Radiokanavat kaapelissa

  • 11 December 2014
  • 26 kommenttia
  • 237 katselukertaa

Olisikohan taas samaa vikaa Grooven suhteen Hyvinkään alueella? Säröilee aika ikävästi, muut kanavat ok.

PS. Tuo vanha ketju on jostain syystä Viihteen alla vaikka kaapelia koskeekin.

Re: RADIO KANAVAT HUKASSA ?
Kirjoittaja Tanja » 02 Touko 2012, 14:15

Groove FM -radiokanavan kuulumisessa on Hyvinkään alueella todettu vika, joka jatkuu edelleen. Kanava kuuluu välillä ja välillä ei. Korjaustoimet on aloitettu ja pitäisi tulla kuntoon ensi viikolla viimeistään.


Kirjoittaja Marko- » 15 Kesä 2012, 14:16

Korjaus on Groove ongelmaan on valmistunut tänään. Eli taajuudella 101.4 MHz pitäisi Groove jälleen kuulua.

26 kommenttia

Hei jiiwee

Tarkistelin asiaa meidän verkonhallinnalta ja mitään yleistä ongelmaa ei Grooven suhteen Hyvinkään alueella ole. Onko ongelmaa vain sinulla vai oletko tiedustellut asiaa esim. naapureilta? Ongelmahan voi olla myös Grooven lähetyksessä yleisesti.

Mikäli vikaa tuntuu olevan useammalla käyttäjällä ja se ei johdu Grooven lähetyksestä itsestään, kannattaa asiasta ilmoittaa suoraan Vikapalveluun joko soittamalla tai tekemällä häiriöilmoitus asiasta.
Vantaalla Radio Suomipop toimii aika heikosti. Kanava rätisee ja tavallaan ei pysy taajudessa. Muilla kanavilla mitä olen kuunnellut, niin ei ole samaa ongelmaa.
Antti- kirjoitti:

Tarkistelin asiaa meidän verkonhallinnalta ja mitään yleistä ongelmaa ei Grooven suhteen Hyvinkään alueella ole.


Kysehän on marginaalisesta vaivasta, joten ei teillä siitä oletettavasti mitään tietoa voi ollakaan. Ajattelinpa vaan infota asiasta. Veikkaan kuitenkin, että liittyy siihen kun olette vaihtaneet YleX:n taajuutta ja lisänneet näköjään Radio Helsingin joukon jatkoksi (verkkosivuillanne päivitetty 3.6.).

Ja täsmennyksenä, että itse asissa Groove-kanavalla on vahvaa taustakohinaa ja RDS-tiedotkin näkyy vain satunnaisesti -> heikko signaali?
Groovehan näyttää nyt poistuneen, vaikka juuri päivitetty radiokanavalistauksenne muuta väittääkin, ja mikä lie LOOP tullut tilalle, mutta tuo taustakohina on kuitenkin täällä päin sitkeästi tallella. Teinpä tästä aiheesta kesällä ihan vikailmoituksenkin, jossa asentaja totesi, että kyse on tosiaan alueellisesta viasta Antin väittämästä huolimatta. Väänsi sitten keskuksessa jotain ruuvia, muttei pystynyt juuri silloin toteamaan vaikutusta. Myöhemmin kuitenkin todettiin, että eipä auttanut tähän vaivaan ja lupasi avata keikan uudelleen. Tämä siis n. 4...5 kk sitten ja siihen jäänyt. Juu, edelleenkään ei ole kovin tärkeä, mutta kunhan nyt vaan ilmoitin.
Hei jiiwee

Jos vika ei ole korjaantunut asentajatyöstä huolimatta, kannattaa siitä jättää uusi vikailmoitus vikapalvelun kautta niin saadaan asia uudestaan tutkintaan. Jos tiedät että joillain muillakin käyttäjillä on ongelmia kyseisen radiokanavan suhteen, pyydä heitäkin tekemään asiasta vikailmoitus. Vaikka ongelma olisikin marginaalinen suhteessa esim. KaapeliTVn käyttäjiin, tulee ongelma silti korjata.

jiiwee kirjoitti:
Teinpä tästä aiheesta kesällä ihan vikailmoituksenkin, jossa asentaja totesi, että kyse on tosiaan alueellisesta viasta

Oliko teillä tällöin ongelmaa myös kaapeliTVssä? Asentajan kommentista en osaa kantaa ottaa mutta meillä ei yleistä häiriötä nimenomaan kaapeli radio-kanavien suhteen ole ollut kun asiaa viimeksi tiedustelit.

Tuo Groove kanava tosiaan näkyy vielä kanavalistauksessa. Laitellaanpa viestiä tästä eteenpäin onko korvaantunut juurikin uudella kanavalla LOOP. (Hyvinkää, Mäntsälä, Jokela, Groove FM: 101,4 ) Lista päivitetty 22.11.2013
Vika on koko ajan koskenut vain tuota yhtä radiokanavaa. TV-puoli ollut kyllä kunnossa.

Jos tuota listaa päivitätte, niin eipä haittaisi samalla korjata myös tv:n taajus- ja kanavalistauksetkin. Niissä kun on edelleen tyrkyllä muutamia aikoja sitten poistuneita kanavia.
Tampereen kaapelin kautta tulevista radioasemista useampi on mystisesti kadonnut listalta ja niiden tilalla tarjotaan vain suhinaa:

http://www5.sonera.fi/ohjeet/Kaapeli-TV ... ra#Tampere

Puuttuu ainakin:

106,8 Radio Gramox
107,4 Järviradio
98,4 Radio Moreeni
103,1 Bassoradio
89,0 Fun Tampere
106,1 Radio Sun
92,7 Nostalgia
107,1 Musa
Kuitataan nyt, että olette näköjään saaneet ruuvattua tuon Loopin kohdalleen. Ei kohise enää ja rds-tietokin pysyy stabiilina. Eikä siihen mennyt kuin se puoli vuotta 😉
Hei jiiwee,

Hieno juttu että tuo on saatu kuntoon vaikka aikaa siinä onkin ikävän kauan mennyt. Pahoittelumme siitä.
Hei tmoh,

Laitoin noista radiokanavista palautetta eteenpäin.
Marko- kirjoitti:
Laitoin noista radiokanavista palautetta eteenpäin.


Onkos tullut mitään tietoa takaisin päin? Edelleenkin puolet Tampereen radioasemista on mykkänä.
Radio Helsingin taajuudet muuttuneet, eikä kuulu ainakaan listassa ilmoitetulla taajuudella. Saisiko asian korjattua, kyseessä siis Hyvinkää, Mäntsälä, Jokela -alue.
Hei tmoh,

Tampereen alueella on taajuuksiin tulossa muutoksia ja tämä liittyy ilmeisesti siihen. Saamani tiedon mukaan asiasta tullaan vielä tiedoittamaan paikallisien lehtien kautta. Tarkempaa tietoa en ole vielä tämän suhteen saanut.
Hei maestro,

Kiitos ilmoituksesta. Laitan asiasta palautetta eteenpäin.
Hei maestro,

Listauksia on nyt päivitetty.

Uusi taajuus Radio Helsinki kanavalle on 98,5 MHz.
Marko- kirjoitti:

Uusi taajuus Radio Helsinki kanavalle on 98,5 MHz.


Väärin, kyllä se ainakin tällä hetkellä kuuluu taas Hyvinkään alueella ihan vanhalla paikallaan 107,7 MHz.
Ja mainitaan nyt vielä, että Groovekin on (tänään?) palannut paikalleen - Loop sai ilmeisesti kenkää ja hyvä niin.

Eikös tällaiset kanava-/taajuuslistat kuuluisi Soneran hoitaa ihan omatoimisesti ja takuuvarmasti muutosten yhteydessä aina ajan tasalle eikä niin, että asiakasparkojen pitää tehdä jatkuvasti oikaisupyyntöjä? Vinkataan nyt kuitenkin samaan hintaan, että TV-puolellakin taajuuslistallanne komeilee edelleen muutamia jo aikoja sitten poistuneita kanavia.
Hei jiiwee,

Sain asiasta uudempaa tietoa tänään ja taajuus oli vaihdettu ilmeisesti takaisin tuohon 107,7 Mhz. Listausta olikin jo päivitetty takaisin vastaamaan tuota.

Listaukset pyritään toki pitämään ajantasalla, mutta koska ihmiset niitä tekevät, niin jotain on toki voinut jäädä huomaamatta. Laitanpa noista listaukista pyyntöä eteenpäin että tarkistellaan niitä läpi.
Marko- kirjoitti:
Tampereen alueella on taajuuksiin tulossa muutoksia ja tämä liittyy ilmeisesti siihen. Saamani tiedon mukaan asiasta tullaan vielä tiedoittamaan paikallisien lehtien kautta. Tarkempaa tietoa en ole vielä tämän suhteen saanut.


Eihän tässä ole mitään järkeä. Poistetaan ilmoittamatta kymmenkunta kanavaa pois jakelusta kun "joskus tulevaisuudessa" tulee "ehkä" jotain muutoksia. Miksi ne piti poistaa? Miksei niitä voinut jatkaa ja sitten vaan korjata taajuudet, JOS jotain muutoksia tulee?

Aivan kummaa toimintaa.

Lisätään vielä taajudet ja asemat, joilla on Viestintäviraston listalla toimilupa voimassa 31.12.2019 asti ja jotka puuttuvat Soneralta edelleen (nämä siis kaikki kuuluivat aiemmin ja samoilla taajuuksilla, kunnes joku Soneralta "veti johdon seinästä"):

89,0 Fun FM
92,7 Nostalgia
98,4 Radio Moreeni
103,1 Bassoradio
106,1 Sun FM

Lisäksi aiemmin kuului myös 106,8 Radio Gramox, jonka toimilupa on voimassa 12.2.2014 asti.

Ainoa oikeasti (toistaiseksi) poistunut radioasema on 107,1 Radio Musa, joka aloittaa pysyvällä toimiluvalla 01.03. alkaen taajuudella 100,5.
Heips,

Olisiko mahdollisuutta saada bassoradio Hyvinkää, Mäntsälä, Jokela kaapelialueelle kuuluviin?
Hei maestro!

Laitoin kyselyä eteenpäin. Palaan asiaan kun tiedän enemmän.
Tuntuu hieman että koko Sonera verkossa radiopuoli on aika huutolaisen asemassa. Vikapalvelussakin oltiin ilmoitukseeni hieman ymmällään. Kohteena siis Jokelassa oleva kaapeliverkko. Alueeseen kuuluu tietysti vielä Hyvinkää ja Mäntsälä.

Joulun alla, siis vuosi sitten, Jouluradio oli kahdesti kaapeliverkossa. Hienosti releoitiin niin Metsälän kuin Jokelan lähetintä. Metsälän lähettimen taajuus oli pahoin häiriöinen Järvenpäässä/Haarajoella olevan Radio Aallon lähetteestä. Jotain säätöä tuolloin tehtiin, mutta lopputuloksena oli se että Jokelan lähete poistettiin kokonaan ja häiriöinen Metsälä jätettiin verkkoon. Jouluradion lopetettua taajuuden jäänteet jäivät edelleen voimaan. Nyt samaisella taajuudella kuuluu Radio Rapu, jota radiosta riippuen on aika häriöinen Radio Aallon roippeista. Varmaan taas tulevana jouluna jouluradio kokee saman.

Tilanne on siis se että taajuudella 90,00 MHz kuuluu Radio Rapu. Lähetys tulee ilmateitä pitkin Hanasaaresta taajuudelta 102,00 MHz. Lähetys kuuluu nyt, koska asemalla on lupa 400 Watin lähetykseen. Kuukauden vaihteen jälkeen tehot pudotetaan 50 Wattiin. Lähetystä häiriköi 101,80 MHz taajuudella oleva Radio Aalto. Radio Rapu ei ainakaan toistaiseksi tarjoa palveluitaan Jokelan lähetinaseman kautta. Joten kanavan ei pitäisi kuulua laisinkaan.

Joten jatketaanko jouluna vielä samoilla asetuksilla kuin nyt vai tarjoaako Sonera Jouluradion Jokelan aseman kautta, koska sinne se on tulossa marraskuun lopulla taajuudelle 92.7 MHz?

Mitä Bassoradioon tulee, niin uskon ettei se ole tulossa kaapeliin. Kiitos tekijänoikeusmaksut. Kanava lähettää nyt taajuudella 102,4 MHz Metsälästä 1 kW teholla. Ainakaan oma matkaradio ei saanut lähetyksestä juurikaan mitään irti.

Miten SBS ketjun Iskelmän kanssa edetään? Nyt Hyvinkäällä Erkylästä kanava lähettää ohjelmaa samalla taajuudella kuin kaapeliverkko tarjoaa Radio Rockin kanavaa? Kaapelissa Iskelmää ei tarjota.
Hei finlemon,

Tällä hetkellä listauksen perusteella 90 MHz taajuudella ei pitäisi kaapeliverkon kautta olla mitään kanavaa Hyvinkää, Mäntsälä, Jokela alueella. Mutta ilmeisesti siellä kuuluu siis tällä hetkellä tuo Radio Rapu?

Ilma aalloilla oleville kanaville me emme valitettavasti voi juurikaan mitään tehdä. Ilma-aaltojen taajuuksista vastaa viestintävirasto.

Kaapelissa Radio Aalto pitäisi löytyä taajuudelta 102,1 MHz. Onko tällä kanavalla ollut ongelmaa, vai onko se toiminut normaalisti.


Radiokanavien listaukset kaapeliverkosta voi tarkistaa sivujemme kautta.

Tällä hetkellä ei ole tietoa, että alueen kanavalistauksiin olisi tulossa muutosta. Mutta eivät ne toki mahdottomiakaan ole.
Hei TeliaSonera Finland Oyj:n väki,

Olen tyytymätön Valkeakosken analogisen kaapeliradion kanavatarjontaan.
Sonera välittää vain osan valtakunnallista, yleverottomista radiokanavista.
Tärkeimpiä näistä puuttuvista kotimaisista FM-radioista ovat:
- Radio Aalto
- Radio Nostalgia
- Radio SuomiPop
- NRJ
- Radio Rock

Tulin hankkineeksi huippuluokan radiovastaanottimen voidakseni kuunnella näitä yllämainittuja radiokanavia kotonani, eikä pelkästään autoradion kautta. Kotini muut radiot ovat kytketyt Soneran kaapeliradioon.
Valkeakosken keskustaajama-alueella on ongelmana kaupunkini mäkisyys - kukkuloita on kuin Roomassa. Vaikka ikkuna antaa pohjoiseen Tampereelle, radiovastaanotto sisätiloissa radiovastaanottimen sisäantennilla on heikko - tarvittaisiin joko erillinen ulkoinen FM-antenni tai sitten Soneralta välittömiä toimenpiteitä kaapeliradiotarjontaan. Myöskin omakotitaloni sijaitsee ruudussa, jossa matkapuhelimen 3G-verkon vahvuus on huono.

Ehdotukseni olisi Soneran vähintään lisäävän nuo viisi yllämainittua radiokanavaa, mutta mieluiten harmonisoivan Valkeakosken kaapeliradioasemat Tampereen vastaavaan kanavajakeluun - lisäyksenä YLE Suomen Hämeen radio. Itse odottaisin innokkaimmin Tampereen paikallisista radiokanavista Gramox / Ääniradio / Jouluradio -kanavaa.
Jostain kumman syystä Valkeakoskella Sonera välittää lukuisilla yli 100 MHz taajuuksilla YLE Hämeen radiota - aivan turhaan.
Uskonnollisen Radio Dein signaalin tausta Soneran kaapeliradiossa on häiritsevää kohinaa - täytyy käyttää mono-asetusta tälle kanavalle.

Kaapeliverkon vuosimaksu ei voi olla sama Valkeakoskella ja Tampereella, koska tarjonta täällä Valkeakoskella on näin rajoittunut.
Ehdottaisin hyvityksenä Soneran Valkeakosken kaapeliverkkoasiakkaille vapautusta kaapeliverkon vuosimaksusta vuodelle 2015 ja kaapeliradion kanavajakelun päivittämistä nykypäivän suomalaista FM-radiokanavajakelua vastaavaksi.
Soneralla on monopoliasema kaapeliradioverkkojakelussa - tästäkö syystä Sonera on niin haluton radiopuolen toiminnan pitämiseksi kunnossa?

Internetin kautta radiokanavien kuuntelu on aina epäluotettavaa - yhteys katkeilee herkästi, kun signaalinvälittäjät pudottavat pois pitkään kanavaa aukipitäneet kuuntelijat.
Saisinko jonkun asioista päättävän vastauksen siihen, miksi Sonera suoranaisesti näyttää *piip* kaikelle paikallisuudelle jättämällä välittämättä alueelliset radiot? Onko tosiaan ainoa keino saada nämä kuuluviin hankkia erillinen ulkoisella antennilla varustettu radiovastaanotin, kun Soneran jakamana seinäpistokkeesta tulee vain lähinnä YLE:n ja monikansallisten firmojen formaattiradiot?
Moi Vesa 400x400 ja tmoh,

Kaapeliverkossa kuuluvien kanavien yleisjakeluvelvoite koskee ainoastaan YLEn kanavia. Muiden alueellisten tai pienempien radiokanavien lähetykset voi vaihdella alueittain. Tästä syystä joidenkin tiettyjen kanavien (ja kanavatoiveiden) osalta kannattaa ottaa yhteyttä esim. suoraan kanavatarjoajalle tai meillepäin niin toimitetaan ne eteenpäin. Yhden tietyn radiokanavan lisääminen kaapeliverkkoon alueelle vaatii kuitenkin aina jakelusopimuksen solmimisen kyseisen radiokanavan kanssa johon voi itse vaikuttaa juurikin toivomalla kyseisiä kanavaa.

Jos jonkin tietyn kanavan kuuluvuudessa on ongelmaa (kanava on saatavilla verkossa mutta laatu on huono esim. kanava kohisee tai toimii ainoastaan monona) niin asiasta voi jättää meille vikailmoituksen. Sama koskee myös niitä radiokanavia, mitkä on ilmoitettu alueittain KaapeliTV-radiokanavat listalla, mutta ne eivät siitä huolimatta kuulu. Vikailmoituksen voi jättää joko soittamalla tai suoraan omien sivujen kautta kirjautumalla.

Vesa 400x400 kirjoitti:
Ehdottaisin hyvityksenä Soneran Valkeakosken kaapeliverkkoasiakkaille vapautusta kaapeliverkon vuosimaksusta vuodelle 2015 ja kaapeliradion kanavajakelun päivittämistä nykypäivän suomalaista FM-radiokanavajakelua vastaavaksi.


Kaapeliliittymän vuosimaksu perustuu TV-kanavien jakeluun ja radiokanavat ovat veloituksettomia lisäpalveluita. Kaapeliliittymän vuosimaksuun ei ole mahdollista saada alennusta näillä perusteilla.

Vastaa