Liiga - Kehitysideoita, toiveita ja palautteita


Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15


Tähän ketjuun kerätään kaikki mahdolliset toiveet, kehitysideat ja palautteet Telian Liigatoteutukseen liittyen. Liigan tv-tuotanto toteutetaan jääkiekon ystäville ja faneille, joten kaikki ideointi ja kehitys halutaan tehdä myös yhdessä ihmisten kanssa. Paras mahdollinen katselukokemus saadaan kotisohville, kun yhdistetään viisaat päät ja ideoidaan yhdessä. Sana on siis vapaa, kerro mitä toivot Liigan ympärille toteutettavan tulevaisuudessa!


 


Tulossa olevat uudistukset:


- Enemmän kuvakulmia: Koko kuvauskalusto uusitaan ensi kaudeksi, joten sitä kautta myös uusia kuvakulmia tulee tarjolle.


- Kuvauskalustossa 4K valmius: Heti kauden alussa meidän kalustossa on 4K valmius, mutta aiheen ympärillä on vielä paljon muita ratkaistavia asioita. Ensimmäisiä 4K lähetyksiä päästään testailemaan alkavan kauden pleijareissa.


- Paremmat mikitykset: Alkavalla kaudella tolpan kilahdukset ja muut äänet kentältä, sekä hallilta kuuluvat huomattavasti paremmin kotikatsomoihin, kun mikkien määrää lisätään paljon. 


- Uusittu studiokonsepti: Ensi kaudella studiot toteutetaan uudenlaisella virtuaalistudio-konseptilla, joten myös studioiden määrä lisääntyy aiemmasta. 


- Etätuotantolaitos: Telia rakentaa alkavaa kautta varten Euroopan suurimman etätuotantolaitoksen jääkiekon lähetyksiä varten. Tämä mahdollistaa aiempaa nopeammin videoklippien jakelun eteenpäin ja myös videotuomarien työskentelyn yhdestä paikasta.


 


Näihin eniten toivottuihin asioihin on tartuttu ja nämä uudistukset siis toteutuvat. Nyt on mahdollisuus kuitenkin tuoda vielä uusia ajatuksia pöytään ja katsotaan mihin suuntaan tuote kehittyy näiden 6 vuoden aikana.


 


TILAA MYÖS LIIGAN UUTISKIRJE, NIIN SAAT ENSIMMÄISENÄ TIEDON AJANKOHTAISISTA ASIOISTA!


106 kommenttia

Kunniamerkki +5

Voisitte vaikka tehdä yhteistyötä paikallisradioiden kanssa. El lähetykseen omille ääniraidoille paikallisradiokanvan selostus. Tällöin radiokanavakin saisi mahdollisesti omaan lähetteeseen paremman äänen tiettävästi kännykkä-äänen sijaan. Luonnollisesti näillä raidoilla ei olisi täten mahdollisia studio-osuuksien sisältöä. 

 

Muutama ääniraita ilman selostusta tyyliin; 1-yleinen, 2.-kotijoukkoueen fanialueelta, 3-vierasjoukkueen fanialueelta.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta ajatukselta penkkiurheilijan kannalta, että voisi tehdä tällaisia valintoja. Tosin tuosta voisi koitua aika paljon ylimääräisiä kuluja myös, kun pitäisi kaikista tehdä sopparit erikseen. Laitetaan tämäkin idea kuitenkin ylös.


 


Tähän ääniraitoihin liittyen on jonkun verran toivottu myös mahdollisuutta, että voisi mykistää selostajan ja kuulisi vain halliäänet. Tätä vaihtoehtoa meillä tutkitaan, miten tuo mahdollisesti saataisiin eri alustoilla toteutettua, mutta tästä ei ole vielä varmuutta kuitenkaan.

OK, kuva näkyy tabletilta, puhelimelta ja PC:ltä (chrome).

 

Tällä hetkellä pyörivän videon timecode otsikko sanoo videolähteen olevan 720p50. Loppukäyttäjällä näkyvä video ei ole 50fps. Ei PC:llä eikä sen koomin mobiililaitteilla.

Chromecastia en vielä ole ostanut.

 

Eilen pikaisesti testattuna Telian vähän liikettä sisältävä mainosvideo liigasta sai PC:llä aikaan ~800kB/s latauskuorman, mikä pitäisi taata teoriassa vähintään kohtalaisen videokuvanlaadun 720p/50-asetuksilla.

Nyt pyörinyt tallenne viime kauden pelistä käyttää kaistaa saman verran, mutta lähdemateriaali on erittäin suttuinen. Ymmärrän, että tämä tallenne on viime kauden systeemeillä ja mahdollisesti uudelleen pakattu, mutta toivon teknisestä näkökulmasta, että hallista lähtevää kuvaa ei tuhottaisi liikaa pakkaamalla. Tällöinhän tuo ~7-8Mb/s kaista on aivan turha. 720p:llä voi saada erittäin hyvälaatuisen kuvan. Siitä esimerkkinä NHL-streamit ~5Mb/s kuvalla (60fps), kun ottelut taltioidaan hyvällä kalustolla, eikä sitä tuhota matkalla ennen kuin se käsitellään jakeluun loppukäyttäjille.

 

Ehkä on liian aikaista osoittaa huolet näin maksavana asiakkaana, mutta toivottavasti näillä teemoilla ei tarvitsisi palata asiaan. Mieluiten edes pre-seasonin aikana.

 

Tsemppiä liigakauteen!

 

edit: 50fps on näemmä laitettu päälle ja toimii mainitsemillani laitteilla.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Siellä tosiaan pyörii kanavilla mainoskuvaa tai muuta testilähetystä, jotta porukka voi testailla että saa kuvayhteydet toimimaan. Hieman haluaisin tähän väliin viritellä malttia näihin laatuspekulointeihin. Tämä preseason harjoituskausi toimii myös meille harjoituskautena ja siitä syystä se tarjotaan asiakkaillekin maksutta. Harjoitusotteluissa vielä testaamme lähetyskalustoamme, eikä kaikkea uutta lähetystekniikkaa vielä käytetä. Telia tulee mullistamaan katselukokemuksen, mutta harjoitusottelut eivät vielä näytä koko potentiaaliamme.

Tämä siis tarkennuksena, että osa porukasta ei heitä laitteitaan seinään Pitsiturnauksen jälkeen :)

Laitetaanpa tännekkin kommenttini blogiin:

 

Hei.

 

Hyvin toimii telia aIPTV digiboksilla (elisa 100/10 kaapeli) sekä telia tv sovelluksella (telia 4g 100 mbs) pitsi. Grafiikat + "tunnusmusiikki" on hyvät.

 

Ainut mikä tällä hetkellä häiritsee on todella isokokoinen pelikello + joukkueiden nimet ja logot. Tätä olisi syytä pienentää kauden alkaessa. Uskon etten ole ainut mielipiteen kanssa.

Lisäksi hidastukset/uudelleen näytöt edelleen ruutu tasoa eli kiekkoa ei näy näissä kun zoomataan ajoittain liikaa.

 

Mielenkiinnolla ja turvallisin toimivuusmielin odotan kun on ns. Kaikki herkut käytössä!

Kaapelin kautta toimii ihan hyvin. Mitä nyt pelien taso vähän heikko. Ei liene kuitenkaan tekninen vika!? Mutta android-teliatv-chromecast ainakin minulla surkea kuvanlaatu. Toimi keväällä todella hyvin teliatv:n kautta tulleita viaplayn änärimatseja katsellessani. Tähän toivottavasti parannuksia tulossa?

@Petrin73: Oletko ottanut 50 Hz tilan käyttöön Chromecastissa? Jos et, niin kokeileppa sitä. Ohjeet täällä: https://support.google.com/chromecast/answer/6308937?hl=fi

Auttaako tämä? :)

No auttoihan se ?

Nyt olisi hyva ehdotus tarjolla! Voisiko Telia tehda Liigan ottelut nakyviksi myos EU:n ulkopuolisissa maissa? Ruudun kanssa tama oli mahdollista  viime vuonna ja allekirjoittanut katsoi jokaisen JYPin matsin viime kaudella Uudesta-Seelannista kasin. Ruutu Plussan kautta suurin osa muista ohjelmista oli maa-rajoitettuja mutta Liigan ottelut oli saatavilla missa pain maailmaa tahansa. Tama oli myos nakyvasti mainittuna Ruudun Liiga-palvelussa.

 

Luulen etta maailmalta loytyy muitakin kiekkofaneja jotka haluaisivat Telian jatkavan sita perinnetta mita Ruutu aloitti. Teilla on kuitenkin Liigan nayttooikeudet joten ei pitaisi olla mitaan estetta miksi Liiga-palvelua ei voisi myyda myos meille ulkomailla oleville.

 

Tuli petyttya oikein kunnolla kun tanaan taas Liigaa tilatessani huomasin etta Telian kautta tama ei nyt onnistu ja jaa nyt ottelut katsomatta. Minulla on raha, teilla palvelu, joten keskustellaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Kiitokset palautteesta ja tervetuloa Yhteisöön!  Et ole ainut joka tätä on toivonut. Viestiä on viety eteenpäin. Oma arvio on että tämä voi olla tekniikasta kiinni miksi otteluita ei voida EU ulkopuolella näyttää mutta tokikaan en ole siitä varma. Laitoin kyselyä eteenpäin ja palailen sitten kun saan lisää infoa.

Liigan tilaushan onnistuu toistaiseksi vain silloin jos tilaajan virallinen osoite on suomessa. Muita vaihtoehtoja tutkitaan, joten toivottavasti saadaan jossain kohtaa myös ulkomaiset tilaajat palvelun piiriin.

Jossain vaiheessa kautta jos ehditte paneutumaan grafiikoissa siihen, että olis kiva jos kesken matsin tulis myös muiden matsien tilanteet esim. johonkin alapalkkiin kuvaruudussa. Pelikatkolla tai jossain sopivassa välissä. Aivan vaan esim.: Sport-TPS 10-0 15.10 Vauhkonen... Tappara-Jukurit 3-1 18.35 Roine. Ja vahvistettuna vielä joukkue, kumpi maalin teki. Kun ei sitä kaikkien liigapelaajien nimiä muista ulkoa. Vois olla vaikka hiljaa oikealta vasemmalle liukuva palkki. Ja siis huom. Tämä on vaan tällainen esimerkki. Hyvin mulla ainakin pelittää mobiilisovellus. Eipä juuri valittamista.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kannatan ideaa, mielestäni tuo olisi hyvä lisäys.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@timppakat@  kirjoitti:

Jossain vaiheessa kautta jos ehditte paneutumaan grafiikoissa siihen, että olis kiva jos kesken matsin tulis myös muiden matsien tilanteet esim. johonkin alapalkkiin kuvaruudussa. Pelikatkolla tai jossain sopivassa välissä. Aivan vaan esim.: Sport-TPS 10-0 15.10 Vauhkonen... Tappara-Jukurit 3-1 18.35 Roine. Ja vahvistettuna vielä joukkue, kumpi maalin teki. Kun ei sitä kaikkien liigapelaajien nimiä muista ulkoa. Vois olla vaikka hiljaa oikealta vasemmalle liukuva palkki. Ja siis huom. Tämä on vaan tällainen esimerkki. Hyvin mulla ainakin pelittää mobiilisovellus. Eipä juuri valittamista.
Hei @timppakat ja kiitos kovasti palautteestasi! Tätä meiltä onkin kovasti toivottu ja palaute on välitetty eteenpäin, ja välitän vielä tämänkin :smileyhappy: 


Tästä on ollut kovasti keskustelua puolesta ja vastaan, eli jotkut eivät halua tuloksia tietoonsa koska katsovat toiset matsit mahdollisesti jälkikäteen, ja toisille tämä on tosiaan erittäin toivottu ominaisuus. Koitamme löytää tähän jonkun hyvän, kaikille sopivan ratkaisun! 


 


Mukava kuulla että muuten on pelittänyt hienosti ja laittele ihmeessä lisää palautetta jos herää jotakin mieleen! Tänään onkin taas pelipäivä, eli nautinnollista kiekkoiltaa sinne! :smileyhappy:

Kunniamerkki +10

Niin tosiaan, tuohan ei tullut mieleen, että jotkut eivät halua muiden otteluiden tilanteita näkyviin välttämättä. Jotenkin sitä vain piti itsestään selvyytenä, kun siihen oli tottunut Nelosen Ruutu aikana.


Se on kieltämättä "kaksipiippuinen juttu".


 


Eihän se mahdotonta ole seurata niitä muiden otteluiden tilastotapahtumia Liigan nettisivuilta aina välillä. Jos nyt kuitenkin saisi sen menossa olevan pelin tilastot siihen grafiikkaan mukaan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15Pyöritellään tosiaan eri vaihtoehtoja jolla löydettäisiin kaikille mieluinen ratkaisu! Jossain oli ainakin ehdoteltu jotakin äänimerkkiä ennen tuloksien tuloa jne. :smileyhappy: 


Nämä kaikki on tuonne Liigan kehitysehdotuksiin listattu, ja tuo on ihan ymmärrettävästi kaivattu ominaisuus että muidenkin pelien tuloksia näytettäisiin. Varmasti juuri juontanut juurensa Ruudun ajoilta ja siihen ominaisuuteen tuolloin totuttu!  

Mä vielä lisäisin tohon edelliseen, että sen hetkinen peliaika olisi ihan kiva näkyä siinä alapalkissa. Eli selvennyksenä, että noin viitisen minuuttia ennen erätaukoa tulisi sen hetkisten pelien tilanteet peliajan kanssa näkyviin. Ruudussa tämä toimi näin ja se ainakin tällaista jääkiekon fanaattista seuraajaa helpotti huimasti, kun näki siitä mikä matsi on niin paljon myöhässä, että voi oman joukkueen siirtyessä erätauolle vaihtaa sujuvasti sen katsomiseen... Tosta kymmenen pistettä teille, kun ainakin mobiilisovelluksessa tulevat neljä ruutua heti siihen etusivulle. Itse aina siihen avaan neljä matsia. Tietenkin Sportin matsi on se mitä seuraan, mutta sujuvasti voi siitä esim. pelikatkon aikana vilkaista muita kolmea matsia. Toi TV-sovellus kun pitää puhelimella ensin avata ja sitten rullata alas asti ja vasta sieltä kaivaa matsit esiin. Toimii vallan makeasti. Nyt pitää lopettaa tää jauhaminen. Ilves-Sport käynnissä.

Äänentasoista on ollut ainakin jatkoajalla jonkin verran puhetta. Itse ajattelin myös tästä aiheesta antaa palautetta tiedoksi, että hiljaiset ovat edelleen.

 

JYP-KalPa lähetys pyörii taustalla ja käytännön esimerkkinä kokemani tilanne:

 

laitoin chromecastin päälle ennen klo 18, jolloin taustalla pyörii Telian liiga-aiheinen "zoom out" video. Äänet ovat hieman hiljaiset.

Noin klo 18.10 kuvaan tulee joukkueiden logot ja kellon aika, äänen taso laskee selkeästi entisestään.

 

Ääntä voi toki lisätä melkein millä tahansa laitteella, mutta jos haluaa välillä kurkata TV-lähetyksiä tai muuta signaalia muista kytketyistä laitteistosta tulee tasoja laskea melko isolla kädellä ettei muiden laitteiden normaali taso huuda suhteessa kiekkostreameihin. Tässä mielestäni kiteytyy tämä äänentaso-ongelma.

 

Muuten streamin voi todeta toimineen teknisesti ongelmitta alkukauden. Kuvanlaatu on vähintäänkin riittävä, mutta näin 55":lla ruudulla lyhyemmillä katseluetäisyyksillä pakkaus jo näkyy. Isommilla ruuduilla varmasti selkeämmin. (referenssi viime kauden DNA:n kaapeli-tvlähetys).

Ehkä sitten 4K:n kanssa myöhemmin uudet tuulet.

 

Peukut täältä.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Kiitos palautteesta @JuiceLaeskinen :smileyhappy: Ääniominaisuuksia viilataan näin kauden alussa huippuunsa ja tuohon mainitsemaasi ominaisuuteenkin varmaan tullaan saamaan parannusta. 

Nyt kun seuraan vuoron perää jokereitten ottelua viasatilla ja ilves sport teliatv ni on siinä valtava ero kuvan laadussa viasatin hyväks mistä sit johtuukin

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Hyvä lisäys tämäkin 🙂
Jatkossa on tarkoitus tuoda vielä monipuolisempia tilastoja ja grafiikoita. Palautetta on toki vietykin eteenpäin näiden osalta!

Kunniamerkki +10

Myös erätauolla kyseisellä kanavalla käynnissä olevan pelin alaspäin laskeva erätaukoaika!

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

@kefiiri@  kirjoitti:

Myös erätauolla kyseisellä kanavalla käynnissä olevan pelin alaspäin laskeva erätaukoaika!
Erätaukokelloja on paljon toivottu ja ne ollaan tuomassa lähetyksiin mukaan. Onhan se tosiaan kiva tietää, että paljonko taukoa on vielä ja ehtiikö rauhassa käymään uuden kierroksen jääkaapilla :smileyhappy:

Hei. Oiskohan mahdollista saada erätauolla ajaksi kello ruutuun joka kertoo paljonko erätaukoa on jäljellä?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

@Paletsu2000@  kirjoitti:

Hei. Oiskohan mahdollista saada erätauolla ajaksi kello ruutuun joka kertoo paljonko erätaukoa on jäljellä?
Tämä on tärkeä juttu ja jonkin verran ollaan aiheesta saatu toiveita. Erätaukokello tullaan ehdottomasti lisäämään meidän lähetyksiin :smileyhappy:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@NikoNo@  kirjoitti:


@Paletsu2000@  kirjoitti:

Hei. Oiskohan mahdollista saada erätauolla ajaksi kello ruutuun joka kertoo paljonko erätaukoa on jäljellä?
Tämä on tärkeä juttu ja jonkin verran ollaan aiheesta saatu toiveita. Erätaukokello tullaan ehdottomasti lisäämään meidän lähetyksiin :smileyhappy:
Hienoa! Sitä odotan itsekin.

Vastaa