Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63255
Kirjoituksia 172605

Viikon elokuvauutuudet: Official Secrets & Erämaan kutsuHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 885
1/1

Viikon elokuvauutuudet: Official Secrets & Erämaan kutsu

officialsecrets_generell_copy.jpg

 

Tämänkertaiset elokuvauutuudet vievät tunnelmasta toiseen. Esittelyssä on poliittinen, tositapahtumiin perustuva jännitysdraama Official Secrets, sekä rakastettuun kirjaklassikkoon pohjautuva seikkailuelokuva Erämaan kutsu. Molemmat uutuusleffat löydät Telia TV:n Vuokraamosta. Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -palvelua, pääset ottamaan sen käyttöösi tästä. Ensimmäisen leffavuokrauksen saat maksutta.  

 

Official Secrets 

 

Ikäraja: K7

Kesto: 112 minuuttia

Genre: Jännitys, Draama, Romantiikka

 

Official Secrets on Oscarin voittaneen ohjaaja Gavin Hoodin käsialaa. Tositapahtumiin perustuva poliittinen trilleri paljastaa vuonna 2003 olleen Irakin sodan korruption. Näyttelijäkaarti on vakuuttava ja suoritukset sen mukaisia. Varsinkin päähenkilöä näyttelevä Keira Knightley on sävähdyttänyt arvostelijoita roolisuorituksellaan. Muissa rooleissa esiintyvät Matthew Goode, Matt Smith sekä Ralph Fiennes, joka on suurelle yleisölle tuttu mm. Lord Voldemortin roolistaan Harry Potter -elokuvasarjassa.

 

Elokuva kertoo Kathrine Gunin (Keira Knightley) järisyttävän tarinan. Hän käsittelee työkseen salaisia asiakirjoja brittiläisenä tiedusteluasiantuntijana. Eräänä päivänä, Irakin sodan ollessa aluillaan Gun saa NSA:lta muistion, jossa Yhdysvallat pyytää Britannian apua kerätäkseen YK:n turvallisuusneuvoston jäsenistä tietoja. Näiden avulla Yhdysvallat voisivat kiristää heitä puoltamaan Irakin miehitystä. Kathrine käy mielessään moraalista taistelua – pitäisikö hänen yrittää estää valheisiin perustuva sota vai vuotaa tiedot, jolloin häntä itse tultaisiin syyttämään maansa pettämisestä. Kathrine päätyy lopulta hallitusta uhmaten vuotamaan muistion salaa lehdistölle. Siitä alkaa paisuvien tapahtumien ketju, joka sytyttää kansainvälisen myrskyn, asettaa Kathrinen ja hänen perheensä välittömään vaaraan ja paljastaa laajan poliittisen salaliiton. Muistiota syytetään väärennökseksi ja Kathrinen on itse astuttava esiin puolustamaan totuutta.

 

Tarina etenee nopeaan tahtiin ja kerronta on mutkatonta. Se on omalla tavallaan pelottavakin tositarina, joka saa katsojan kihisemään raivosta. Vallan väärinkäyttäminen, kansalaisten luottamuksen pettäminen, totuuden johdonmukainen peittely ja omien totuuksien viljely on tänä päivänä yllättävänkin jokapäiväistä. Elokuvassa käydään oikeuden ja moraalin juoksukisaa, joka saa katsojankin pulssin nousemaan.

 

Jos poliittiset trillerit ja tositapahtumiin perustuvat kuvaukset ovat lähellä sydäntäsi, suosittelen ehdottomasti vuokraamaan elokuvan Telia TV Vuokraamosta. Tämä arvostelijoidenkin hehkuttama leffa on todellakin katsomisen arvoinen.

 

Arvostelija: @Merja_J 

 

 

 

 

 

Erämaan kutsu 

 

Ikäraja: K12

Kesto: 104 minuuttia

Genre: Draama, Seikkailuelokuvat 

 

Erämaan kutsu on näytelmäelokuvan ja tietokoneanimaation sekoitus, joka perustuu kirjailija Jack Londonin vuonna 1903 syntyneeseen aikansa suureen bestselleriin The Call of the Wild. Elokuvan on ohjannut Chris Sanders ja käsikirjoittanut Michael Green. Pääosissa nähdään Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy sekä Karen Gillan. Elokuvalla on vahva kulttuurinen arvo, ja siitä onkin tehty yhteensä seitsemän elokuvaa sekä tv-sarja. 

 

Tarina kertoo varakkaan kalifornialaisperheen hemmotellusta silmäterästä ja riehakkaasta Buck-koirasta. Nautinnollinen koiran kotielämä järkkyy yllättäen, kun se siepataan kotiovelta työjuhdaksi Kanadaan. Buck jakaa postia koiravaljakossa ja joutuu ikävien kullanhuuhtojien kaltoinkohtelun jälkeen John Tohorntonin (Harrison Ford) hellään huomaan. Siitä muodostuukin miehen ja koiran välinen syvä ystävyys. Buck päätyy erilaisiin tilanteisiin, joista selviäminen vaatii oman kadoksissa olleen sisäisen sutensa löytämisen. Tästä kehkeytyy Buckille elämänsä seikkailu, mutta kuuleeko se erämaan kutsun vai kaipaako takaisin kotisohvan kunkuksi?

Elokuvassa on pääosassa luonto, upeat lumiset maisemat sekä eläimet. Buck-koira sekä muut eläimet on toteutettu tietokonetehosteina. Ne näyttävät realistisilta, mutta ilmehtivät kuin ihmiset. Elokuvan koskettava loppu saattaa herättää pienimpien katsojien kohdalla suuria kysymyksiä, mutta animaatiomaiset hahmot tuovat silti tästä elokuvasta mukavan elämyksen koko perheelle. 

Arvostelija: @Katjane 

 

 

 

Lue myös: 

 

 

 

0 tykkäystä