Sonera Viihde mobiili & Chromecast ääniongelma

  • 11 October 2016
  • 3 kommenttia
  • 80 katselukertaa

Laitteisto: Samsung Galaxy S5 Neo, Chromecast (1. gen)
Ohjelmisto: Sonera Viihde mobiili

Lähetettäessä ohjelmaa telkkariin kännykällä Sonera Viihde -sovelluksen Chromecast -painikkeen välityksellä kuva näkyy hyvin, mutta ääntä ei kuulu lainkaan. Ongelma ilmenee useimmilla TV-kanavilla (YLE, MTV, CMore, Viasat) ja näiden kirjastoilla (YLE, MTV ja Viasat). Poikkeuksen tekivät tutkaillessa CMore -kirjasto, HBO -kirjasto ja Viasat:n Jääkiekko HD (sekä TV että kirjasto).

Äänet toimivat aivan normaalisti kännykässä ennen Chromecastille lähettämistä. Mikäli kuvan välittää Google Castin kautta telkkariin, niin kuvan lisäksi myös äänet toimivat. Ongelmaahan ei olisi, mutta kuvanlaatu vaikuttaa kärsivän, kun kuva ja ääni kiertävät ylimääräisen sovelluksen kautta.

Ideoita ongelman ratkaisuun otetaan vastaan.


3 kommenttia

Onko tässä tapauksessa testattu tuota Mobiiliviihdepeilausta vielä toisella laitteella Chromecastin kautta? Tekeekö se täsmälleen samaa? Tämä testi ainakin vähentäisi yhden olennaisen laiteongelman mahdollisuuden pois.

Muuten vähän hankalahko vika lähtee miettimään. Onko telkkarissa mitenkään valittavissa tuo HDMI-kautta tuleva äänen sisääntulo esim. 2.1 stereo tai 5.1, 7.1 dolby dts ?? Jännän ongelmasta tekee nimenomaan se että ohjelmakirjaston kautta katsottaessa (c-more, HBO) nuo äänet kuuluu mutta livekanavat on mykkänä.

Kiitos vinkistä! Ongelma ratkesi, kun television ääniasetukset olivat moodissa PCM. Vaihto asetukseen automaattinen sai äänet kuulumaan. Tuli testattua ehdotettua toista laitetta ja koska ongelma ei sillä poistunut, niin seuraavaksi tutkan alle tuli tosiaan telkkarin asetukset.

Hyvä että vinkistä oli apua 🙂 Nuissa ohjelmakirjaston kautta tulevissa äänissä on tosiaan vähän eroja live-lähetyksiin verrattuna (Koodekit erilaiset).

Vastaa