Skip to main content

Soneran kyvyttömyys hoitaa yhteysongelmaa


Way to go Sonera! Viihdeliittymäni (sekä internet osittain) on nyt kohta kolmatta viikkoa poikki, kun Thomson TG789 ei osaa neuvotella WAN-yhteyttä oikein. Vilkuttaa aikansa WAN-portin linkkivaloa ja sitten jossain vaiheessa luovuttaa. Sen sijaan käyttämäni Dlink DIR-825 toimii hyvin, mutta Thomson ei viikossakaan saa yhteyttä päälle. Ikävä kyllä Viihde ei toimi kuin tuon matolaatikon kanssa.

 

 

Vika alkoi yhtäkkiä, kun se aikaisemmin oli toiminut jopa pari vuotta, että ei ole mikään uusi asennus.

 

Mikä on Soneran vastaus? Lähetellään uusia purkkeja, mutta ei tehdä mitään muuta tarkistusta. Nyt jo kolmas purkki tekee täsmälleen samat jutut kun aikasemmatkin, eli selkeästi vika ei ole niissä. 

 

Myöskään Sonera ei vaivaudu lähettämään mitään tiedotuksia että missä mennään ... sen sijaan kännykkään tulee uusi tekstiviesti että "paketti noudettavissa".

 

Tässä varoittava esimerkki Soneran kyvyttömyydestä hoitaa vähänkään teknisempiä ongelmatilanteita. Kyllä ottaa pattiin 😞 Onko muilla samaa?

Minullakin on Sonera Viihde ja valokuitu 100/100 laajakaista reilu vuoden ja kuulostaa todella tutulta paitsi että viskasin Soneran Inteno DG301AL reilu puoli vuotta sitten kaapin pohjalle... 

 

Itselläni on Mikrotikin reititin ja tosi hyvin toiminut tuo Soneran Viihde... (tai Viihde ei toimi, koska Sonera mutta IPTV loistavasti). 

 

Kuluttajalaajakaistoissa tämä vikapuoli on aina vähän sitä sun tätä... vähintään 5pv korjausaika... 

 

Halvemmaksi tunkea halpoja purkkeja asiakkaalle kun korjata ongelma... Työtunnit kun maksaa jo enemmän. Toinen "neuvo", resetointi... resetointi... ja resetointi.

 

Toisaalta yhteydessä ei ole mitään vikaa kun Dlinkilläsi toimii mutta ei Thompsonissa. Saako Thompson IP-osoitteen DHCP palvelusta niin kuin Dlink?


Juu, yhteydessä sinänsä ei ole vikaa - Thomson saa joskus piiiiitkän yrittämisen jälkeen IP:n DHCP-palvelimelta, mutta siltikään yhteystesti ei mene läpi (ei saa yhteyttä gateway-palvelimeen). Kerran sain muutaman ping-paketin menemään läpi googlen palvelimelle, mutta ilo oli todella lyhytaikainen (jos neljä-viisi pakettia menee perille) ja sen jälkeen nekään eivät ole toimineet.

 

Itse epäilen että jakamossa olevan kytkimen/tms porttiasetukset(nopeus jne) ovat sellaiset että Thomson ei osaa sen kanssa jutella. Itse runkoyhteys on täysin kunnossa koska Dlink toimii mainiosti, eli ongelman täytyy olla talojakamossa - mutta vaikea asiaa tarkistaa kun ei ole kyseiseen paikkaan pääsyä ja Soneran korjaajat eivät näemmä meille löydä.


Sinulla siis loppumatka Ethernetillä talonjakaamosta jos nyt olen tarpeeksi ymmärtänyt. 

 

Sonera Viihteen saa toimimaan näillä asetuksilla: https://www.taisto.org/Sonera_Viihde_IPTV_asetukset

 

Laitettasi ei ole testattu mutta ainakin tossa oletus firmiksessä ei ole tukea. DD-WRT:n kanssa, eli custom firmiksellä saattaisi saada toimimaan.


Näin on, eli ethernetillä tulee jakamosta nousu omaan sähkökaappiin. Kiitokset vinkistä, kokeilen vaikka päivittää Dlinkin DD-WRT firmiksellä, jos sillä vaikka toimisi :smileyhappy:


Katsoin jo että ainakin DD-WRT tukee VLANeja ja niitä tarvitaan että saa ton Sonera Viihteen toimimaan. IPTV liikennehän toimii VLAN 252 ja internet ilman VLAN tageja. 


Noniin, tällekin asialle saatiin viikkojen ihmettelyn jälkeen onnellinen lopputulos. Asentaja tuli käymään ja vika löytyi talojakamossa olevasta Soneran kytkimestä, jossa meidän asuntoon tulevassa portissa oli jotain hämminkiä. Portinvaihdon jälkeen yhteys saatiin myös Thomsonilla ja nyt kuso kulkee! 


Vastaa