peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54693 Jäsentä
155516 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Yhteysnopeus heitteleeUusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎12-05-2019
Kirjoituksia: 1
1/3

Yhteysnopeus heittelee

Mikä mahtaa olla syynä, että tarjoamanne yhteys heittelee miltei nollan ja täyden 4g:n välillä? Ja ei, puhelin ei liiku tuossa torpan pöydällä milliäkään. Lapsityövoimallako linkkimastojanne pidetään pystyssä mistä huojunta johtuu, vai eikö kontrahtiin kuulu tasalaatuinen yhteys? On suhteellisen syvältä asioida esim. nettipankissa, kun yhteys katkeilee omia aikojaan ja tunnuslukuja menee repullinen järjestelmän pullauttaessa jatkuvasti ulos palvelusta. Puhumattakaan vaikkapa formuloista tai jääkiekosta, jonka lähetykset pysähtelee sitämukaa, että tulokset näkee seuraavan päivän lehdestä reaaliaikaisemmin kuin teidän 'livestä'. Jopa puhelu pätkii kuin markka-aikaan konsanaa.

 

Onko laadukkaamman signaalin saamiseksi vaihdettava palveluntarjoajaa vai onko tietoa, mistä saisi wanhanajan vahvistimia/antenniröykkiöitä? Ja kyseinen vika tuntuu olevan lähialueella pikemminkin ominaisuus, kuin satunnainen vika, että nyt ei sitten aleta ihan höpöjä selittelemään syiksi.

0 tykkäystä
2 vastausta
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 440
2/3

Vs: Yhteysnopeus heittelee

Toivotan sinut lämpimästi @Toimimatonta tervetulleeksi Telia Yhteisöön keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja erilaisista tilanteista Hymiö Onnellinen

 

Tapauksessasi kuulostaa sille, että kuuluvuus ei ole hyvä 4G-verkon osalta. Oletko tutustunut jo kuuluvuuteen ja rakenteilla oleviin verkkoihin

 

Voit myös kertoa sijainnistasi esim. maamerkkejä, tai paikkakuntaa/kaupunginosaa tms. niin voisin katsoa täältä miltä kuuluvuus näyttää kartoiltamme tarkemmin. 

0 tykkäystä
Konkari ☆
Konkari ☆
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 1 959
3/3

Vs: Yhteysnopeus heittelee

Hei!

 

Mobiiliverkossa kaikki saman tukiaseman alueella olevat käyttäjät jakavat tukiaseman kapasiteettia. Maaseudun 800MHz tukiasema tarjoaa yhteen suuntaan teoreettisesti max. n. 75Mbps latausnopeutta. Taajaman/kaupungin korkeammalla taajuudella, kuten 1800MHz toimiva taasen 150Mbps. Uusimmilla laitteilla voi päästä vielä hieman tuosta ylemmäs TEOREETTISEN huipun osalta. 4G:n ominaisuus - johtuen tekniikan rajoitteesta - on mahdollinen arvaamaton käytös ja yhteyden yhtäkkinen katkeaminen.

 

Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

 

Jos olet yksin ainoana käyttäjänä tukiaseman alueella ja signaalin voimakkuus sekä laatu ovat optimaaliset, voit jopa päästä tuon teoreettisen huipun pintaan. Mutta kun verkkoon tulee muita käyttäjiä, osa on ehkä kuuluvuusalueen rajalla tai muuten vain heikossa kentässä, kasvaa kuorma ja verkon häiriöllisyys. Jos olisi vaikka 10 käyttäjää, joista kaikki lataisivat tiedostoa netistä, niin kunkin yhteysnopeus olisi teoreettisesti n. 7,5Mbps tai 15Mbps. Nopeutta (radioresursseja) siis jaetaan koko ajan dataa aktiivisesti siirtävien kesken. 

 

Kerroit, että käytät nettiä torpan pöydällä. Voi olla niin, että pöytä on huonossa sijainnissa verrattuna matkapuhelinverkon tukiasemasta lähetettävään signaaliin. Oletko kokeillut nopeutta ja toimintaa vaikkapa ikkunan ääressä tai ulkona? Onko toiminta parantunut?

 

Telian verkon kuuluvuusalueet löytyvät täältä:

https://www.telia.fi/asiakastuki/verkko/verkko/verkkokartta

Millaiselta kuuluvuus vaikuttaa käyttöpaikassa? Toimiiko yhteys kunnolla missään/koskaan? Onko toiminta aina ollut hidasta? Toimivatko muut operaattorit?

 

Jos olet "hyvä/peruskuuluvuus" -alueella, voi olla niin, että yhteyden kunnollisen toiminnan takaamiseksi mobiililaajakaistareititin ja ulkoiset antennit ovat tarpeen. Vahvistimia ei kannata lähteä hankkimaan, sillä aktiiviset vahvistimet ovat kuluttajakäytössä laittomia ja ne voivat aiheuttaa vakavia häiriöitä verkkoon. Jos aktiivivahvistimen käytöstä jää kiinni, voi rangaistus olla hyvin ankara, erityisesti jos todetaan hätäpuheluiden estyneen vahvistimen aiheuttamien häiriöiden vuoksi.

 

Ongelmien selvittelyyn saa Telian asiakaspalvelusta. Vikapuolelta pystyvät tutkimaan aluetta palvelevien tukiasemien tilanteen ruuhkaisuuden ja mahdollisten häiriötilanteiden varalta.

...

 

Puhelimeen (Android) voi asentaa Cellmapper-sovelluksen, jolla näet, missä sinua palveleva tukiasema on.

 

 

0 tykkäystä