Telia Yhteyspiste ja PS4

  • 9 March 2019
  • 1 kommentti
  • 51 katselukertaa

Hei,

Tilasin eilen tuon yhteyspiste palvelun saadakseni muutettua PS4:lla NAT tyypin NAT1. Olen muuttanut modeemin asetuksista APN opengate, mutta PS4 näyttää edelleen, että NAT tyyppi on 2. Mitä pitää tehdä, että PS4 yhdistää julkiseen IP osoitteeseen ja pääsen käyttämään avointa verkkoa?


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Yleensä NAT1:stä ei tarvita, vaan NAT2 riittää. Onhan modeemissa UPNP päällä, tai siihen on määritelty portinohjaukset pelikonsolia varten, tai DMZ on määritelty pelikonsolia varten?

 

Oletko jo kokeillut, toimivatko pelit? Ongelmat esiintyvät lähinnä NAT3 tilassa.

 

Jos välttämättä tarvitset NAT1 tilan, modeemi tulee sillata. Tällöin modeemiin ei voi olla yhdistettynä kuin yksi ainoa laite kerrallaan. Lisäksi laitteen vaihtaminen vaatii useimmiten modeemin uudelleenkäynnistyksen.

 

Huomioi myös, että osassa LTE-modeemeita siltaus ei toimi oikein, jolloin pelikonsolin toimivuus päin vastoin huononee sillatussa tilassa verrattuna reitittivään tilaan ja DMZ-määrittelyyn.

 

Esimerkiksi Huawei B525s siltaus ei toimi oikein, keskustelua ja lisää keskustelua aiheesta. Huawei E5186 ja Huawei B315 ei taas voi sillata lainkaan.

Vastaa