Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Katjane
Moderaattori
Moderaattori
  • 175 custom-general.kudos
  • 338 custom-general.replies
  • 27 custom-general.solutions

Mimosa Willamo - Nuori ja lahjakas parhaan naispääosan Jussi voittaja elokuvasta "Aurora"

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Mimosa Willamo Roba.jpg

 

Mimosa Willamo

  • Syntynyt Espoossa 1994
  • Tehnyt rooleja sekä suomeksi että ruotsiksi
  • Lapsena esiintyi useissa Astrid Lindgrenin elokuvissa ja teki dubbauksia
  • Näyttelemisen ohella työskennellyt koulunkäyntiavustajana ja Finnkinolla
  • Aiemmin toiminut Ylen lastenohjelmien juontajana ja käsikirjoittajana

 

Mimosa Willamo tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Päin seinää (2014), Bodom (2016), Teit meistä kauniin (2016), Aurora (2019) ja Elvis & Onerva (2019) sekä komediasarjassa Erinomanlaiset (2016). Päin seinää, Bodom sekä Aurora ovat katsottavissa Telia TV:n Vuokraamossa.

 

Mimosa Willamon varsinainen näyttelijänura alkoi elokuvasta Päin seinää, josta hänet palkittiin parhaan naissivuosan Jussilla. Tähän aikaan Willamo työskenteli näyttelemisen ohella myös Finnkinon lippukassalla. Lapsuuden haaveammatteihin kuului mm. uimaopettaja, eläinlääkäri tai Batman. Toiveista huolimatta päätös siitä, että näytteleminen voisi tulevaisuudessa olla ammatti, syntyi vuonna 2015.

Willamo on saavuttanut urallaan paljon menestystä. Voisi kuvitella, että menestys on seurausta tarkkaan harkituista urasiirroista ja suunnitelmista. Hän onkin hieno esimerkki siitä miten myös erilaisella työ- ja koulutustaustalla voi päästä etenemään näyttelijänä, ilman sitä klassista koulureittiä. Hän nimittäin pyrki kerran Teatterikorkeaan, muttei tullut valituksi.

 

Willamo palkittiin parhaan naissivuosan Jussilla vuoden 2014 elokuvasta Päin seinää.Willamo palkittiin parhaan naissivuosan Jussilla vuoden 2014 elokuvasta Päin seinää.

 

Roolistaan Bodom-elokuvassa Willamo sai parhaan naisnäyttelijän palkinnon Screamfest-kauhuelokuvafestivaaleilla Los Angelesissa Yhdysvalloissa vuonna 2016. Samaisesta elokuvasta hän oli ehdolla myös parhaan naispääosan Jussin saajaksi.

 

Marraskuun lopussa 2019 Willamoa juhlistettiin Tallinnan PÖFF-elokuvajuhlilla. Hänet oli kutsuttu Black Nights Stars -ohjelmaan viiden muun Itämeren maan nousevan tähden kanssa. Tallinnasta Willamo jatkoi Irlannin Kilkennyyn Subtitle-festivaaleille, jossa kansainväliset roolittajat tapaavat eurooppalaisia näyttelijöitä. Juuri Subtitlesta mm. Jasper Pääkkönen ja Peter Franzén löydettiin HBO:n Viikingit -sarjaan.

 

Willamo on tehnyt elokuvia ja sarjoja, komediaa ja kauhua. Hän pitää kansainvälistä työtä yhtenä houkuttelevana mahdollisuutena. Näyttelemisen saralla hän ei silti suoranaisesti unelmoi kansainvälisistä rooleista, eikä erityisesti niihin ole hakeutunut. Hänet nähdään halutussa roolissa Box 21 -sarjassa, joka on hänelle ensimmäinen kansainvälinen näyttelijätyö. Tähän rooliin hän päätyi ikään kuin vahingossa - tultiin noukkimaan kotoa. Hänellä on rooli myös Roba-poliisisarjan neljännellä kaudella ja syksyllä 2020 ensi-iltansa saavassa elokuvassa Peruna.


Willamo palkittiin myös vuoden elokuvanäyttelijänä pääosaroolistaan Miia Tervon ohjaamassa romanttisessa komediaelokuvassa Aurora, joka sai ensi-iltansa tammikuussa 2019 Göteborgin elokuvajuhlien avauselokuvana. Valintaraati kuvasi Willamon esitystä karismaattiseksi roolisuoritukseksi, joka oli samalla antaumuksellisen rankkaa ja ronskia, mutta silti hämmästyttävän hauskaa. Mimosa Willamo voitti elokuvasta Aurora parhaan naispääosan Jussipatsaan vuoden 2020 Jussi Gaalassa.

 

Mimosa Willamo nähtiin viime vuonna ensi-iltansa saaneen Aurora-elokuvan pääroolissa.Mimosa Willamo nähtiin viime vuonna ensi-iltansa saaneen Aurora-elokuvan pääroolissa.

 

Myös musiikkimaailman saralla on Willamo kokeillut siipiään. Maaliskuussa 2018 häneltä julkaistiin single All on My Own nimellä ”Salla”. Kappale on osa HasBeen-sarjan soundtrackia, ja sen ovat tehneet Iisa Pajula, Elias Gould, Noah Kin ja Minna Koivisto. (Tekstiä päivitetty 15.10.2020 Jussi Gaalan jälkeen)

 

Lue myös

Telia Yhteisön moderaattori
0 vastausta