TV valokuidun kautta, järkevin ratkaisu?

  • 30 December 2014
  • 10 kommenttia
  • 1339 katselukertaa

Tällä hetkellä omakotitalossa antennitelevisio ja parhaimmillaan katsotaan kolmea eri kanavaa samaan aikaan kolmesta eri televisiosta. Nyt taloon on asennettu valokuitu ja kysyisin nyt avautuvista vaihtoehtoisista televisiomahdollisuuksista.

 

Jos haluan katsoa ilmaisia peruskanavia ja niiden HD-lähetyksiä, ja eri kanavia samanaikaisesti monesta televisiosta, niin mikä on nyt paras vaihtoehto? Ilmeisesti Sonera Viihde on yksi vaihtoehto mutta tällä ei ilmeisesti voisi katsoa sitten kuin yhtä kanavaa kerrallaan? Entä mitenkäs jos tuon valokuidun kautta toisi perus kaapeli-tv-lähetykset?


10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Toimiiko antenni hyvin? Jos toimii niin miksi menisit muuttamaan... Toki voit laittaa kaapeliTV:n, en tiedä mitä maksaa... Soneran sivulla hinnasto. Sonera Viihteeseen siis kuuluu yksi digiboksi, eli yksi kanava ja telkkarille kerrallaan toimii...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro Akleksi ja tervetuloa Klaaniin :)

Yksi vaihtoehto lisää mietintämyssyyn, nimittäin meidän Viihdepalvelu toimii kännykän ja tabletin lisäksi myös tietokoneessa. Eli jos teillä on ko huoneissa myös tietokoneet niin selaimeen saat näkymään tv:n, ja tietokoneen kun liität telkkariin niin sitä kautta voitte katsoa ainakin noita peruskanavia.


 


Eli jos vaan teillä on kolme tietokonetta jo olemassa niin tuo olisi aika helppo ratkaisu :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hmm... Tuo ei ole kovin järkevä ratkaisu? Koska kukaan nykyajassa ei halua räpeltää niin paljon että saa yksinkertaisesti TV kuvan aikaiseksi... Helpommaksi tossa on jäädä antenni TV:n käyttäjäksi tai se kaapeliTV... 

 

Sonera Viihde Netissä ja Mobiilissa palvelussa tulisi olla 3 eri tunnusta + kolme tietokonetta..., joka maksaisi 3€/kk per tunnus (ilman tallennuksia) ja 4.90€/kk automaattitallennuksilla (Tallennus on automaattinen 7pv ajaksi)...

 

Sonera Viihde netissä ja mobiilissa palvelussa EIVÄT näy edelleenkään Nelosen median kanavia, kuten Nelonen ja Jim "sopimusteknisisten" ongelmien vuoksi.

 

Nämä kanavat siis näkyvät Sonera Viihde netissä ja mobiilissa palvelussa: Yle TV1, Yle TV 2, MTV3, Yle Teema, Yle Fem, Sub, AVA, Music Television, Bloomberg ja National Geographic

 

Meillä ainakin kuidun yhteydessä toisella operaattorilla ei vieläkään olla siirrytty kaapeliTV:seen kokonaan. Edelleen kanavia tulee antenni TV:stä koska toimii todella hyvin. KaapeliTV:ssä välillä oli ongelmia.

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Toin tuon vaihtoehdon esiin koska esimerkiksi Matkapuhelinfoorumilla jengi käyttää paljonkin tietokonetta liitettynä telkkariin, tai kännykkää tai tablettia :)


 


Viihteen mobiiliversion peruskanavista on tarjous että tunnukset ovat ilmaisia 6kk ajan, niitä voi hankkia niin monta kun vaan löytyy sähköpostiosoitteita joilla rekisteröidä. Tarjous ja nuo kanavat löytyvät postaamaani linkin kautta.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Juu tablettia tai kännykkää, Apple TV ja Chromecast ajaa sen idean, mutta Sonera Viihde netissä ja mobiilissa palvelu ei minusta näin vain toimi? Että voisi peilata sen TV:seen tabletin välityksellä esimerkiksi?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Totta, siksi mainitsinkin vain tuon tietokoneen liittämisen meidän palvelun yhteydessä mutta pointti olisi just tuossa ettei ole täysin tavatonta että eri laitteita liitetään telkkariin katsoakseen niiden kautta tv-lähetyksiä tai leffoja. Se, että onko se kätevää niin jokainen päättäköön itse :)


 


Ja on tuosta tosiaan sekin hyöty että vaikka hankkisi ne pelkät peruskanavat niin voipi ostaa myös leffoja vaikka perjantai-illan ratoksi :)

Antenni toimii yleensä hyvin. Nyt tosin ilmeisesti 4G-verkko aiheuttaa häiriöitä ja tarvitsisi suodattimen.

HD-lähetykset nykyisen antennin kautta taas eivät näy. Varmaankin jokin HD-lähetyksiä tukeva antennipäivitys olisi hyvä ratkaisu?

 

Tuo esille tuotu vaihtoehto kuulostaa aika hankalalta ja nuo kuukausimaksut ei houkuttele, mutta hyvä tuokin vaihtoehto tietää.

 

Kiitokset jo näistä vastauksista ja hyvää uutta vuotta!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

4G verkko aiheuttaa häiriötä jos asuu 800Mhz taajuus alueella.

Kunniamerkki +10

Ei se yksistään häiriöitä tv-kuvaan aiheuta vaikka asuisikin 800 MHz:n 4G-verkon kuuluvuusalueella.

Täytyy vielä sattua muutakin sopivasti...

- kyseinen 4G-tukiasema täytyy olla suhteellisen lähellä, jotta signaali on voimakas

- lisäksi tuon tukiaseman täytyy olla samassa suunnassa missä on Digitan tv-asema (eli sattua tv-antennin suuntakuvioon)

Poikkeustapauksessa...

- erittäin voimakas (aivan vieressä) 4G-lähete voi tulla antenniin myös sopivasti heijastumalla tai suoraan takaa

Mikäli sattuu käymään noin onnettomasti, niin näistä häiriöstä pääsee helposti eroon esim. asentamalla lte-suotimen heti antennin jälkeen. Ei tarvitse siis uusia koko antennijärjestelmää (uhf-antenni + vahvistin). Suodin ei maksa paljoa. Se täytyy kuitenkin asentaa ennen mahdollisia vahvistimia ja voi edellyttää mastossa käyntiä (käytössä mastovahvistin).

 

Teräväpiirtolähetyksiä (Ylen kanavia) lähettävät ilmaiseksi myös tietyiltä asemilta sekä digita että DNA.

Joten aivan ilman HD-lähetyksiä ei siis välttämättä tarvitse antenniverkossakaan olla. Nuo näkyvyysalueet (Digita, DNA) kannattaa tarkistaa internetsivuilta. 

 

Palatakseni tuohon alkuperäiseen aiheeseen, niin mikäli jokin kaapelitv-operaattori tarjoaa kaapelitv:tä valokuidun kautta niin onhan se oiva vaihtoehto. Mikäli tätä ei ole tarjolla on tietenkin mahdollista ottaa IPTV-palvelu normaalin netin ohelle. Tässä jälkimmäisessä tapauksessa en suosittele jäämään pelkän IPTV:n (ja nettitv palveluiden) varaan, vaan silloin oma antenniverkko syytä olla aina olemassa. IPTV on vain lisäpalveluna mukana esim. niitä hd-kanavia varten, jos ne ei muuten näy. Ja tuleehan sieltä IPTV:stä enemmän hd-kanavia vielä.

 

 

En noista häiriön todennäköisyyksistä juuri tiedä, mutta Tekniikan Maailmasta luin näistä häiriöistä ja ne sopisivat viimeaikoina esiintyviin häiriöihin kyllä hyvin. Tuosta suotimen asennuksesta olen tietoinen ja näistä häiriöistä pyydettiin ilmoittamaan taajuustalkoot.fi -osoitteeseen.

 

Täytyy nyt vielä miettiä että koitanko saada HD-lähetykset antennin kautta vai vaihdanko kaapeliin. Täytyy kysellä kaapelitv:n saatavuudesta.

Vastaa