pelkään sen syövän tämän vähäisen saldoni ja kun olen käyttänyt saldon tsekkaamiseen ikivanhaa Nokiaa joka voi aiheuttaa toisenlaisia  Sopivuusongelmia. 

Lyhyt vastausviesti sms:llä annettuihin komentoihin tulee noin 10 s viipeellä - tätä toivoisin myös kuville ja mahdollisesti myös lyhyille videoille. 

Edelleen mikä vasteaika-ero voisi olla Email GPRS vs. GSM? Ja kulkeeko kuvaviesti ja video myös niiden kautta ja onko niissä minkälaiset viestin koon rajoitukset?

 

Pahoittelen, että kysymykseni ovat alkeellisia, mutta ajattelin ettei näin simppelin asian virittäminen voisi olla näin komplisoitunutta.

 

Edit ReOlivia: Korjattu tägitys

Vastaa
0 tykkäystä

Kokeilija
Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

4/15

Sekoilu jatkuu.

 

Jatkossa korvasin URL: http://MMS.SONERA.FI:8002/  asetuksen PIaJo:lta  saamallani vinkillä 

 

mms-URL : http:// mms/

 

Nyt kamera vastaanottaa sms komennot, mutta sen lähettämät vastaukset eivät tule viesteihin eikä gmeileihin.

 

Mitä tämä MMS-URL on?  Ei taida olla kysytty URL.

 

Nyt palautan Sonera asetukset osiossa saamani alkuperäisen  URL asetuksen

Vastaa
0 tykkäystä

JuhaHyv
Ex-telialainen
Viestejä 215 kpl

5/15

Kyllä se on se sama url minkä Pia laittoi. Onnistuisko sulla testata sitä sim-korttia puhelimella ja lähettää siitä mms viestiä vaikka vaimon liittymään? Saisi vähän rajattua sitä viive ongelmaa että mihin se voisi jäädä. Katsoin tuon osoitteen niin kyllä siellä kuuluvuutta pitäisi olla eli sen puolesta pitäisi toimia kyllä.

Vastaa
0 tykkäystä

Kokeilija
Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

6/15

Hi,  @JuhaHyv, kiitti nopeasta vasteesta.

 

Kuitenkin se MMS URL ilman sonera lurituksia ja 8002 , Hiljensi koko laitteen joten palautin alkuperäisen muodon ja toiminta (se hidasteleva) palasi.

 

Kokeilen heti mms lähetystä kännykällä.

Palaan tuloksiin.

 

Muuten pann tässä välillä kameran GPRS moodiin ja muutin siihen 

portiksi 8080

 

taas kamera vaikeni ja palannee toimimaan kun palautan portit 80

 

Palaan asiaan kun pääsen eteenpäin. , ellei saldot lopu.

 

Vastaa
0 tykkäystä

Kokeilija
Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

7/15

Jatkuu:

MMS tekstiviesti; kuva kulkee muutamassa minuutissa Nokiasta Appleen.

 

Luulin viestin menevän MMS lähetyksenä Gmailiin kun iPhonesta kuului kiljahdus - gmailia ei kuitenkaan tullut perille

Vastaa
0 tykkäystä

Kokeilija
Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

8/15

@JuhaHyv,

 

Kokeilu kännykällä meni vastaukseksi itselleni.

 

MMS viesti kulkee

 

Viesti Gmailiin ei. Lähetin sen siis viestinä gmail osoitteeseen. Gmailia en saanut pelaamaan Nokiassa; sekin vaatisi jotain asetuksia joita Telialta tullut asetukset ei sisältänyt. Visetit jäävät lähtevät kansioon.

Vastaa
0 tykkäystä

Kokeilija
Uusi keskustelija
Viestejä 11 kpl

9/15

@JuhaHyv 

 

Anteeksi että pätkii; tuli se MMS viesti lopulta myös Gmailiin. 

 

Liki vartin toimitusaika!

 

Onko URLIT yms siinä simmissä vai menikö ne Nokian muistiin?

 

Viipymät ainakin alkavat muistuttaa toisiaan.

Vastaa
0 tykkäystä

JuhaHyv
Ex-telialainen
Viestejä 215 kpl

10/15

Okei. Onko sulla mitään normaalia puhelinliittymää millä voisi sitä kameraa testata? Että kuinka pitkä viive siinä kuvien lähetyksessä silloin on. Nokiasta kun mms viestin lähetit niin se ei silloin gmailiin mene vaan pelkästään puhelinnumeroon mihin sen lähetit.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.