Skip to main content
Ratkaistu

Ohjelmakirjastojen ääni ei kuulu kun televisiosta!

  • 22 November 2022
  • 3 kommenttia
  • 139 katselukertaa

Olisiko jollain apuja tähän ongelmaan? Telia TV:n kautta katselemme normaalisti kaikki ohjelmat ja ääni tulee meillä virittimen kautta kaiuttimiin. Kuitenkin jos haluan katsoa jotain ohjelmakirjastosta niin äänen saa kuulumaan vain televisiosta. Esimerkiksi elokuvien katselu ei ole enää niin nautinnollista koska kaiuttimet eivät ole mukana.

Hei, @N1psul11n1 ja tervetuloa Yhteisöön! Hieman nyt televisiosta riippuen moista oireilua saattaa esiintyä, jos käytössä on Surround-ääni. Kannattaakin ottaa kyseinen asetus pois päältä digiboksilta alla olevien ohjeiden mukaan:

 

Asetukset > Järjestelmän asetukset  > Laitteen asetukset  > Ääni  > Valitse Surround-ääni > Valitse formaatit > Ei mitään: Älä koskaan käytä surround-ääntä

Olisiko tästä apua?


Kyllähän se auttoi asiaa. Mietinkin että joku asetus varmaan on jotenkin eritavalla oltava. Arvasin että täältä saa vastauksen kaikkeen 😁😄 Kiitos paljon.


Toinen vinkki asiaan, tulevia ihmettelyjä varten. Itselläni on vanha Harman/Kardonin 5.1-vahvistin josta en halua luopua, vaikka ikää onkin. Ongelma on toki voin siinä, etten voi tuota käyttää järjestelmän “keskuksena” kun siinä ei ole HDMI-liitäntöjä. Ratkaisin asian niin, että kaikki lähteet on HDMI:llä TV:ssä kiinni ja TV taasen vahvistimessa kiinni Toslinkillä. Ja TV:m kaiuttimet pois päältä. Tällä ratkaisulla, kunhan ne äänet ylipäänsä telkkariin tulee, niin ne kyllä jatkaa matkaansa siitä eteenpäinkin.