Thomson TG789vn ja KRACK-haavoittuvuus

  • 7 November 2017
  • 1 kommentti
  • 2 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Milloin Telian hallinnoimaan Thomson TG789vn -reitittimeen on tulossa KRACK-hyökkäyksen korjaava firmware-päivitys? (ks. myös https://www.krackattacks.com/)

 

Tällä hetkellä laitteessa on edelleen firmware-versio 10.5.1.Q, joka on julkaistu jo vuosia sitten.


1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Langattomat reitittimet / modeemit eivät ole haavoittuvaisia ellei niissä ole käytössä Reperter-tilaa tai tue Fast-Roaming ominaisuutta, jonka voi kytkeä pois päältä. 


 


Tärkeämpi on huolehtia asiakaslaitteitesi, kuten puhelinten, tablettien, kannettavien ja muiden WLANiasi käyttävien laitteiden päivityksistä. 


 


--


 


Ensisijaisesti suosittelen SSL/TLS (HTTPS) käyttöä kaikkialle minne menetkin, erityisesti jos vaatii kirjautumisen tai muun tiedon syöttämisen. SSL/TLS-salaus suojaa sinua päästä päähän ja on paljon tärkeämpi kuin WLANIssa oleva WPA2-salaus. Salauksen tunnistat selaimessa olevasta lukkokuvakkeesta. 


 


Tulee muista että WPA2-salaus on vain langattoman asiakaslaitteen (esim älypuhelin) ja langatoman tukiaseman välillä. Sen jälkeen yhteys on salaamaton. SSL/TLS:n avulla salaus on laitteesi sovelluksen ja palvelimen välillä, joka on todella tärkeää tietoturvan kannalta.


 


Suosittelen tutustumaan aiheesta vaikka blogiini: https://mt-tech.fi/wpa2-salaus-ja-krack/

Vastaa