Yli puolet suomalaisista haluaa itse päättää, mitä televisiosta tulee

  • 16 December 2021
  • 0 kommenttia
  • 53 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Lähes kolmannes suomalaisista katsoo enemmän ohjelmia suoratoistona kuin aiemmin, kertoo Telian teettämä tuore tutkimus.

 

Suomalaiset nauttivat entistä enemmän viihdettä suoratoistona. Yli 56 prosenttia suomalaisista tilaa maksullisia suoratoistopalveluita tai kanavapaketteja. Lähes kolmannes katsoo enemmän ilmaisia ja maksullisia suoratoistopalveluita kuin edellisvuonna.

Telian C More on noussut toiseksi tilatuimmaksi suoratoistopalveluksi heti Netflixin jälkeen. Kotimaisista suoratoistopalveluista C More on kaikkein suosituin. Tiedot selviävät Telian tuoreesta Koti ja media -selvityksestä, johon vastasi tuhat 18–79-vuotiasta suomalaista marraskuussa 2021.

”Suomalaiset ovat myös entistä valmiimpia maksamaan sisällöistä. Viisi vuotta sitten yli puolet ei maksanut sisällöistä mitään. Nyt vain kolmannes ei käytä lainkaan rahaa suoratoistopalveluihin”, sanoo Telian tv-liiketoiminnasta Suomessa vastaava Olli-Pekka Takanen.

Keskimäärin suomalaiset tilaavat kahta suoratoistopalvelua, joka kolmannessa kodissa kolmea tai useampaa. Suomalaiset hankkivat mielellään liittymä- ja sisältöpalvelut samalta toimijalta, ja yli 40 prosenttia vastaajista kertoo syyksi rahalliset edut ja alennukset.

 

Sarjoja katsotaan oman aikataulun mukaan

 

Suoratoistopalvelujen suosiossa näkyy viihteen kuluttamisen laaja-alainen murros. Sarjoja ja elokuvia katsotaan mieluiten silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Ohjelmat kulkevat kätevästi mukana eri laitteissa.

Suoratoistopalveluissa suomalaisia houkuttavat lähes rajaton sisältötarjonta ja mahdollisuus katsoa ohjelmia ilman mainoksia. Jopa 61 prosenttia selvitykseen vastanneista ilmoitti, että kiinnostavimmat ohjelmat löytyvät suoratoistopalvelusta.

Etenkin kansainväliset, pohjoismaiset ja kotimaiset sarjat vetävät katsojia suoratoistopalvelun asiakkaiksi.

 

Tiesitkö? Telia kuuluu samaan konserniin C Moren kanssa, ja Telian liittymäasiakkaana pääset nauttimaan C Moren laatuviihteestä ja urheilusisällöistä etuhintaanHankkimalla 5G-liittymän saat kaikki C Moren sarja- ja leffasisällöt maksutta käyttöösi 12 kuukauden ajaksi.

 

Tutustu C Moren alkuperäissarjoihin ja joulukauden vinkkeihin:

Ensi vuonna C More tuo katsojille Nordisk Film -yhteistyön kautta kuukausittain kansainvälisiä huippuleffoja heti elokuvateatterien ensi-iltojen jälkeen.

 

Teksti: Kaisa Viljanen
Kuvat: C More


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa