Skip to main content

Kaapelikorttien salausavaimet uudistetaan (valtuutetaan) joka kuukausi tilauksen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että salausavaimet vanhenevat kuukausittain, ja ne avataan uudelleen seuraavan kuukauden ajaksi jokaisen kuukauden ensimmäisellä viikolla. 



Jos korttisi on boksissa/lukijassa ja telkkaria katselet normaalisti, tapahtuu tuo päivittyminen ihan automaattisesti, eikä sinun tarvitse siitä erikseen huolehtia. 



Jos taas korttisi on pidempään poissa tai boksi pois päältä, ei kortilla välttämättä ole uusinta valtuutusta taas käyttöön otettaessa. 



 



 



Tässä muutamia vinkkejä valtuutukseen: 



 





  1. Aseta kortti boksiin/lukijaan ja varmista että se on oikein päin. Pidä kortti laitteessa yhtäjaksoisesti. Kortin tilan voit toki tarkistaa, mutta älä kääntele sitä jatkuvasti tai poista laitteesta.


  2. Jotta laite vastaanottaa valtuutuksen, pidä boksi tai telkkari päällä. Herätevirta ei riitä.


  3. Normaalitilanteessa valtuutuksen läpimeno kestää 15 minuutista pariin tuntiin.


  4. Vältä odotellessa kanavasurffailua. Useimmille laitteille ei ole merkitystä mikä kanava on valittuna. Jos pidät kanavaa korttikanavalla, voit heti nähdä milloin valtuutus tulee.




 



Mikäli valtuutus tai kanavat ei toimi edellä mainituista toimista huolimatta: 



 





  1. Ole seuraavana päivänä yhteydessä asiakaspalveluun/vikapalveluun, mikäli kanavat eivät edelleenkään näy. Laitteen tulee olla yhteydenoton aikana päällä. 


  2. Jos olet hankkinut uuden HD -laitteen, tulee se linkittää kaapelikortin kanssa. Voit tehdä linkityspyynnön täällä


  3. Jos kanavasi lakkaavat jatkuvasti näkymästä kuukauden ensimmäisen viikon jälkeen, saattaa lukija tai boksi olla viallinen, tai sen ohjelmistopäivitys vanhentunut. Osa laitteista, jotka eivät saa vastaanotettua valtuutusta, toimii normaalisti kun kortti on ensin valtuutettu toisessa laitteessa. Jos käytössäsi on toinen boksi tai lukija, kokeile, josko kortin valtuutus onnistuu siinä. 




 



Joskus valtuutuksissa voi olla myös ruuhkaa, ja valtuutuksen saanti kestää normaalia kauemmin. Tälläinen tilanne voi syntyä esimerkiksi silloin, kun tehdään kaapeliverkkoon muutoksia (uusien kanavien lisäys). 



 



Valtuutusta odotellessa voit huoletta katsella jotain salaamatonta kanavaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ei kannata jatkuvasti käydä kurkkimassa josko se maksukanava jo näkyisi. :) 



 



Jotkin vanhemmat boksit saavat valtuutuksen ainoastaan ollessaan korttikanavalla. Useimmilla laitteilla tällä ei kuitenkaan ole merkitystä. 

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa