Skip to main content

Television kuva ja ääni pätkii n.30sek.käynnistettäessä

  • 15 February 2023
  • 11 kommenttia
  • 286 katselukertaa

Televisiota käynnistettäessä kuva ja ääni pätkii n.30sek. ajan.Sen jälkeen ok.Antennipistokkeeseen kytketty haaroituskappaleella reititin ja telkun antennijohto.Kanavia ei löydä ilman tuota antennijohtoa.

 

----
Muokkaus Merja_J: siirretty toiseen osioon

Televisiota käynnistettäessä kuva ja ääni pätkii n.30sek. ajan.Sen jälkeen ok.Antennipistokkeeseen kytketty haaroituskappaleella reititin ja telkun antennijohto.Kanavia ei löydä ilman tuota antennijohtoa.

Vaikuttaisi sille, että käytät antennikanavia televisiossasi? Laitoit, että sinulla on reititin käytössäsi televisoon kytkettynä. Onko sinulla mikä yhteys ja käytätkö Telia TV-digiboksi -palvelua? 

 

Muokkaus SonjaMelina: siistitty lainausta


Onko kyseessä kuinka vanha televisio?

Usein kuluttajaelektroniikasta vikaantuvat ensimmäisinä huonolaatuiset elektrolyyttikondensaattorit. Marginaaliseksi jäänyt kondensaattori saattaa kuitenkin jaksaa toimia hieman lämmettyään. Tämä voisi selittää sen, miksi televisio ei toimi kylmänä.

Jos televisioon on kytketty ulkoisia laitteita, jotka ottavat sähkön televisiolta, kokeile televisiota ilman ylimääräistä kuormaa. Eli irroita muistitikut, kovalevyt ja mediatoistimet, kuten Chromecast.


Eli antennipistokkeesta tulee netti ja reititin kytketty pistokkeessa olevaan haaroituskappaleeseen.Televisio ihan uusi LG.Digiboksin otin pois käytöstä .Telkkukanavat yritettiin viritää ilman antennijohtoa,ei onnistunut.Kytkin antennijohdon haaroituskappaleeseen niin sai kanavat haettua.


Televisio ihan uusi LG.

Liekö viallinen heti uutena.

 

Telkkukanavat yritettiin viritää ilman antennijohtoa,ei onnistunut.

Tämänhän pitäisi olla itsestään selvää. Jos televisiosta ottaa antennijohdon irti, niin television omalla virittimellä televisiokanavat eivät näy.

Ilman antennijohtoa televisioon voit toki katsella dvd-soitinta, pelikonsolia tai erillistä digiboksia.


No kaikilla tutuilla langaton yhteys televisioon ja toimivat ok.


Älytelevisiolla voi selailla internettiä. Mikäli televisio ei ole älytelevisio, sillä ei voi selata internettiä.

Älytelevisiollakaan ei voi selata internettiä, ellei sitä ole kytkenyt joko Ethernet-johdolla reitittimeen tai syöttänyt langattoman lähiverkon salasanaa television asetuksiin.

Oletko kytkenyt reitittimeesi mitään muuta laitetta? Toimiiko reitittimen kautta internet-yhteys ylipäätään?

Viritys liittyy television omaan virittimeen, jolla katsellaan perinteisiä televisio-ohjelmia joko antennin tai kaapelitelevision kautta. Jos et halua kytkeä antennikaapelia televisioosi, ohita koko viritysprosessi ja käytä ainoastaan äly-tv-ominaisuuksia.


Netti toimii langattomana ok.Huomasin kun viritin kanavat uudestaan oli valittuna molemmat antenni ja kaapeli viritys,viritin uudestaan vain kaapeli valittuna,nyt tuntuisi auttavan, täytyy tarkkailla josko tämä poisti ongelman.Kiitoksia kaikille neuvoista!


Eipä tuo kaapeliviritys auttanut. Yksi viisas henkilö kertoi että kanavat voi virittää ilman johtoa mutta en tiedä miten.Tietenkin pääsen TeliaTv kautta kanaviin.


On siinä viisas tosiaan ollut. Mitäs se TV pystyisi virittämään, jos ei saa tv-lähetyssignsslia, jota etsisi.

Olisikohan kaapeli/antenniverkossa jotain häiriötä, että TV aluksi häiriöi, mutta sitten sopeutuu vartin sisällä tilanteeseen ja toimii vakaammin. Jostain päin laitteen asetuksista löytyy tieto signaalitasoista. Mitähän se näyttää? 


Yritin selata en löytänyt.


No nyt löytyi: signaalin voimakkuus normaali

45dBm/SNR:39-43dB