Kysymys

Telia Playn kuva ja äänenvoimakkuus vaihtelevat

  • 20 July 2023
  • 2 kommenttia
  • 191 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Katson Telia Playn kautta usein urheilua, muuten pääasiallisesti kaapeli tv:n kautta. Boksiin tulee signaali langattomana modmin kautta. Miksi boksin kuva ja äänen voimakkuus poikkeavat kaapelin kautta tulevasta telkun äänestä, vaikka säädöt ovat samat. Ääni tule boksin kautta kovempana, ja esim värikkyys/kontrasti ovat eri tasolla eli värit himmeämpiä. Kuvan terävyys ja laatu ok, jopa parempi. mutta esim tuo äänen voimakkuuden erilainen taso kummastuttaa, kun siirtyy boksiin kesken  kaapelitv:n lähetystä, on äänenvoimakkuuutta  laskettava, ja kun boksista siirtyy kaapeliin, on ääntä lisättävä. Yhteys tulee modemista, joka on n 8 m:n päässä. Yhteys toimii hyvin. Telkku on Philips äly, jossa Android kj.

 

 

--

Muokkaus PihlaHei: muokattu otsikkoa kuvaavammaksi


Aihe on suljettu kommenteilta.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Tutkin tuota hieman, löytyi entistä keskustelua Telia Play eroavaisuudesta vanhaan verraten, tuossa IPTV, mutta osa tiedosta pätee myös kaapeliin. Telia Play boksi ja kaapeli-tv voivat erota toisistaan hieman useammasta syystä. Kuvanlaadun eroavaisuuteen voi vaikuttaa Telia Play boksin aina päällä oleva HDR kuvatila, jos se ei ole kaapelidigiboksissa päällä. HDR vaikuttaa mm. kuvan kirkkauteen ja kontrastiin. Kaapeli-tv-verkossamme ja Telia Play -palvelussa käytetään myös erilaisia bittinopeuksia jakelujärjestelmän siirtokapasiteetista riippuen. Kuvanlaatu vaihtelee Telia Playssa käytettävissä olevan nettiyhteyden mukaan. Äänenvoimakkuuden eroavaisuus todennäköisesti johtuu vain laitteiden välisestä vahvuudesta tai jakelujärjestelmän lähetyserosta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Kiitos tiedosta. Pääasia on, että Telian boksi ja teiltä ostettu modemi pelavat. Kuva on on hyvä, näin huonokuuloisena äänikin on selvästi selkeämpi kuin kaapelissa.