Kodin Netti uudistuu ja lisää asiakasetuja!


 


 


Keväällä alkoi iso uudistustyö, jossa lanseerasimme uudistuneet Sopivan ja Liikkuva Netti-tarjoomat. Paljon on palautteita tullut niin positiivisessa- kuin kehitysmielessä, kiitoksia jo tässä vaiheessa kaikista niistä. Jatkamme työstämistä jatkuvasti, joten ideoita ja palautetta on mukava kuulla Klaanin kautta jatkossakin. Syksyn kunniaksi tarjoamme suurempiin Sopiva-liittymiin rajattoman kotimaan netin entistä edullisemmin. Käy tutustumassa uusiin tarjouksiin Omilla Sivuilla ja hyödynnä etusi saman tien!

Kevään rypistyksen jälkeen oli aika jatkaa tarjoomauudistustamme Kodin Nettiin. Lisäksi työpöydällä on pyörinyt paljon ideoita siitä, millaisia pysyviä asiakasetuja meiltä on kaivattu. Lähtökohtana on ollut toteuttaa edut laadukkaasti niin, että keskittämisestä saa pysyvää etua. Mitä enemmän tuotteita sinulla on meiltä käytössäsi, sitä kilpailukykyisemmän kokonaishinnan saat. Tämä on ollut aika merkittävä suunnan muutos, koska toimiala on lähtökohtaisesti ollut hyvin tarjousvetoinen yksittäisten tuotteiden suhteen. Yksinkertaistimme palveluvalikoimaa jotta sinulla on helpompi hankkia kaikki mobiili- ja nettipalvelut samasta paikasta ja saada samalla etua keskittämisestä.

Monella meistä on entistä enemmän laitteita kotona, jotka pitäisi saada yhdistettyä samanaikaisesti nettiin, ilman että yhteys ruuhkautuu. Tähän tarvitaan laadukasta ja nopeaa kiinteää yhteyttä. Lanseeraamme Kodin Nettiin nyt uudet S-XL paketit, ihan samalla tavalla kuin Sopivaan teimme keväällä. Valitse itsellesi käyttötarpeeseesi sopivin nopeus, jota voit kuitenkin helposti myöhemmin muokata, jos käyttötarpeet muuttuvat. Uudistuksen yhteydessä myös Kodin Netti-saatavuus paranee merkittävästi. Nyt 85 % suomalaisista kotitalouksista saa Soneralta koko kodin tarpeita palvelevan nopean nettiyhteyden.

Kodin netti toteutetaan jatkossa jollain perinteisen kiinteän laajakaistan tekniikalla tai mobiilinetillä siten, että riittävä kuuluvuus toimitusosoitteeseen varmistetaan hyvän käyttökokemuksen takaamiseksi. Mobiilitekniikka on varteenotettava vaihtoehto kodin nettiyhteydeksi 4G-verkon vauhdikkaan rakentamisen myötä. Mobiilitekniikalla Kodin netti tarjotaan vain sellaisiin osoitteisiin, joihin voimme taata hyvän käyttökokemuksen. Mobiili täydentää muita tekniikoita kodin nettiratkaisuna. Mobiiliverkon ratkaisun mukana toimitetaan laadukas modeemi (Huawei E5186), joka on erinomainen laite kotikäyttöön. Laitteella voi jakaa nettiyhteyden jopa 64 eri laitteelle.

Keväällä lanseerasimme Liikkuvaan Nettiin edullisemmat Etu-palvelut: Etu ja Etu Plus. Aikaisemmin näitä on voinut tilata vain, jos käytössä on ollut uudenmallinen Sopiva-liittymä. Nämä palvelut avautuvat tilattavaksi nyt myös asiakkaille, joilla on käytössä jokin uusi Kodin Netti-paketeista.

Uutena asiakasetuna hyödynnettäväksi tulee pakettietu Sopiva-liittymään. Kun käytössäsi on jokin uusi Kodin Netin ratkaisuista, voit kytkeä yhteen Sopiva-liittymäsi suuremman paketin pienemmän hinnalla.

Kaikki uudistuneet tuotteet päivittyvät nettisivuillemme ja omille sivuille sekä verkkokauppaan tämän päivän aikana. Sinun kannattaa siis tutustua siellä näihin tarkemmin! Jos sinulla herää kysymyksiä niin vastailen mielenäni täällä blogin puolella ja jälleen kerran otamme mielellämme kehitysideoita vastaan.


50 kommenttia

Koskeeko muutokset ja edut myös taloyhtiönetin lisänopeuksia ? Saatavuuskysely ei toimi tällä hetkellä.

Saatavuuskyselyssä on tosiaan vikaa ja sitä korjataan kovaa vauhtia.

 

Nämä uudet asiakasedut koskevat myös taloyhtiökohteita.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14
Eipä ollut edelleenkään valokuidusta sanaakaan. Sen sijaan 4G:tä suositellaan mukamas "kodin netiksi"... Huonolta vaikuttaa, erittäin huonolta, jos tähän suuntaan ollaan menossa. Ei saada valokuituja suomeen ikinä, jos kotiinkaan ei enää saa muuta kuin jaettuun tilaajakaistaan perustuvia mobiiliyhteyksiä. "Riittävä kuuluvuus" ei riitä kun tuote perustuu siihen, että sama kaista on myyty moneen kertaan ja liian monelle käyttäjälle. Ongelmana ei siten ole kuuluvuus, vaan koko touhun periaate (kaikki käyttäjät alueella käyttävät samaa yhteyttä jaetusti).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

, ei tämä tarjoamamuutos vaikuta millään tavoin valokuidun tukevaisuuteen. Se on edelleen meidän ykkös-access jota rakennetaan koko ajan.


 


Valokuidusta olemme paraikaa viimeistelemässä blogikirjoitusta ja olen aikatauluttanut sen julkaisuj ensi viikolle joten seurailehan blogiosiota :)

 Tärkeää myös muistaa, että mobiilitekniikalla myytävän Kodin Netin ja perinteisen Liikkuvan Netin ero on melko suuri. Liikkuva Netti toimii eritasoisilla nopeuksilla riippuen siitä missä liikutaan. Mobiilitekniikalla toteutettavalle Kodin Netille sen sijaan tehdään aina osoitekohtainen saatavuustarkistus, jolla varmistetaan että tarpeeksi laadukas ja nopea yhteys voidaan toteuttaa. Kodin Netissä on näin ollen myös parempi nopeuksien vaihteluväli, kuin perinteisessä Liikkuvassa Netissä.

 

Aina jos saatavilla on tarpeeksi laadukas perinteinen kiinteän verkon tekniikka (kuten valokuitu), toteutetaan Kodin Netti jatkossakin sillä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

 miten tässä on parempi vaihteluväli? LTE 10-200 Mbit/s Tämäkö parempi? Alinhan on 10Mbps mitä luvataan... Ja korkein 200Mbps, noh LTE liittymällä 100Mbps asti vaihteluväli.


 


https://www.sonera.fi/media/150c8297e3b5ae7bc5ae0da3d84b7806868ea692/150c8297e3b5ae7bc5ae0da3d84b7806868ea692.pdf


 


Ainut miksi ottaisit on priorisoitu data, mutta miten? Ja jos kaikilla tämä niin ei mitään hyötyä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Tulipahan havaittua seuraavanlainen bugi tuossa saatavuuskyselyssä ja siitä aukeavassa tilaussivussa.

 

Kun tekee Kodin Netin saatavuuskyselyn alueelle, jossa on saatavilla vain mobiili ja vaaditaan antennit, pyytää sivusto ottamaan yhteyttä myyntipalveluun. Kuitenkin sivulla olevilla navigointinumeroilla TV-palvelut ja lisäpalvelut välilehdille. Ja kun niillä painaa alalaidan aktiivista vihreää painiketta, tulee: 

 

Tilaus epäonnistui

Toiminnassa tapahtui tekninen virhe (purchase_not_ready).
 
 

 Erona on tuo 4G-verkon vaihteluvälin alaraja.

 

 Kiitos tästä huomioista, laitan vikailmoituksen tuosta virheestä eteenpäin. Tarjoomamuutoksen vuoksi eilisen aikana järjestelmiin on tehty paljon päivityksiä ja valitettavasti teknisiä virheilmoituksia on havaittu. Osin myös saatavuustyökalu hidasteli tai oli pois käytöstä, mutta se on saatu nyt korjatuksi ja pitäisi näyttää uuden tarjooman mukaista saatavuutta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

 Selitäppä miten niin alaraja on erilainen Liikkuva Netti L on 10 - 80Mbps LTE verkossa


 


Saapuvan liikenteen maksiminopeus LTE-verkossa 150 Mbit/s (vaihteluväli 10–80 Mbit/s), Dual Carrier -verkossa 42 Mbit/s (vaihteluväli 0,4–20 Mbit/s), 3G-verkossa 21 Mbit/s (vaihteluväli 0,4–10 Mbit/s), 2G-verkossa 256 kbit/s (vaihteluväli 20–120 kbit/s). Lähtevän liikenteen maksiminopeus LTE-verkossa 50 Mbit/s (vaihteluväli 3–40 Mbit/s), Dual Carrier -verkossa 5Mbit/s (vaihteluväli 0,1–4 Mbit/s), 3G-verkossa 5 Mbit/s (vaihteluväli 0,1–4 Mbit/s), 2G-verkossa 236 kbit/s (vaihteluväli 20–120 kbit/s). Suuntaa antavat peittoalueet: www.sonera.fi/kuuluvuus.


 


Kodin Netti L


 


 


Saapuvan liikenteen maksiminopeus 4G LTE ja 4G LTE 800 -verkoissa 150 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 10–100 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 42 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,4–20 Mbit/s), 3G-verkossa 21 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,4–10 Mbit/s), 2G-verkossa 236 kbit/s (yleinen vaihteluväli 20–120 kbit/s). Lähtevän liikenteen maksiminopeus 4G LTE-verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 3–40 Mbit/s), 4G LTE 800 -verkoissa 25 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 2–20 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 5,8 Mbit/s (vaihteluväli 0,1–4 Mbit/s), 3G-verkossa 5,8 Mbit/s (vaihteluväli 0,1–4 Mbit/s), 2G-verkossa 118 kbit/s (vaihteluväli 10–50 kbit/s).


 


 


 


 

Kunniamerkki +10

Ei kai Sonera aio lopettaa toimivia ADSL-liittymiä alueilla, joissa ei muuta kiinteää nettiä ole saatavilla ja pakottaa siten käyttämään mobiilia 4G-verkkoa, kun sekin kyllä löytyy?

 

Minun asutusalueellani toimii 24Mbps ADSL todella hyvin. Kättelynopeus modeemilla 23Mbps ja speedtestillä saa aina yli 19Mbps nopeuden. Sonera viihdekin sekä muu nettikäyttö siinä rinnalla toimii moitteetta. Ei tällaista palvelua saa lopettaa. Se päihittää 4G:n tässä kotonani melkein millä mittarilla tahansa.

 

Minun osaltani tulee Soneran nettiasiakkuus loppumaan välittömästi, jos ADSL lopetetaan. Siirryn sitten kilpailevan operaattorin puolelle, jotka myös tarjoavat toistaiseksi kupariyhteyksiä. Ja mikäli hekin lopettavat syystä tai toisesta kupariverkon netin niin molemmmilla kilpailijalla toimii 4G tässä monta kertaa paremmin kuin Sonera. Kuitua tänne ei tule vielä pitkiin aikoihin, se on varmaa.

 

Joten jäädäänpä jännittyneenä odottelemaan, miten Sonera lisää "asiakasetuja"!

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
@kefiiri En usko että noin hyvää ADSL linjaa kannattaa lopettaa ainakaan vähän aikaa kun noin hyvät linjat ovat ja aika lähellä se DSLAMkin on. Kyllä siihen DSLAM luo kannattaa se kuitu laittaa jo ja VDSL:llä jatkaa niin saa siitäkin 50Mbps vähintään vielä tulevaisuuteen kunnes se kuitu tulee kotiin asti.

 Mobiilivaihtoehto täydentää muita tekniikoita kodin nettiratkaisuna, eli se on hyvä ratkaisu alueille, joilla ei kiinteällä tekniikalla ole mahdollista päästä korkeampiin nopeuksiin. Tämä ei siis tule syrjäyttämään nykyisiä, toimivia tekniikoita, vaan antaa lisää mahdollisuuksia alueilla, joissa kiinteää yhteyttä ei ole saatavilla lainkaan, tai vain pienillä nopeuksilla.

Kunniamerkki +10

, tuonne DSLAM:iin on tästä matkaa noin 400m linnuntietä. Aluekaapelointi (DNA:n) tietenkin pidentää matkaa, kun se kulkee katujen varsia pitkin. Tuonne DSLAM tulee Soneralla kuitu tai ilmeisesti vuokrayhteys DNA:lta, koska laitetila ja alueen kuiturunkoverkko on pääosin tällä alueella DNA:n omistamaa. 

 

Aluekaapelointi kiinteistöihin tulee täällä puhelinkaapelina ja kaapelitv kaapelointina. Molemmat DNA:n. Yllättäen DNA ei kuitenkaan tälle alueelle tarjoa kaapelinettiä, vaikka muualla on vahvasti tarjolla. Melko varma olen siitä, ettei valokaapelointi tänne tule aikoihin. Juuri tuosta kahdenkin toimivan kuparikaapeloinin vuoksi.

 Isoimmissa paketeissa tuo vaihteluvälin yläpää on parempi (80 vs. 100). Eroaa siis sillä tuosta Liikkuvasta Netistä. Pienemmissä paketeissa molemmat vaihteluvälin arvot ovat Kodin Netin puolella paremmat.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

 Eli pienemmissä paketeissa paremmat. 10Mbps luvataan tarjousehdoissa.


 


Sonera Liikkuva Netti M Saapuvan liikenteen maksiminopeus M-paketilla 4G LTE -verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 5-50 Mbit/s), Dual Carrier -verkossa 42 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,4-20 Mbit/s), 3G-verkossa 21 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,4-10 Mbit/s), 2G-verkossa 236 kbit/s (yleinen vaihteluväli 20-236 kbit/s). Lähtevän liikenteen maksiminopeus 4G LTE -verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 3-40 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 5,8 Mbit/s (0,1-4 Mbit/s), 3G-verkossa 5,8 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,1-4 Mbit/s), 2G-verkossa 118 kbit/s (yleinen vaihteluväli 10–50 kbit/s).


 


Sonera Kodin Netti M


 


Saapuvan liikenteen maksiminopeus 4G LTE-verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 10–50 Mbit/s), 4G LTE 800 -verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 5–40 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 42 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,4–20 Mbit/s), 3G-verkossa 21 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,4–10 Mbit/s), 2G-verkossa 236 kbit/s (yleinen vaihteluväli 20–120 kbit/s). Lähtevän liikenteen maksiminopeus 4G LTE-verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 3–40 Mbit/s), 4G LTE 800 -verkossa 25 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 2–20 Mbit/s), 3G Dual Carrier -verkossa 5,8 Mbit/s (0,1–4 Mbit/s), 3G-verkossa 5,8 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 0,1–4 Mbit/s), 2G-verkossa 118 kbit/s (yleinen vaihteluväli 10–50 kbit/s)


 


Laittakaa nyt ne sivut kuntoon että ei ole ristiriitaista tietoa. "Lisätietoa nopeudesta" ja "Tarjousehdot" on ristiriitaistatietoa.

 Ohessa vielä kiteytettynä paketeittain, miten Kodin Netti mobiili eroaa edukseen Liikkuvan Netin vastaavasta paketista kun puhutaan saapuvan liikenteen vaihteluvälistä 4G LTE-verkossa.

 

S: Saapuvan liikenteen vaihteluvälin minimiarvo on parempi (10 vs. 5)

 

M Saapuvan liikenteen vaihteluvälin minimiarvo on parempi (10 vs. 5)

 

L Saapuvan liikenteen vaihteluvälin maksimiarvo on parempi (100 vs. 80)

 

Lisäarvoa luovat myös seuraavat tekijät:

 

  • Modeemi kuuluu hintaan. Kyseessä laadukas kotirouter jopa 64 laitteelle. Tukee myös LTE-A:ta
  • pp.inet.fi sähköpostit käytettävissä (monille nykyisille asiakkaille tärkeää)
  • Mahdollisuus ottaa Open Gate-palvelun perusominaisuus maksutta käyttöön (vaihtuva julkinen IP, kaksisuuntaisuus ja avoimet portit.)

 

Toivottavasti meni nuo arvot kohdilleen, silmät harottaa kun tarpeeksi näitä tässä pyörittelin :smileyhappy:

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
@PeteLi no nyt kuulostaa jo vähän paremmalta... Mutta joku selittäisi mitä erikoista L liittymässä 10 - 100Mbps välillä tuo normaalivaihteluväli, minusta 20 - 80Mbps olisi paljon houkuttavampi... Alaraja se tärkein, ylärajalla ei merkitystä kun maksimi on 150Mbps ja sen saa vain hyvissä paikoissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

 Huomasin tässä saatavuuskyselyitä tehdessäni seuraavaa:

 

Kun tekee Kodin Netti -saatavuuskyselyn alueelle, jossa mobiiliverkon tukiasema (LTE 800MHz) lähellä ja kuuluvuus erinomainen, tarjoaa kysely Kodin Netti L -pakettia, jonka teoreettiseksi maksiminopeudeksi luvataan 150/50M.

---

Lisätietoa Nopeudesta -kohdassa lukee seuraavasti: 

 

Saapuvan liikenteen maksiminopeus L-paketilla Soneran 4G LTE -verkossa 150 Mbit/s (vaihteluväli 10–100 Mbit/s)

ja

Lähtevän liikenteen maksiminopeus 4G LTE -verkossa 50 Mbit/s (vaihteluväli 3-40 Mbit/s)

 

---

Tarjousehdoissa mainitaan: 

 

Saapuvan liikenteen maksiminopeus 4G LTE ja 4G LTE 800 -verkoissa 150 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 10–100 Mbit/s),

ja

Lähtevän liikenteen maksiminopeus 4G LTE-verkossa 50 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 3–40 Mbit/s), 4G LTE 800 -verkoissa 25 Mbit/s (yleinen vaihteluväli 2–20 Mbit/s)

 

...

Ihmettelen suuresti, miten Soneran 800MHz LTE-verkossa voi päästä jopa 150Mbit/s nopeuksiin pois lukien yhteisverkon alue? Onko Soneralla esim. Myrskylän Kankkilassa sijaitsevassa tukiasemassa mystisesti 10MHz lisätaajuuskaista, jotta päästään muutoin 800MHz verkon 75Mbit/s saapuvasta nopeudesta ylitse? Erikoisinta, että noissa tarjousehdoissa lähetysnopeuden puolella tieto on oikein.

...

 

Tuonne saatavuuskyselyn sivulle olisi hyvä laittaa, mitä verkkotekniikkaa haetussa sijainnissa käytetään, ja juurikin tuon 800MHz verkon ollessa kyseessä tuon Kodin Netti L -paketin osalta jokin erityishuomio, ettei kukaan kuvittele saavuttavansa jopa 150Mbit/s nopeutta, ainakaan yhteisverkon ulkopuolella. 

 

Kuuluvuuskartta taas ilmoittaa, että tuossa paikassa: 

Paras saatavilla oleva palvelu

Aito 4G max 50 Mbit/s

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Miten poikkeavat kiinteällä puolella Teho ja L toisistaan? Nykyiseen Tehoon ei saa halvalla mobiilikorttia tablettia varten, onko muuta eroa? Vuoden päästä sitten tablettiin mobiilidata kun Tehon määräaikaisuus loppuu ja pitänee ilmeisesti vaihtaa liittymän nimeksi L, vai kuinka se menee?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
@VMJ Eri markkinointinimi vain, muutenhan sama. Lue palvelukuvaus ennen tilausta.

Uskon että voit kyllä muuttaa liittymää vaikka määräaikaisuus on jäljellä. Kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.ja kysellä asiasta. Sinulla ei ole Sopiva liittymää ilmeisesti, siihen on aikaisemmin Etu liittymät kuuluneet.

Huomasit kai että Kodin Netti liittymän omaava saa myös alennusta Sopiva liittymistä.
"Lue palvelukuvaus ennen tilausta." Oli vaikea löytää, linkki pitäisi olla selkeästi näkyvillä, palvelukuvauksista löytyy mitä eroa on Kodin Netillä ja Kodin Netti mobiililla, ja liikkuvallalaajakistalla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

 Täältä löydät palvelukuvaukset ja ehdot: https://www.sonera.fi/toimitusehdot+ja+palvelukuvaukset?intcmp=footer-ehdot

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
On kännyssä Sopiva mutta se on poistunut versiota ja Jätti-tarjousmallia ei kannata vaihtaa nykyiseen heikompiominaisuuksiseen liittymään. Vaikka sitten saisikin lisäliittymän tablettia. Pitääpä selvittää laajakaistan muutos kesken sopimuskauden.

Liikkuva Netti ja Kodin Netin mobiilitoteutukset ovat kaksi erilaista kokonaisuutta. Jos esimerkiksi nopeutta haluaa muuttaa kesken sopimuskauden, tehdään se kyseisen liittymätyypin sisällä. Kodin Netin ja Liikkuvan Netin välillä ei lähtökohtaisesti tehdä liittymätyypin vaihtoja.

 

Vielä kiteytettynä nuo Kodin Netti mobiilin erot verrattuna Liikkuvaan Nettiin:

 

- Osoitekohtainen varmistettu saatavuus, parempi nopeuslupaus

- Laite kuuluu hintaan

- Sähköpostilaatikot

- Open Gate haluttaessa veloituksetta (dynaaminen, julkinen ip-osoite)

 

Mikäli yllämainituille ei koe lisäarvoa, kannattaa valita perinteinen Liikkuva Netti.

 

 Mulle soitettiin tänään Soneran myynnistä Lappeenrannasta ja tarjottiin tätä uutta kodin netti mobiilia. Vaikka kk-hinta on 15 euroa suurempi kuin nykyisen mobiililaajakaista L:n, hyväksyin tarjouksen ja jäin odottelemaan vahvistusta (jota ei ole ainakaan vielä nyt 5 tuntia myöhemmin tullut sähköpostiin).

 

Nyt kuitenkin myyjän puheessa ja edellä kirjoitetussa kommentoinnissa, sekä palvelukuvauksessa on hieman ristiriitaisuutta. Toivon että sinä osaisit oikaista nämä.

 

1. Dataliikenteen priorisointi

Myyjä vakuutti, että kodin netti mobiili -palvelussa on teknisiä muutoksia verrattuna nyt käytössä olevaan liikkuva netti -palveluun. Myyjän mukaan uudella liittymällä saa suuremman prioriteetin tukiaseman ja päätelaitteen väliselle dataliikenteelle. Pitääkö tämä väittämä paikkansa? Tämä oli syy miksi tarjoukseen tartuin. Soneran sivuilta löytämässäni palvelukuvauksessa ei tästä ole mainintaa. https://www.sonera.fi/media/150c8297e3b5ae7bc5ae0da3d84b7806868ea692/150c8297e3b5ae7bc5ae0da3d84b7806868ea692.pdf

 

 

2. Todellinen nopeuden vaihteluväli

Myyjän mukaan kodin netti mobiili -palvelussa Sonera takaa minimissään 10mbps DL-nopeuden. Kuulemma tällaista takuuta ei Liikkuva Netti -palvelussa ole. Vaikkakin mun mielestä ja kuten jo  :n kanssakin keskustelit ylempänä kommenteissa, Liikkuva Netti L:n palvelukuvauksessakin minimi DL-nopeus on sama 10 mbps.

 

Asumme Tuusulan Nuppulinnassa noin 300m päässä LTE-mastosta, johon on suora näköyhteys ristipolarisaatio 4G ulkoantennilta. Modeemina on Soneralta ostettu Huawei B593s-22 (firmis: V200R001B180D20SP72C07). Taajuusalue verkolla on 1800Mhz. Tämä käytössämme oleva nettiyhteys on vain ja ainoastaan kodin laajakaistana. Nopeus on ruuhka-aikaan (usein iltaisin) alle 10mbps, mikä on toki alle luvatun, mutta reklamaatiot ovat jääneet viime aikoina tekemättä, koska vastaus on kuitenkin että johtuu ruuhkasta... Eli, mikäli tämä uusi liittymätyyppi on vain sopimuksellinen muutos, eikä sisällä teknisiä muutoksia, niin minun lienee turha odottaa parannusta ruuhka-ajan nopeuteen. Tällöin ylimääräinen 15e/kk menee harakoille, kun emme tarvitse listaamiasi lisäpalveluitakaan.

Vastaa