Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66685
Kirjoituksia 180039

Esim. Aamulehden sivu näkyy näin. Miten korjata?Esim. Aamulehden sivu näkyy näin. Miten korjata?

Masa1974
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

Esim. Aamulehden sivu näkyy näin. Miten korjata?

1/7

Sivu www.aamulehti.fi ei ole suostunut toimimaan pariin viikkoon normaalisti millään selaimella. Millähän tämän saisi korjattua?

Vastaa
0 tykkäystä
6 vastausta

kiisseli67
Lady
Lady
Viestejä 3 498 kpl

2/7

Hei Masa1974 ja tervetuloa Telian Yhteisöön!

Kokeileppa olisiko tästä neuvosta apua :

 

Kirjoita Chromen osoitekenttään seuraava osoite: chrome://net-internals/#dns 

Klikkaa hiirellä "Clear hosts cache" painiketta. Kerta pitäisi riittää, mutta voit klikata useamman kerran.

Valitse seuraavaksi valikosta Sockets tai kirjoita osoite: chrome://net-internals/#sockets

Klikkaa hiirellä "Close idle sockets" sekä "Flush socket pools" painikkeita.

Laita tämä ohje muistiin ja toista aina kun alkaa tökkimään.

 

Firefoxille oli sitten ihan omat ohjeet : https://support.mozilla.org/fi/kb/verkkosivut-eivat-avaudu-korjaa-virheilmoitusten-ongelmia#w_ongelm...

Vastaa
0 tykkäystä

Masa1974
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

3/7

Ei toimi edelleenkään. Voisiko johtua jostain Telia tietoturvapalvelun asetuksista?

Vastaa
0 tykkäystä

TomiPi
Vakiokalustoa
Viestejä 136 kpl

4/7

Heippa @Masa1974!

 

Toimiiko sinulla netti muuten normaalisti ja muut sivut aukeavat ongelmitta?

Tekkeepikö sammaa muilla selaimilla vai rajoittuuko vain Chromeen?

Vastaa
0 tykkäystä

Masa1974
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

5/7

Netti toimii normaalisti. Ja tekee tuota myös jollain muillakin sivuilla, ei läheskään kaikilla (en nyt muista millä) ja tekee tuota kaikilla selaimilla. Tätä on kestänyt nyt arviolta kaksi viikkoa.

Vastaa
0 tykkäystä

finlemon
Vakiokalustoa
Viestejä 74 kpl

6/7

Olen kärsinyt tabletilla Kauppalehden sivuilla vastaavasta ongelmasta Opera selaimella. Käytössäni on toisen operaattorin yhteys. Joten ongelma ei ole todennäköisesti Soneran/Telian turvapalveluissa. Kuitenkin hieman vastaavaa efektiä olen saanut taannoin Pandan virustorjunnan kanssa.

 

Tässä tapauksessa uskoisin että ongelmana on jokin mainosruletissa oleva virhe, joka näkyy väärin Chromium pohjaisissa selaimissa. Ongelman juuri syy lienee Chromium selaiten välimuistin tavasta käsitellä mainosruletissa olevaa kolmansien osapuolien sisältöä. Olen yrittänyt kiertää ongelmaa käyttämällä hetken aikaa selainta yksityisessä tilassa. Tällöin sisältö haetaan uudestaan kokonaisuudessaan palvelimelta. Vastaavan lopputuloksen pitäisi saada, kun tyhjennät selaimen välimuistin sisällön ja evästeiden osalta. Ratkaisu ei ole pysyvä vaan se uusiutuu ajoittain ja välimuistin tyhjennys tai yksityisyystila on hetkellinen ratkaisu.

 

Pandan tapauksessa taas kuvien paikat vaihtuivat. Tässä uskon ongelmaksi sen että osa virustorjunnan komponenteista oli kirjoitettu C++ tai C# kielellä ja osa VB:llä. Kun tiedostoja käsitellään välimuistista indeksinumeron avulla, syntyy ongelmia. C pohjaisissa kieissä listan ensimmäinen on nolla, taas Basic pohjaissa yksi. Tässäkin välimuistin tyhjennys auttoi hetkeksi.

 

---

 

Lisätään vielä. 

Toivottavasti tässä ei ole kyse ns. man-in-the-middle kaappauksesta. Tarkista selaimen ja tietokoneen verkkoasetuksista mahdollinen proxy/välityspalvelimen osoite. Jos se on muu kuin telian/soneran/inet kone, niin ota pois. Yhdessä tietotekniikan kyselyohjelmassa kävi ilmi että erään ilmaisen virustorjuntayrityksen välimuisti oli korkattu äärijärjestölle. Asia kävi ilmi, kun käyttäjän sosiaaliseen mediaan tuli ulkopuolisen syötettä vieraalla kielellä ja sieltä näki että tilille oli kirjauduttu jostain aivan poikkeavasta maasta. Liiallisen sisällön vuoksi sosiaalisen median tili oli rajoitetussa tilassa.

 

Tämä on erittäin kaukaa haettu, mutta mahdollinen mainosten rajoittamisen epäonnistuessa. Lähtisin ratkomaan tuolla välimuistin tyhjennyksellä.

Vastaa

Masa1974
Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

7/7

Tein järjestelmänpalautuksen 21.6. päivälle ja sen jälkeen kaikki toimi oikein. Sen jälkeen latasin uuden päivityksen uhkapelisivustojen blokkausohjelmaan www.betfilter.com ja tuo sama vika tuli uudelleen. Lähetin heidän supportiin viestiä tuosta ongelmasta, koska se johtuu siitä. Eli odottelen, että he tekevät uuden päivityksen, joka korjaa tuon tämän hetkisen. Kiitos kaikille kumminkin avusta.

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.