ohjelmaoppaan käyttö

  • 15 December 2015
  • 6 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Hello

 

Tämä on ensimmäinen viestini tänne foorumille. Koitin haulla löytää tästä aiheesta, mutten löytänyt ainakaan avoimista keskusteluista tätä asiaa.

 

Eli kysymykseni koskee Sonera Viihde Ohjelmaoppaan käyttöä TV:n kautta - onko oppaan ulkoasua mahdollisuutta muuttaa jotenkin. Onko jossain jotkut asetukset tjs.

 

Nykyisellään ohjelmaoppaan käyttö on äärettömän vaikeaa, ohjelmia näkyy 1-2 per kanava kerrallaan ja eteenpäin siirtyminen on todella hidasta ja se menee eteenpäin vain puoli tuntia tjs. kerrallaan. Jos haluaa vaikka ajastaa ohjelman jonka tiedät tulevan 'kolmen päivän päästä kello 21' niin en kyllä ainakaan itse keksinyt miten tuon tekisi järkevästi. En kuitenkaan haluaisi käyttää hakutoimintoa, koska haluan nähdä että sattuisiko silmään jotain muuta mielenkiintoista.

Olisi mielenkiintoista kuulla miten muut tulevat tuon kanssa toimeen, koska itse näen käytön todella mahdottomaksi. Vai onko käytössäni joku käyttäjävirhe että en ymmärrä jotain oikotietä ?

 

Nettisivujen kautta tehty ajastus on toki erittäin helppoa ja yksinkertaista ja onnistuu - mutta tuntuu jotenkin todella tyhmältä ruveta käynnistämään tietokonetta sen takia että tuo TV:n käyttöliittymä on tehty noin kamalan hankalaksi ja mahdottomaksi käyttää.

 

Eli, jos jostain voisi muuttaa tuon  ulkoasun vastaavaksi kun nettisivuilla (ohjelmat allekkain ja kanavat rinnakkain) niin olisin todella tyytyväinen.

 

Ikivanhalla Topfield digiboksillani oli mahdollisuus korvata ohjelmaopas sellaisella kun PlasmaEPG joka toteutti tämän todella hienosti ja ajastus toimi TV:n ruudulta todella helposti ja nopeasti, kannattaa tutustua (http://www.plasmaepg.net/fi/index.html).

 

-Toni

 


6 kommenttia

Heippa ja lämpimästi tervetuloa Klaaniin! :)


 


Nappasin tästä talteen kehitysideoita hautomon päätyyn. Kiitos kun jaoit ajatuksia kanssamme!


Asetuksia ei tällä hetkellä siis pääse muuttamaan. Nuolella siirryttäessä opas siirtyy ohjelmalla toiseen ja kelaus eteenpäin - nappulalla voi siirtyä kokonaisen päivän eteenpäin.


Kavania voi myös selata vihreän napin takana olevan kanavalistauksen avulla. Sillä näkee mitä tällä hetkellä on menossa, mutta kuitenkaan kyseisessä näkymässä ei pysty siirtymään ajassa eteenpäin.


 


Mites tuo älypuhelimen tai tabletin kautta katsottava ohjelmaopas? Voisiko se olla pieni helpotus tuohon, ettei konetta tarvitsisi avata? Ei se nyt ihan sama ole, mutta...?

Hei

 

Kiitoksia vastauksesta.

Tuota 'kelausnappulalla päivä eteenpäin' juttua en tiennytkään - hyvä tietää. Suurimmaksi ongelmaksi kuitenkin itse näen sen että kerralla näkyy niin kovin vähän ohjelmia per kanava, ja tuo eteenpäin meno 'ohjelma kerrallaan' on todella hidasta..

 

En ole tuohon kännykkä/tabletti käyttöliittymään tutustunutkaan, täytyy sitäkin katsoa.. mutta siis uskoisin että kaikkien edun nimissä olisi hyödyllistä saada ihan TV:nkin ohjelmaopas mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi.

 

Jos tuohon nykymalliin on osa ihmisistä tottunut tai tykästynyt, niin sitten ehkä voi miettiä tosiaan tuota toimintoa että ulkoasu olisi käyttäjän päätettävissä .. tai sitten ajattelen vaan ohjelmistoihmisenä teidän kannalta liian monimutkaisesti, mutta ottakaa tämä kehitysehdotuksena.

 

Mukavaa joulunaikaa!

 

-Toni

 

Tätä aihetta nostaisin esille, jos vaikka saataisiin joku muutos.

 

Koen Telia TVn ohjelmaoppaan käyttämisen erittäin kömpelöksi mm. Apple TV- ja iPhone-sovelluksissa sekä nettisivuilla. Jos haluaa ohjelmia tallentaa, niin opasta pitää selata kanava kerralla. 

 

Olen käyttänyt booxtv.fi palvelua, mutta haluaisin päästä siitä eroon ja siirtyä kokopäiväisesti Telia TVn pariin, sillä Booxissa on jatkuvasti käyttökatkoksia ja sovellusten päivitys ei pysy kännykän päivitysten perässä. Tämän tekisin, mutta kun tuo ohjelmaopas ahistaa ja pahasti. 

 

Ainoa (lähes) hyvä asia Booxissa oli se, että kaikkien kanavien ohjelmat näkyivät samaan aikaan aikajanalla. Tällöin oli helppoa vain rullata nuolesta / sormella alaspäin, eikä mitään jäänyt vahingossa väliin. En koskaan katso suoria tv-lähetyksiä ja tallennuksissakin kelaan katkot pois, joten mm. uusien sarjojen mainokset eivät koskaan tavoita. Tämän vuoksi käyn silloin tällöin ohjelmaopasta läpi jos jotakin uutta olisi tarjolla. Jotta tämä olisi sujuvaa, niin hartaana toivomuksenani olisi, että samanlainen aikajananäkymä saataisiin myös Telia TVen.

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Moikka @tomnie ja tervetuloa Yhteisöön!


 


Käytän myös itse Telia TV:tä paljon Apple TV -laitteen kautta, kun siihen saa kätevästi ladattua kyseisen sovelluksen. En ole omassa käytössä osannut kaivat tällaista ominaisuutta, mutta nyt kun tarkemmin ajattelee niin olisihan tuollainen kätevä systeemi.


 


Välitän tämän sinun toiveen meidän kehitysporukalle, niin voisivat ottaa ajatusta pohdittavaksi.

Kiva jos asia etenee kehittäjille saakka, jos vaikka hekin innostuisivat aiheesta. Tuossapa vielä kuvakaappaus iLuurista.

 

 

Tuo on kieltämättä tosi näppärä näkymä! 

Vastaa