Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori
  • 116 custom-general.kudos
  • 429 custom-general.replies
  • 24 custom-general.solutions

Viikon elokuvauutuudet: Salainen Puutarha & The Tax Collector

The Secret Garden banner.jpg

 

 

Tämän viikon elokuvauutuuksissa raotetaan salaisen puutarhan porttia elokuvassa The Secret Garden, joka perustuu Frances Hodgson Burnettin rakastettuun lastenromaaniin vuodelta 1911. Toinen esittelemämme elokuva The Tax Collector, joka vie sinut Los Angelesin kaduille, jossa veronkerääjät hakevat saataviaan rikollisjengeiltä. Molemmat elokuvat löydät Telia TV:n vuokraamosta. Jos sinulta puuttuu Telia TV, pääset ottamaan sen käyttöön sivuiltamme. Ensimmäinen elokuvavuokrauksesi on maksuton.

 

Salainen puutarha

 

Ikäraja: 7 vuotta

Kesto: 99 minuuttia

Genre: Fantasia, draama

 

Elokuvan Salainen puutarha on ohjannut Marc Munden ja tuottanut David Heyman, joka tunnetaan parhaiten Harry Potter -elokuvasarjan tuottajana. Elokuva perustuu Frances Hodgson Burnettin kirjaan vuodelta 1911 ja on neljäs elokuvasovitus kyseisestä novellista. Salainen puutarha (The Secret Garden) sai ensi-iltansa elokuussa 2020.

 

Kymmenvuotias Mary (Dixie Egerickx) on kasvatettu Intian ylellisyydessä, hedelmäpuiden alla lukemattomien palvelijoiden palveltavana. Maailmaa runteleva pandemia kuitenkin vie Maryn rikkaat vanhemmat ja hänet lähetetään asumaan kylmään ja kosteaan Englantiin setänsä Archibald Cravenin (Colin Firth) synkkään kartanoon. Setänsä luona Mary käyttäytyy suoraan sanottuna, kuin hemmoteltu kakara odottaen saavansa täyshoidon sekä luvan mennä ja tulla niin kuin haluaa. Herra Craven antaa kuitenkin tarkat säännöt, kuinka käyttäytyä ja ylimääräiset nuuskimiset on syytä jättää sikseen.

 

Kuitenkin jo pian Mary löytää itsensä tutkailemassa juuri niitä paikkoja, joihin herra Craven käski olla menemättä. Maryn yllätykseksi hän saakiin huomata, että ei olekaan talouden ainoa lapsi. Kartanon siivestä löytyy sängystään kalpea poika, joka on luonteeltaan hyvin samanlainen, kuin Mary - nokkava. Poika on vuoteen oma, eikä hän ole koko elämänsä aikana pystynyt kävelemään. Käykin ilmi, että Colin niminen poika (Edan Hayhurst) onkin Maryn serkku ja heidän välisestä naljailusta huolimatta Marystä ja Colinista tulee hyvät ystävät.

 

Yhdellä Maryn tutkimusmatkoistaan hän löytää korkean kivisen muurin, jota peittää paksut viinin oksat. Oksien avustamana Mary pääsee kiipeämään muurin ylitse, jonka takaa paljastuu täysin vastakohtainen maailma synkkään kartanoon verrattuna, värikäs ja maaginen puutarha. Mary on varma, että taianomainen puutarha parantaisi Colinin ja hän alkaakin juonia yhdessä uuden ystävänsä Dickonin kanssa, kuinka he saisivat salakuljetettua Colinin ulos herra Cravenin ja hänen taloudenhoitajansa huomaamatta.

 

Salainen puutarha on kaunis, täynnä elämää ja väriä. Unohda maalliset asiat 99 minuutiksi salaisessa ja ennen kaikkea maagisessa puutarhassa. Elokuva soveltuu mainiosti perheen pienemmille kuin vanhemmillekin katsojille.

 

Arvostelija: @MinnaLN 

 

 

 

The Tax Collector

 

Ikäraja: K16

Kesto: 95 minuuttia

Genre: Jännitys, draama, toiminta

 

The Tax Collector on elokuussa 2020 ensi-iltansa saanut amerikkalainen toimintatrilleri. Elokuvan on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut David Ayer. Ayer tunnetaan parhaiten rikoselokuvien tekijänä, jotka sijoittuvat Los Angelesiin ja käsittelevät jengejä ja poliisien korruptiota. Leffassa seurataan Davidia (Bobby Soto) ja hänen ystäväänsä Creeperiä (Shia LaBeouf), jotka työskentelevät Los Angelesin rikollispomo Wizardin (Jimmy Smits) ”veronkerääjinä". Wizard itse on vangittuna vankilassa. Davidin ja Creeperin tehtävänä on kerätä maksuja kymmeniltä eri jengeiltä niiden rikollisesta liiketoiminnasta.

 

Davidilla on rakastava perhe, johon kuuluu hänen vaimonsa Alexis (Cinthya Carmona) sekä lapset Casey (Aaliyah Lopez) ja Dillon (Ricardo Gonzalez). Hän omistaa myös huoltamon ja ulkopuolisen silmin Davidin elämä näyttää täysin normaalilta. Hän työskentelee kuitenkin gangstereiden kanssa. David on huoltamolla, kun hänen partnerinsa Creeper saapuu paikalle. Yhdessä he odottavat Victoria (Rene Moran), joka tuo maksua pomoltaan.

 

Myöhemmin David saa tekstarin, jossa kerrotaan, että gangsterilla nimeltä Venom (Brian Martin Ortega) on hänelle 200 tuhatta dollaria. David ja Creeper menevät hakemaan rahoja, mutta heitä vastassa onkin Conejo (Jose ”Conejo” Martin), joka kertoo Venomin työskentelevän hänelle, joten rahatkin kuuluvat hänelle. Conejo on Wizardin vanha kilpailija, joka on palannut Meksikosta Los Angelesiin. Conejo ei ole palannut takaisin saadakseen ystäviä, vaan hänellä on pahat mielessä. Pian David joutuu vaikean paikan eteen, kun hänen perheensä joutuu vaaraan. David yrittää epätoivoisesti pelastaa sen, mikä on hänelle kaikista tärkeintä.

 

Tämä toimintapätkä tuo hyvin esiin jengien välisiä riitoja, ja jos et tee niin kuin käsketään, voi käydä huonosti. Leffasta ei toimintaa ja vaaratilanteita puutu ja se pitääkin katsojansa tiukasti otteessaan. Leffassa mystisenä osana on rikollispomo Wizard, kuka hän oikein on? Jos jengien väliset kiistat ja vanhat kaunat ovat sinun pala kakkua, kannattaa tämä elokuva ehdottomasti katsastaa.

 

Arvostelija: @HannaMarikaL 

 

 

Lue lisää:

Telia Yhteisön moderaattori | iPhone 12 | Apple Watch Series 5 | PC | Nintendo Switch | PS4 | ( ͡° ͜ʖ ͡°)

0 vastausta