Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
  • 163 custom-general.kudos
  • 349 custom-general.replies
  • 19 custom-general.solutions

Vuokraamon uutuuselokuvat

vuokraamon tammikuu 2021.png

 

Vuokraamon vuosi 2021 starttaa komedian, draaman, dokumenttien ja kauhun parissa. Uutuuksia on siis tarjolla moneen makuun. Mikäpä on paukkupakkasilla mukavampaa kuin kääriytyä sohvan lämpöiseen syleilyyn ja uppoutua uuden elokuvan juoneen! Jos sinulla ei vielä ole Telia TV -tunnuksia, niin kannattaa nyt viimeistään hankkia ne, sillä saat ensimmäisen elokuvavuokrauksen maksutta. 

 

Antoisia leffahetkiä!

 

Lost in London

 

Vuokraamossa: 4.1. alkaen
Ikäraja: K 16
Kesto: 103 minuuttia

Genre: komedia, draama

 

Tässä elokuva sinulle, joka kaipaat jotain tavallisuudesta poikkeavaa! Lost in London on vuonna 2017 ilmestynyt elokuva, joka kuvattiin yhdellä otolla Lontoossa ja samanaikaisesti näytettiin livenä valikoiduissa elokuvateattereissa Yhdysvalloissa. Improvisaatiosta ei kuitenkaan ole kyse, sillä esitys noudattaa ennalta suunniteltua käsikirjoitusta ja etenee tarkkaan valikoidusti eri puolilla miljoonakaupunkia.

 

Näyttelijä Woody Harrelsonille tämä erikoisuus on ensikosketus ohjaajan työhön. Hän hyppäsi suoraan syvään päätyyn aloittamalla ja luomalla tällaisen ennenkokemattoman uuden genren. Hän vastaa myös käsikirjoituksesta ja yhdestä roolisuorituksessa elokuvassa. Leffan juonikin perustuu hänen omakohtaisiin kokemuksiinsa Lontoossa vuosituhannen vaihteessa, jolloin hän tuli rikkoneeksi taksin tuhka-astian ja päätyneeksi siitä poliisin ja toisen taksin takaa-ajamaksi, ja lopulta yöksi putkaan. Pääosissa elokuvassa nähdään Owen Wilson ja Willie Nelson.  

 

Arvostelija @AaTanja 

 

 

 

Summerland

 

Vuokraamossa: 4.1. alkaen
Ikäraja: K 7
Kesto: 99 minuuttia

Genre: Draama, romantiikka, sota

 

Summerland eli Kesämaa on brittiläinen draamaelokuva, jonka ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Jessica Swale. Kyseessä on teatteria tekevän Swalen esikoiselokuva ja leffa sai ensi-iltansa kesällä 2020. Summerlandissa seurataan erakoitunutta tutkija-kirjailija Alice Lambia (Gemma Artenton), joka asuu pienessä englantilaisessa kylässä. Kylän lapset kiusaavat Alicea ja pitävät häntä natsien vakoojana ja noitana. Leffassa eletään toisen maailmansodan aikaa, kun saksalaiset pommittavat Lontoota.

 

Pääkaupungin perheet lähettävät lapsensa evakkoon maaseudulle ja Alice saakin huollettavakseen nuoren pojan Frankin (Lucas Bond), jonka isä on lähtenyt lentäjäksi sotaan. Alice ei haluaisi huolehtia Frankista, koska hän kokee, että poika häiritsee hänen työtään. Heidän välilleen kehittyy kuitenkin odottamaton ystävyys ja samalla Alicen menneisyydestä paljastuu yllättäviä asioita. Frankin olemassaolo tuo Alicen aikaisemman elämän vanhat muistot pintaan. Kaksikko päätyy tutkimaan vanhaa myyttiä Summerlandista, joka on kuoleman jälkeisen elämän kotipaikka. Tutkinta kuljettaa Alicea ja Frankia pitkin Englannin rannikoita kohti uutta elämänvaihetta ja toisia mahdollisuuksia.

 

Arvostelija: @HannaMarikaL 

 

 

 

Lost Boys

 

Vuokraamossa: 11.1. alkaen
Ikäraja: K 18
Kesto: 99 minuuttia 

Genre: dokumenttielokuva

 

Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä. Heistä Jani Raappana tunnetaan Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan (2010) päähenkilönä ja Joonas Neuvonen sen ohjaajana. Lost Boys -elokuvan päähenkilö on Joonas itse. Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina kertoo siitä, mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi.

 

Elokuva on varsin kylmäävä, peittelemätön ja kaunistelematon totuus näiden kolmen miehen elämästä, mutta ennen kaikkea monen muunkin ihmisen elämästä. Se peilaa suomalaista huumeongelmaa, Thaimaan ja Kambodžan huumeongelmaa, prostituutiota, absoluuttista köyhyyttä, lasten kurjia oloja, sukupolvelta toiselle periytynyttä traumaperäistä stressihäiriötä kaikkine ilmenemismuotoineen. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Elokuvaa suosittelen sinulle, joka haluat nähdä silmästä silmään toisenlaisen totuuden. 

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Seurapeli

 

Vuokraamossa: 11.1. alkaen
Ikäraja: K12
Kesto: 120 minuuttia

Genre: Komedia, Draama

 

Kolmekymppisistä koostuva vanha ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä – aivan kuin jo teini-iässä. Porukkaan kuuluvat lisäksi Mitzin entinen poikaystävä, angstinen kirjailija Juhana (Samuli Niittymäki) ja hänen uusi tyttöystävänsä Ulla (Paula Vesala). Eero Milonoff on ärsyttävä Härde, jonka pikkuveljeä Jannea esittää Paavo Kinnunen.

 

Juhlat lähtevät heti väärille urille, kun päivänsankari ei ilahdukaan yllätyksestä. Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle uuden miesystävänsä Mikaelin (Christian Hillborg), joka on tunnettu ruotsalainen Hollywood-tähti.

Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia, jossa kuvataan osuvasti elämän kipeitä kokemuksia, läheisten ihmissuhteiden valta-asetelmia ja ikuisen nuoruuden haavetta. Mielestäni tämä on erittäin viihdyttävä kuvaus aikuisten juhlista. Elokuvassa ei ollut kuitenkaan överiksi menevää "hömppää" eikä perisuomalaista synkkyyttä. Suosittelen tätä elokuvaa sinulle, joka pidät rehdistä elokuvasta, jossa on kaikkea sopivassa suhteessa.

 

Arvostelija: @Katjane 

 

 

The New Mutants

 

Vuokraamossa: 18.1. alkaen
Ikäraja: K 12
Kesto: 94 minuuttia

Genre: Scifi, kauhu


Neljää nuorta mutanttia pidetään eristyssairaalassa psykiatrisessa seurannassa. Tohtori Cecilia Reyes uskoo, että nuoret ovat vaaraksi sekä itselleen että ympäröivälle yhteiskunnalle, joten samalla kun hän seuraa heitä tarkasti ja yrittää opettaa heitä hallitsemaan mutanttivoimiaan. Kun uusi tulokas liittyy toisten potilaiden joukkoon, alkaa tapahtua kummia. Sairaalan asukkaat kokevat hallusinaatioita ja takaumia, jolloin sekä heidän mutanttivoimansa – että ennen kaikkea ystävyytensä – joutuvat kovalle koetukselle.

 

Tämä X-Men -elokuvasarjan spin-offiksi aiottu The New Mutants valmistui jo vuonna 2017, mutta sen julkaisu myöhästyi muun muassa Disneyn ja Foxin kauppojen sekä koronapandemian vuoksi. Päivänvalon tai oikeastaan leffateattereiden hämyn se näki viimein elokuussa 2020. Elokuvan on ohjannut Josh Boome ja sen pääosissa nähdään Maisie WilliamsAnya Taylor-JoyCharlie HeatonAlice Braga, Blu Hunt ja Henry Zaga.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

Words on Bathroom Walls

 

Vuokraamossa: 18.1. alkaen
Ikäraja: K 12
Kesto: 111 minuuttia

Genre: Draama, romantiikka

 

Elokuussa 2020 julkaistu amerikkalainen romanttinen draama Words on Bathroom Walls perustuu Julia Waltonin saman nimiseen romaaniin. Elokuvan on ohjannut Thor Freudenthal ja käsikirjoituksesta vastaa Nick Naveda. Elokuva kertoo lukioikäisestä kokiksi haaveilevasta Adamista (Charlie Plummer), joka kärsii skitsofreniasta. Leffassa käsitellään vaikeaa aihetta, mutta samalla se lisää tietoutta mielenterveysongelmista.

 

Eräänä päivänä Adam erotetaan koulusta, kun hän näkee harhoja kemian tunnilla ja vahingoittaa opiskelutoveriaan. Adamin äiti Beth (Molly Parker) ja isäpuoli Paul (Walton Goggins) siirtävät Adamin katoliseen kouluun. Siellä hän tapaa Mayan (Taylor Russell), jonka kanssa alkaa viettämään aikaa. Koulussa Adam aloittaa lääkityksen, joka auttaa hallusinaatioihin, mutta aiheuttaa sivuvaikutuksia. Sivuvaikutuksina on esimerkiksi lihasten nykiminen sekä haittavaikutukset vaikuttavat myös Adamin makuun ja näköön. Pian Adam lopettaa pillereiden syömisen salaa ja hallusinaatiot palaavat takaisin.

 

Arvostelija: @HannaMarikaL 

 

 

Come Away

 

Vuokraamossa: 25.1. alkaen
Ikäraja: K7
Kesto: 94 minuuttia

Genre: seikkailu, draama

 

Ennen kuin Liisa katosi Ihmemaahan ja ennen kuin Peteristä tuli Peter Pan, he olivat sisaruksia. Kun heidän vanhin veljensä kuolee traagisessa onnettomuudessa, he yrittävät pelastaa vanhempansa epätoivosta ja heidän on pakko valita joko koti tai fantasia.

 

Tämä Liisa Ihmemaan ja Peter Panin postuumisti ilmestyvä esiosa on ohjaaja Brenda Chapmanin ensimmäinen elokuva, jossa on oikeita näyttelijöitä. Hänen aiemmat tuotokset ovat olleet Disney-animaation klassikoita, sellaisia kuin Leijonakuningas, Kaunotar ja Hirviö sekä Notre Damen kellonsoittaja. Oscar-palkinnon Chapman on saanut elokuvasta Brave - Urhea, jossa hän toimi sekä ohjaajana että toisena käsikirjoittajana. Pääosissa Alicen ja Peterin vanhempina Come Awayssa nähdään Angelina Jolie ja David Oyelowo.

 

Arvostelija: @AaTanja 

 

 

 

Diana's Wedding

 

Vuokraamossa: 25.1. alkaen
Ikäraja: K12
Kesto: 87 minuuttia

Genre: Draama, Komedia

Komedia Diana’s Wedding on kunnianosoitus niille, jotka heittäytyvät päättömästi rakkauteen. Kertomus kahdesta ihmisestä, joidenka tunteet tosiaan kohtaan aaltoilevat vihan ja rakkauden välillä.

 

On heinäkuun 29. päivä 1981. Lady Diana Spencer astelee pitkin kirkon käytävää yhdessä prinssi Charlesin kanssa St Paulin katedraalissa Lontoossa. Samana päivänä pidetään eräät toisetkin häät, Borregaard-yhtiön ruokalassa. Siellä vietetään vastavihityn parin Livin ja Terjen hääjuhlaa. Vaunuissa makaa heidän vastasyntynyt tyttärensä Diana, joka tulee näkemään kaikenlaista tulevina vuosina.

 

Diana seuraa sivusta Livin ja Terjen avioliittoa, vauvasta lähtien aina kotoa pois muuttonsa asti. Hän näkee maailman surkeimmat vanhemmat, jotka epäonnistuivat siinä roolissa täydellisesti ja jatkuvasti. Dianan häitä juhlitaan 30 vuoden jälkeen ruotsalaisessa kartanossa. Tunteet ovat pinnassa ja kirstävä tunnelma saa hääjuhlissa aikaan kaikenlaista odottamattonta.

 

Elokuvan on ohjannut Charlotte Blom. Pääosissa nähdään Marie Blokhus, Pål Sverre Hagen, Jannike Kruse, Ine Marie Wilmann, Olav Waastad ja Nader Khademi.

 

Arvostelija: @Katjane 

 

 

Lue myös:

Yhteisön moderaattori
0 vastausta