Skip to main content

Aina kun saadaan selätettyä yksi ongelma, ilmaantuu toinen…

Jostain syystä meille toimitettu TeliaPlay boksi katkoo kuvaruudun pimeäksi muutamaksi sekunniksi ja pimeään televisio ruutuun ilmestyy HDR logo.

Aikaisempi virtahäiriöinen boksi ei katkonut televisiolähetystä, se katkaisi boksista virran. Tälläistä ominaisuutta siinä ei ilmennyt.

Asetuksista en löytänyt mitään, mikä olisi muuttunut edelliseen boksiin nähden.

Olisiko boksin ohjelmaan lipsahtanut joku bugi?

 

Tuo voi johtua myös television hdmi liitännästä tai itse hdmi johto ongelma. Jotkut hdmi johdot eivät pysty kuljettamaan tarpeeksi tietoa , pitäisi olla mielellään hdmi 2.1 johto. Tuolla ulkomaalaisilla palstoilla ainakin lg televisiosta on juteltu tekee tuota( eikä heillä ole telia playtä tietenkään), että menee mustaksi muutamaksi sekunniksi ja sitten tulee hdr logo näkyviin. Kannattaa kokeilla eri hdmi liitäntää tai johtoa tai tuleeko muilla hdr laitteilla samaa ongelmaa.


Tuo voi johtua myös television hdmi liitännästä tai itse hdmi johto ongelma. Jotkut hdmi johdot eivät pysty kuljettamaan tarpeeksi tietoa , pitäisi olla mielellään hdmi 2.1 johto.

 

Käytössä on ollut sekä boksin mukana tullut HDMI kaapeli, sekä oma hieman parempi. Itse epäilin myös aluksi HDMI ongelmaa ja kävin läpi kaikki HDMI liitännät ja kaapelit.

Käytössä on LG 65UH950V 65" 4K ULTRA HD SMART TV. Television astuksista voi määritellä mitä HDMI liitännän taakse kytketään, mutta boksin valmistajaa (SCMC) ei lähes sadan valmistajan joukosta löydy.

Nyt olen suunnanut mielenkiintoni boksin välimuistiin. Aikaisempi boksi alkoi pysäyttelemään kuvaa, kun välimuisti täyttyy. En tiedä kuinka isoina paloina eri kanavat lähettävät ohjelmaa, mutta kanava 5 tuntuu olevan erityisen häiriöherkkä.

Joku varmaan tietää onko välimuistin kokoa jouduttu pienentämään ohjelmapäivityksien yhteydessä.

Toinen vaihtoehto on tuo boksin HDR ohjaus. Boksista voi valita syötetäänkö kuvaa; aina HDR/ adaptiivinen HDR. Vaihdoin asetuksen adaptiiviseksi, oletuksena että se syö vähemmän välimuistia…?
Ei nyt ainakaan tänään ole mennyt kuva pimeäksi.


Vastaa