Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

TrueCrime.jpg

 

 

True Crime – eli tosielämän rikoksista tehdyt dokumenttisarjat ovat yleistyneet viime vuosina hurjaa vauhtia. Mielenkiintoisissa muutaman jakson mittaisissa sarjoissa tutustutaan runsaasti julkisuutta saaneisiin rikostapauksiin, joissa pohditaan tapauksen taustoja ja sukelletaan tutkijoiden matkaan. Tässä esittely muutamasta suosituimmasta C Moren True Crime -dokumentista.

 

C Moren sarjat ovat katsottavissa C More -suoratoistopalvelun kautta puhelimella, tabletilla, tietokoneella osoitteessa cmore.fi, useimmilla älytelevisioilla ja Telia TV digiboksin käyttöliittymän kautta. Jos sinulta ei vielä löydy kyseistä suoratoistopalvelua, onnistuu sen tilaaminen verkkokaupastamme. Liittymäasiakkaidemme kannattaa myös hyödyntää etuhintainen C More TV -palvelu

 

Kuka tappoi Agnetan?

 

Ruotsalainen kaksiosainen dokumenttisarja perehtyy Agnetan tapaukseen. Eräänä syksynä Agneta lähti kävelylle koiransa kanssa, mutta hän ei koskaan palannut takaisin. Aviomies lähti etsimään vaimoaan, ja löysi hänet kuolleena lähellä järveä Loftahammerissa. Vammojen perusteella poliisi päätteli että Agneta on murhattu, ja pidätti teosta todennäköisin syin epäiltynä Ingemarin, Agnetan miehen. Onko tämä todella syyllinen ja mitä Agnetalle tapahtui?

 

Agneta copy copy.jpg

 

The Unexpected Killer 

 

Sarjassa päästään tutustumaan tapauksiin, joissa tappajan henkilöllisyys on järkyttävä yllätys. Amerikkaan sijoittuvat tarinat pitävät sisällään monenlaisia kohtaloita pikkukaupungissa tapahtuvasta murhasta aina kymmenen vuotta kestäneen tapauksen tutkintaan. Tällä hetkellä jaksoja on julkaistu kahden kauden verran ja uudet jaksot ilmestyvät aina jenkkitahtiin lauantaisin. Suomeksi tekistetty versio julkaistaan aina maanantaisin.

 

Anunexpectedkillerhayu.jpg

 

Rikospaikka

 

Rikospaikka on toistaiseksi Suomen ainoa rikosohjelma, jossa MTV:n kokeneet rikostoimittajat Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen tutustuttavat katsojat rikostoimittajien maailmaan. Ohjelma pitäytyy tiukasti kiinni ajassa, ja kertoo rikollisuuteen liittyvistä ilmiöistä sekä kertoo tehdyistä rikoksista ja niiden taustoista. Jaksoissa haastatellaan poliisia, rikollisia, rikosten uhreja ja heidän omaisiaan. Todella suositusta ja mielenkiintoisesta sarjasta on julkaistu jo peräti yhdeksän kautta. Jaksot ovat noin parinkymmenen minuutin mittaisia, joten ne ovat sopivaa katsottavaa myös kiireisimmälle katsojalle.

 

Rikospaikka_cmore.jpg

 

NXIVM-kultin tarina

 

Neliosainen dokumentti kertoo amerikkalaisesta seksikultista. Sarja pureutuu 28 vuotiaan India Oxenbergin elämään kultissa. Hän oli seitsemän painajaismaisen vuoden ajan seksiorjana lahkon johtaja Ranieren salaisessa orjaryhmässä. Sarjassa käsitellään myös Indian äidin ajatuksia tapahtuneesta ja siitä kuinka hän taisteli yrittäessään saada tyttärensä pois lahkosta. Totuuden tultua ilmi India ja muut uhrit joutuivat kestämään rankan julkisuuden ja kohtaamaan kärsimyksensä sekä menneet tapahtumat uudelleen oikeudenkäynnissä. Heidän psyykkinen toipumisensa alkoi vasta sen jälkeen.

 

Seduced copy.jpg

 

Parveketapaus

 

Sofia putoaa yhtäkkiä parvekkeelta Södertäljessä. Sofian mies kertoo nähneensä tämän hyppäävän, mutta kukaan Sofian läheinen ei ole pitänyt häntä itsemurha-alttiina. Sofia ei kuole, vaan hän vaipuu koomaan ja herää siitä myöhemmin. Mies Bobel saa syytteen murhan yrityksestä, mutta vapautetaan myöhemmin. Onko Bobel syyllinen, vai mitä Sofialle tapahtui. Sarjassa seurataan poliisitutkintaa tapauksen ympärillä kahden jakson voimin.

 

Parveketapaus.jpg

 

Versacen murha: Ajojahti 

 

Muoti-ikoni Gianni Versacen murha sai poliisit jahtaamaan väsymättömästi sarjamurhaajaa. Tässä dokumentissa rikostekniikan ja oikeustieteen asiantuntijat ruotivat murhaaja Andrew Cunananin mieltä ja sitä miksi hän päätyi teloitusmaiseen tekoon ja riisti uransa huipulla olleen Versacen hengen. Cunana surmasi yhteensä viisi ihmistä kolmen kuukauden aikana, joista Versacen surma oli viimeinen. Murhakierre päättyi Cunananin itsemurhaan. 

 

KillingVersace copy copy.jpg

 

Jengisotien aika

 

Kaksiosainen dokumentti kertoo rehellisen ja ainutlaatuisen näkemyksen raa'asta jengisodasta, jota on käyty Göteborgin Biskopsgårdenissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Dokumentissa haastatellaan rikollisia, poliiseja ja asiantuntijoita, sekä tavallisia kansalaisia joihin väkivalta on vaikuttanut. Kyseisen alueen jengisodista on uutisoitu jo pitkään, ja elämä alueella on todella arvaamatonta. 

 

Gangkrigenstid copy copy.jpg

 

Up and vanished 

 

Suosittu podcast Up and Vanished herää henkiin, kun Payne Lindsey tutkii kadonneiden naisten tapauksia vuosien takaa. He haastattelevat uusia todistajia ja laittavat epäillyt koville etsiessään totuutta. Sarjassa käsitellään viisi eri katoamistapausta ympäri Yhdysvaltoja.

 

upandvanished_hayu.jpg

 

 

Ed Kemper: Sarjamurhaajan mieli 

 

Ed Kemper on yhdysvaltalainen sarjamurhaaja ja nekrofiili, joka tappoi ja paloitteli 1970-luvun alussa naisliftareita Kaliformiassa. Kemper tappoi myös äitinsä ja erään tämän ystävistä ennen kuin antautui viranomaisille. Teini-ikäisenä hänet oli tuomittu molempien isovanhempansa ampumisesta. Dokumentissa sukelletaan Kemperin mieleen, joka on yhtä aikaa sekä äärimmäisen älykäs, että brutaalin väkivaltainen. Nykyään hän kärsii rangaistustaan vankilassa, ja on istunut siellä jo peräti 45 vuotta.

 

EdKemperhayu.jpg

 

Lue myös nämä:

 

Kesäkuun vuokraamon uutuudet

Ruokaohjelma joka viihdyttää - 10 parasta ruokaohjelmaa C Moressa

HBO Nordicin sarjasuositukset

Parhaimmat vinkit TV:n katseluun mökillä

C Moren suosituimmat kauhuelokuvat

 

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Uutta-katsottavaa-leffat-ja/C-Moren-parhaat-True-Crime-sarjat/ba-p/224973
Linkki kopioitu
Tietoa kirjoittajasta
Yhteisön moderaattori, jonka voit bongata myös muualta somesta. Pohjoismaisten sarjojen suurkuluttaja ja suoratoistopalveluiden suuri fani.