Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Ramades
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ryhmäpuhelun muodostaminen

Hei.
Haluaisin tietää ryhmäpuheluista. Jos haluan muodostaa ryhmäpuhelun, montako kaveria voin liittää ryhmäpuheluun? Liittyykö se liittymätyypistä vai kännykän mallista?
Meillä on monta mielipidettä asiasta ja haluan saada varmuuden asiaan.

2 vastausta
irritus
Konkari
  • 541 custom-general.kudos
  • 947 custom-general.replies
  • 82 custom-general.solutions

GSM- ja UMTS-verkon neuvottelupuheluissa voidaan keskustella enintään viiden muun osapuolen kanssa samanaikaisesti.

 

ETS 300 517 / GSM 02.84

 

1.2.1 Description

 

A precondition for the multi-party service is that the served mobile subscriber is in control of one active call and one call on hold, both calls having been answered. In this situation the served mobile subscriber can request the network to begin the multi-party service.

 

Once a multi-party call is active, remote parties may be added, disconnected or separated (i.e. removed from the multi-party call but remain connected to the served mobile subscriber).

 

The maximum number of remote parties is 5.


Liittymätyyppi ja puhelimen malli eivät vaikuta osanottajamäärään suoraan.

 

Mikäli liittymä ei tue neuvottelupuheluita, neuvottelua ei voi muodostaa lainkaan. Suomessa neuvottelupuhelu kuuluu kuitenkin käytännössä kaikkiin liittymätyyppeihin, joilla voi soittaa puheluita.

 

Mikäli päätelaite ei tue neuvottelupuheluita, neuvottelupuheluita ei myöskään voi muodostaa lainkaan. Tällaiset laitteet ovat kuitenkin harvinaisia. Kyse on lähinnä erikoislaitteista, kuten murtohälyttimistä, koirapannoista ja analogisen puhelimen sovittimista, ei tavanomaisista kännyköistä.

 

VoLTE- ja VoWifi-palveluiden käyttö saattaa rajoittaa samanaikaisesti käytävien puheluiden määrää tai estää neuvottelupuhelut kokonaan.

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
  • 1782 custom-general.kudos
  • 2740 custom-general.replies
  • 127 custom-general.solutions

Itselläni on VoLTE/VoWIFI -palvelu ja ainakin oma havainto on se, että neuvottelupuhelussa se tiputtaa juurikin 2G/3G:hen, tai en kovin tarkasti merkille ole laittanut. Joka tapauksessa toimii, ei siis kokonaan sulje pois em. toiminteet neuvottelupuhelua. Äänenlaatu ainakin tippuu AMR-WB 12,65 Kbps-tasolle.