Kysymys

Yle Teeman äänen voimakkuus kovalla digiboksilla katseltaessa

  • 16 January 2024
  • 1 kommentti
  • 181 katselukertaa

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

Telkkari on Samsung ja boxi tämä neliömäinen, 1-2 v sitten kai hankittu.

Nyt on merkillinen vaiva. Yle Teemalla äänen voimakkuus on todella kova verrattuna muihin kanaviin. Sekä suoraan että tallenteita katsellessa. Vika on tullut käsittääkseni hiljattain, koska esim. tänään katselimme marraskuista tallennetta ja siinä äänen voimakkuus oli normaali.

Viritys on sellainen, että TV tai oikeastaan soundbar on säädetty melko matalalle tasolle, jotta boxin äänen voi säätää tarvittaessa hyvinkin hiljaiselle. Teeman ohjelmissa jo ensimmäinen säätösteppi äänettömästä ylöspäin aiheuttaa melkoisen metelin. Siis Teemaa katsellessa täytyy soundbarin taso vetää todella alas.

Jotenkin tuntuu pöljältä, että ongelma on vain yhdellä kanavalla. Eli onko vika Ylen päässä? Selvittäkää ja kertokaa sitten.

 

--

Muokkaus SonjaMelina: tarkennettu otsikkoa


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Osa asiakkaistamme on havainnut samantyyppistä ongelmaa, eli äänitasot peruskanavien ja joidenkin muiden kanavien välillä olisivat erittäin suuuret. Tässä toimenpide, jolla voisit kokeilla saatko ongelman korjattua.  

Jos digiboksin kaukosäätimen valo vilkkuu punaisena tulee Bluetooth-paritus korjata ensin toimenpiteellä:

  1. Kaukosäätimestä painetaan Koti + Mute -painikkeet pohjaan yhtäaikaa noin 10 sek ajaksi (toimenpide resetoi kaukosäätimen)
  2. Painetaan DV8919-boksin reset -painiketta kunnes boksin IR-valo välähtää sinisenä.
  3. Asetetaan digiboksin äänitasot täysille ennen kaukosäätimen yhteensovitusta.
  4. Samsung telkkarin asetuksista kannattaa käydä vielä varmistamassa, että automaattinen äänenvoimakkuus on päällä. Se onnistuu kohdasta Samsung: Asetukset -> Ääni-> Asiantuntijan asetukset -> Automaattinen voimakkuus -> Normaali

 

Kokeilehan olisiko tuosta toimenpiteestä apua. 

Vastaa