Liiga - Kehitysideoita, toiveita ja palautteitaNäytä ensimmäinen kirjoitus

106 kommenttia

Kyllähän tästä liigapaketista on tehty chromecast-käyttäjille yks jätekasa: ei full hd, ei 4K eikä 5.1 ääniä. Silti pitäis maksaa sama hinta kuin muilla.

Ensi kaudella, ensi kaudella... Mä olen maksanut tästä kaudesta. Ei voi olla edes todellista tämä telian tyriminen liigakiekossa. Ikäväkseni olen joutunut katsomaan pelejä telkkarista kun en ole halliin päässy ja täytyy sanoa , tämä telia lätkä on paluu 80-luvulle, eihän tää voi mennä näin, kuvataan kaukaa ja kuvataan max.-90-luvun kameroilla joilla ei tehny edes 90-luvulla mitään. Lähikuvat kaukalossa, johtuen kameroiden tekniikasta, on ala-arvoista.

Kuvaajat on hukassa, kuvaavat mitä sattuu ja miten sattuu.

Selostajat, voi hyvää päivää sentään. Ei voi olla todellista. EI.

Telian statistiikat; ensimmäinen liigapeli menossa ja näytetään kauden tehot... Mitä V....A. Ei koskaan, ei koskaan lasketa chl- ja liigan pisteitä yhteen.

Statistiikat peleistä vilahtaa pelin jälkeen ruudussa, max. kahdeksan sekuntia. Muilta paikkakunnilta ei mitään.

Tänään, HIFK-pelicans-ottelussa selostusääni poissa puoli tuntia. Ei oo todellista! Ja kun se saatiin takaisin se särki ihan *******isti. Äänimikko alkoi hoitaa, tuli ääni tunnelista...

Ihan oikeesti, mä maksan tästä surkeudesta ja maksaa moni muukin, se on ihan sama kattooko kännykästä tai tietokoneesta tai chromecastin kautta, täyttä kuraa koko ajan.

Ei se *******aakaan lohduta että "ensi kaudella" , nyt on tää kausi!

 

Ja tää kun  yritän tehdä valitusta aiheesta; mun on pitänyt kirjautua kolmeen eri paikkaan ja en edelleen ole päässy valittamaan epäkohdista.

 

Telia ei vaan osaa.

 

Mä haluan hyvitystä.

 

-Käkö-

Miksi ottelun yleisnäkymä on kuvattu kaukaa. Tarvitseeko kuvassa näkyä jääalueen lisäksi puolet katsomosta. Tiiviimmässä kuvassa pääsivät pelaajat pääosaan ja saisi paremmin selvää kuka menee missäkin. 


Tämmöinen tuntuma ainakin katsottaessa Tappara pelejä.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Kiitos @liigatv palautteesta! Kuvaaminen pyritään hoitamaan siten, että kenttätapahtumat näkyy hyvin katselijoille, mutta toki erilaisia kuvakulmia ja myös zoomia hyödyntäen. Tämäkin asia tulee vielä kehittymään tässä kauden edetessä, kun löydetään parhaat mahdolliset tavat katsojien kannalta. Tavoite on, että tässä mennään peli peliltä kokoajan eteenpäin kaikessa tekemisessä.

Hei!

Missään en huomannut, että olisi puhuttu miesten liigasta, ja miesten joukkueista. Ostin kärppien joukkuepassin ja näen vain miesten ottelut. Onko tämä nyt oikein? Voisitteko joko vaihtaa passin nimen miesten joukkuepassiksi tai alkaa näyttämään myös naisten ottelut?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Liiga nimenä ja käsitteenähän tunnetaan perinteisesti miesten jääkiekon sarjana. Se on termi, nimitys Suomen kovimman tason miesten jääkiekkoilusta, ja siksi ei erikseen alleviivata sen olevan juuri miesten sarja. Tämän rinnalla toimii Naisten Liiga, joka ei ole sisällytettynä Liigaan ja jonka kanssa Telialla ei ole yhteistyösopimusta ja jonka televisiointioikeuksia Telialla ei ole. 

Pelissä tapahtuvat maalit/jäähytilanteet näytetään todella surkeana hidastuksena ! Kuvasta ei saa mitään selvää kun tilanne/kiekko vain vilahtaa nopeasti ohi eikä ehdi näkemään koko tilannetta ,kun se on jo ohi. Eli kunnon hidastukset mistä tilanteen oikeasti ehtii näkemään ! Olisi myös kiva ,jos katsoessasi yhtä peliä ruutuun tulisi tieto ,kun samaan aikaan pelattavissa muissa peleissä tulee maali .

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15Kiitos kovasti palautteesta ja tervetuloa @jxxxu Telia Yhteisöön! 


Välitän viestisi eteenpäin Liigan tuotannon puolelle :smileyhappy: 


 


Tuosta muiden pelien tilanteiden näyttämisestä onkin ollut paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Jotkut haluavat nähdä tilanteet, ja jotkut taas ehdottomasti eivät jos tarkoituksena on katsella peli myöhemmin. Pohdinnassa on siis parhaillaan ratkaisu mikä miellyttää kumpaakin osapuolta :smileyhappy: Varmastikin siis jossain muodossa tämä tulee käyttöön!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

"Liiga nimenä ja käsitteenähän tunnetaan perinteisesti miesten jääkiekon sarjana"

 

Ja basgat... PERINTEINEN ja ALKUPERÄINEN käsite on 'Jääkiekon SM-Liiga' tai ehkä lyhennettynä 'SM-Liiga'. 

: Mistä tietosi ovat kotoisin????

 

Ynseän ylimieliset kiekkopomot lyhensivät SM-Liigan muotoon Liiga - ikään kuin mitään muuta liigaa ei olisikaan kiekkoliigan lisäksi, vaikka niitä on pilvin pimein Suomessakin.

Ärsyttävää, kun Teliakin käyttää näillä palstoillakin tuota ällötermiä.

 

Muutaman pelin naapurissa (+pari TV5.n peliä) nähneenä voi vain todeta, että mitään muutosta ei lähetyksissä ole nähtävillä (aiempiin kausiin nähden siis).  Itsekin ennen kautta toivoin nimenomaisella Telian toivelistalla rutkasti paranneltuja hidastuksia tyyllin mitä MM-kiekossa tai nuorten MM-kiekossa (etenkin Ameriikan mantereella) on nähty.. ..ei mitään vaikutusta eli hidastuksista ei edelleenkään saa pääosin mitään selkoa kiekon kulusta.

 

Viikolla nähtävät kiekkokierrosten ja kiekkoviikon puolituntiset katsaukset sisältävät lähinnä ajantäytemössöpuhetta ja "asiantuntijat" nyökyttelevät hyväksyvästi vuoron perään toistensa lausahduksille.  Mitähän sen konkkaronkan studioihin rahtaamien näkyy kanavapaketin hinnoissa - ois mukava tietää?

 

Täällä palstalla näköjään on toivottu erätaukokelloa ja muiden otteluiden tilanteita. Mun mielestä jokaista maalia erikseen ei tarvi "plingauttaa", jottei selostaja tartu siihen, niinkun yleensä tekee.  Tilannetiedot riittäisivät erinäisten aikalisien, maalitilannetarkastuksien ja haastojen aikana + erien aluissa ja lopuissa.

 

Täällä tuo Nikon liigapalsta näyttää olevan höttötasoa tyyliin "mää tykkään pelikaaneista" - no ilmeisesti talo on määrännyt tuollaisenkin ylläpidettäväksi nyt, kun pelit Telian välityksellä näkyvät..  Itse odottaisin täällä kiekkoliigan lähetyksiin liittyvillä palstoilla muutakin kuin "toiveesi on välitetty eteenpäin" -luokan vastauksia: Vois kuvitella, että jos joku utelee muiden pelien väliaikatietojen perään, niin palstaväki kysyisi talon sisältä vastauksen - ja kirjoittaisi sen täällä heti kerralla selväksi!

 

Ja lopuksi - mitä en koskaan ole ymmärtänyt:

Miksi ihmeessä tv-ruudun pelikello/tulostaulu pitää poistaa näkyviltä joka ikisen katkon ajaksi?  Tuliskohan tähän oikein syventävä vastaus joskus...

 

Toistaseks jätän yhä tilaamatta...

 

 

Valitan nyt tännekin tästä samasta asiasta: MIKSI ja vielä kerran MIKSI taustapimputuksen ääntä ei säädetä hiljaisemmaksi?? Kun ottelulähetys päättyy, niin samantien alkaa kamala pimputus ja ainakin puolet kovemmalla voimakkuudella, kuin otteluselostus. Olen tästä jo pariin otteeseen valittanut toisessa liiga-keskustelussa, mutta asialle ei vaan tehdä mitään.

 

Sainko nyt selväkielisen vastauksen siihen, että miksi taustapimputus ei voi tulla samalla voimakkuudella, kuin ottelun selostus?? Onko siellä joku, joka ymmärtää jotain äänitarkkailusta??

 

Tää voi teistä tuntua turhalta kitinältä, mutta minua se häiritsee suunnattomasti.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Kuten @zirkoni mainitsitkin, niin tästä aiheesta on joitain kommentteja ja pientä keskustelua ollut täällä Yhteisössä aiemminkin. Mitään asiakkaiden kommentteja ei tietenkään pidetä turhana kitinänä, vaan kaikkiin suhtaudutaan vakavuudella. 


 


Tämä ottelun jälkeisen musiikin ja muun äänimaailman välinen ero tullaan fiksaamaan paremmalle tasolle. Tarkkaa aikataulua en valitettavasti uskalla lupailla, mutta muutoksia tähän on siis tulossa :smileyhappy:

Olisiko Liigavahti-sovellukseen mahdollista saada joukkueiden ja pelaajien tilastot näkyviin jokaiselle yksittäiselle pelille. Olisi mielenkiintoista nähdä suoraan pelaajien tehopisteet ja muut tärkeimmät tilastot sekä joukkueiden tilastot esim. Yv-tehokkuus pelissä, jota liigavahdista seuraan.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@liigaseuraaja@  kirjoitti:

Olisiko Liigavahti-sovellukseen mahdollista saada joukkueiden ja pelaajien tilastot näkyviin jokaiselle yksittäiselle pelille. Olisi mielenkiintoista nähdä suoraan pelaajien tehopisteet ja muut tärkeimmät tilastot sekä joukkueiden tilastot esim. Yv-tehokkuus pelissä, jota liigavahdista seuraan.
Liigavahtia kehitetään jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia saadaan varmasti myös päivitysten yhteydessä sovellukseen. Laitetaan toiveesi korvan taakse :) 

Olisi selkeää kehitystä jos saisitte tuohon Liiga-liveen muitakin jääkiekosta oikeasti jotain tietäviä studioIsäntiä kuin Nyholmin. Tai miksei myös -emäntiä, mutta edelleen tuo tietotaso jääkiekosta olisi syytä olla PALJON korkeammalla kuin esim. tänään 18.12.2018. Teennäisyys ja huonot vitsit sekä Seanille kiherrys eivät myöskään keskimäärin ole katselukokemusta parantavia elementtejä.

Nyt ei kyllä pysty katsomaan.

Hei sinä luova ja osaava mainostoimisto/copywriter jonka Telia on palkannut mainostamaan Liiga-palvelua/yhteisöä. Tavoite on varmastikin rakentaa Telialle mielikuvaa osaavana jääkiekkooperaattorina? Hyvä näin. 


 


Mutta mutta, jos otsikkotasolla jo lajituntemus menee syvälle ojaan, kannattaa miettiä uudelleen.


 


Jos mainostat Liigan huippuhetkiä, niin ei ehkä kannata otsikoida ko. kampanjaa lauseella: "Pidä katse kiekossa." Tuo ajatus sopii erinomaisesti tennikseen (pidä katse pallossa), jääkiekossa tuo ajatus on absurdi. Taustatyö, taustatyö ja taustatyö. Ja ymmärrys lajista sekä ostajallw että myyjälle, kiitos.


 


EDIT AaTanja: Muokattu lopputervehdystä. Jos haluat käyttää allekirjoitusta, voit muokata sen profiilisi asetuksista. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

@Ripis66, riippuuhan se tietysti vähän siitä onko paikan päällä katsomassa vaiko kotikatsomossa. Ainakin paikan päällä kannattaa kiekkoa(kin) seurata, jottei saa sitä ohimoon sen lentäessä katsomoon:smileywink: Mitä itse seuraat kiekkomatsia katsoessasi?


@AaTanja@  kirjoitti:

@Ripis66, riippuuhan se tietysti vähän siitä onko paikan päällä katsomassa vaiko kotikatsomossa. Ainakin paikan päällä kannattaa kiekkoa(kin) seurata, jottei saa sitä ohimoon sen lentäessä katsomoon:smileywink: Mitä itse seuraat kiekkomatsia katsoessasi?
Juu, kyllä te selvästikin kaipaatte markkinointiinne lajituntemusta, jos haluatte tosissaan puhutella kohdeyleisöä sen omalla kielellä. Sinällään mainonnan otsikkotasolla on aina hyväksi löytää tapa ilmaista asioita jossa on monimerkityksellisyyttä. Mutta jos ajatus on lajikohtaisesti virheellinen, se ei anna kovin uskottavaa kuvaa mainostajasta. Vähän sama kun lanseeraisitte amerikkalaistaista jalkapalloa intohimoisesti seuraavalle yleisölle uuden kanavan ajatuksella: "NFL:n kaikki ottelut Telialta ja et ole paitsiossa.".


 


Eli huono vitsi mainonnassa on pelkästää huono vitsi.


 


Jääkiekkoa intohimoisesti seuraavat, ne joita todennäköisesti haluatte puhutella, katsovat peliä kokonaisuutena. Harvemmin keskittyvät siihen kumiseen pelivälineeseen vaikkakin se on oleellinen osa lajia. Ja tiesithän että kaukalossa ollessasi sääntö numero yksi on ettet katsoa kiekkoa vaan pidät pään pystyssä. Muuten saattaa tulla pipi.


 


EDIT AaTanja: Muokattu allekirjoitus. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Tämä on hyvää pohdintaa ja osittain nämä mainoslauseet on aina makuasioita. Toki idea on pyrkiä viestimään mahdollisimman tiiviisti ja tehokkaasti, mistä on kysymys. Toinen Liigavahdin yhteydessä käytetty mainoslause on "Enemmän kuin teksti-tv". Mitäs mieltä tuosta lausahduksesta? :smileyhappy:


 


Tykkäsin kyllä tuosta ajatuksesta, että voisi jopa käyttää lausahdusta "Pidä pää ylhäällä" tai miten olisi legendaarisen kiekkoleijonan toteamus "Backhand, forehand, pum-pum-pum".


 


Jääkiekon televisioinnin äärellä ollaan toki hypätty aivan uuden tekemisen pariin, josta meillä ei ole sinänsä aiempaa taustaa. Toki mukana täytyy olla myös ripaus rentoutta ja huumoriakin. Meidän asiantuntija ja selostusporukasta löytyy myös valtavasti ymmärrystä jääkiekosta pelinä, joten sieltä akselilta löytyy ne kovimmat osaajat. Itsekin tullut seurattua jääkiekkoa koko pienen ikäni, mutta olen silti tasolla sohvakommentaattori.


 


Asiasta komposiittimailaan, niin oletko muuten testannut kyseistä Liigavahti -sovellusta ja mitä mieltä siitä? :smileyhappy:


@NikoNo@  kirjoitti:

Kuten @zirkoni mainitsitkin, niin tästä aiheesta on joitain kommentteja ja pientä keskustelua ollut täällä Yhteisössä aiemminkin. Mitään asiakkaiden kommentteja ei tietenkään pidetä turhana kitinänä, vaan kaikkiin suhtaudutaan vakavuudella. 

 

Tämä ottelun jälkeisen musiikin ja muun äänimaailman välinen ero tullaan fiksaamaan paremmalle tasolle. Tarkkaa aikataulua en valitettavasti uskalla lupailla, mutta muutoksia tähän on siis tulossa :smileyhappy:


Kohta kolme kuukautta mennyt, eikä tälle ongelmalle ole tehty mitään?

Ensi kauden aikana tuomme Liigan pelejä saataville UHD:na digiboksille millä tahansa liittymällä, jonka nopeus riittää UHD-kuvan vastaanottamiseen.”

 

Ensi kaudelle luvataan UHD:ta boksille ilman Telian kiinteää kaistaa, mutta tällä kaudella ei pystytä tarjoamaan edes 1080i/p:tä?!

 

Missä aikataulussa saataisiin tässä välissä full-HD kuvaa boksille ilman laajakaistaa tai TeliaTV-sovellukselle esim. AppleTV:llä?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@JuhaPN@  kirjoitti:

Ensi kauden aikana tuomme Liigan pelejä saataville UHD:na digiboksille millä tahansa liittymällä, jonka nopeus riittää UHD-kuvan vastaanottamiseen.”


 


Ensi kaudelle luvataan UHD:ta boksille ilman Telian kiinteää kaistaa, mutta tällä kaudella ei pystytä tarjoamaan edes 1080i/p:tä?!


 


Missä aikataulussa saataisiin tässä välissä full-HD kuvaa boksille ilman laajakaistaa tai TeliaTV-sovellukselle esim. AppleTV:llä?
Panostamme kuvan nykimättömyyteen ja kiekon sekä pelaajien pehmeään liikkumiseen, joten käytämme 720p50 formaattia 1080p25 sijasta. Katsojan kannalta katselukokemus on parempi 50Hz kuvalla kuin jos laittaisimme ulos isompaa resoluutiota 25Hz virkistystaajuudella.

Kiitos vastauksesta!

 

En tosiaan muistanut mainita, etten todellakaan tarkoittanut 25 fps kuvaan siirtymistä. Olemme samaa mieltä siitä ettei urheilua voi näyttää alle 50/60 fps kuvalla. Eli toistan kysymykseni, koska saamme 1080p@50Hz kuvaa TeliaTV-boksille ilman Telian laajakaistaa tai sovellukselle? Laadukkaan 1080p@50/60Hz-kuvan välitys onnistuu vallan mainiosti julkisen internetin läpi jos lähetys ja vastaanottopäässä (sekä tietysti matkalla) on yhteydet kunnossa.

Kyllä näille Telian kaverien vastauksille tulee usein ihan ääneen naurahdettua. Ja vielä kerrotaan, ettei vältellä vaikeampia aiheita... Menkääs nyt kaikki Telian puolelta vaikka lukaisemaan Jatkoajan "Telia - Liigan uusi koti" viimeisimpiä viestejä. Kun ei kertakaikkiaan pystytä järkevää vastausta antamaan - ei sitten vastailla lainkaan.


@JuhaPN@  kirjoitti:

Kiitos vastauksesta!

 

En tosiaan muistanut mainita, etten todellakaan tarkoittanut 25 fps kuvaan siirtymistä. Olemme samaa mieltä siitä ettei urheilua voi näyttää alle 50/60 fps kuvalla. Eli toistan kysymykseni, koska saamme 1080p@50Hz kuvaa TeliaTV-boksille ilman Telian laajakaistaa tai sovellukselle? Laadukkaan 1080p@50/60Hz-kuvan välitys onnistuu vallan mainiosti julkisen internetin läpi jos lähetys ja vastaanottopäässä (sekä tietysti matkalla) on yhteydet kunnossa.


Ei koskaan ellei Telia saa laskutettua siitä jotain ylimääräistä. Jopa 2160p/60Hz pyörii netin kautta sujuvasti niin tekniikka ei ole este vaikka Telia kovasti niin yrittää väittää.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

HD-streami on rajattu 8.5M kokoon. Tällä koolla 1080p50 ei valitettavasti onnistu siten, että kuva olisi tarpeeksi laadukas. UHD tulee tarjoamaan sen seuraavan stepin ylöspäin kuvanlaadussa.

Vastaa