Ylen paikalliset alueuutiset eivät näy


Keskisuomen - eteläsavon alueuutisten sijasta vain Uudenmaan alueuutiset tulevat Arris VIP 4302 digiboxilla näkyviin. Asiaa ei ole auttanut digiboxin resetointi tehdasasetuksillekaan. Samalla boxilla ne kyllä näkyivät Zyxel VMG3625-T20A  modeemireitittimen kautta puhelinlinja laajakaistalta. Nyt laajakaista on kaapelin kautta Taloyhtiönetissä ja modeemi on Technicolor. Suoraan antennirasiasta tvssä YLE alue kyllä näkyy oikein. 

Onko tuo Arris vaihdettava VIP 5305W malliin, jos sitten asia onnistuisi?


7 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12

Alueuutisten toimintaa onkin käsitelty meillä toisessa ketjussa. Jos käytössäsi on Telia TV Digiboksi Laajakaistalla -palvelu eli digiboksi sekä laajakaista tulee Telialta, pystyy alueuutisia vaihtamaan digiboksin asetuksista. Telia TV -sovelluksella tai pelkällä Telia TV Digiboksilla (nettiyhteys jokin muu kuin Telian laajakaista) tämä ei onnistu eli silloin näkyy vain Uudenmaan alueuutiset.

On tuo Telian laajakaista sekä Telian TV digiboxi. Ei ole asetuksista, jotka muutamaan kertaan tehdasbootattu, saatu paikallisia alueuutisia näkymään.


@Wille45@  kirjoitti:

On tuo Telian laajakaista sekä Telian TV digiboxi. Ei ole asetuksista, jotka muutamaan kertaan tehdasbootattu, saatu paikallisia alueuutisia näkymään.
Onpa erikoista! Ja menet nimenomaan tuolta Menu-valikosta Asetukset -> Ylen paikalliskanava (pitäisi löytyä jostain listan häntäpäästä) kautta aluetta päivittämään? Löytyykö tuo kyseinen valikko kuitenkin vai missä kohtaa matka tyssää? 

Sanna -  ei meillä näy mitään valintaa alueellisiin uutisiin. Olen kysynyt myös paikalliselta palvelulta. Asia ei näytä positiivisesti ratkeavan.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

Tilanne on samanlainen kuin esimerkiksi Canal Digitalin kautta satelliitissa. Nähtävästi Telia ottaa ohjelmat noihin nettitelkkareihinsa joko satelliitista, antennilla jossain etelä-suomessa tai sitten jotenkin digitaalisesti suoraan samasta ohjelmavirrasta mitä mm. Canal Digital välittää. Käsittääkseni paikalliset alueuutiset voi nähdä ainostaan Digitan antenniverkossa tai jos kaapeliverkkoon on otettu lähetykset antenniverkon kautta paikallisesti, niin sitten se voi olla mahdollista myös kaapeliverkossa. Digitalla on joku systeemi joka mahdollistaa erilaiset ohjelmasisällöt alueellisesti. Alueuutisten lisäksi tämä näkyy myös mainossisällöissä, eli eri puolilla suomea voi näkyä mainoskatkoilla ihan eri mainokset. Tällainen ei ole esimerkiksi satelliitissa lainkaan mahdollista koska lähetykset ovat esim. euroopanlaajuisia, eikä alueellisesti voida välittää erilaista ohjelmasisältöä.

 

Nähtävästi myös Telian netti-tv on rakennettu siten, että koko suomeen striimataan uusimaan ohjelmastriimiä eli uusimaan alueuutiset ja mainokset. Hienoa nähdä jossain savossa Hesalaisille suunnattua mainontaa.. En usko, että tuohon on edes tulossa mitään helppoa korjausta, koska se vaatisi aika isoja muutoksia koko järjestelmään. Netti-tv:ssä asiakas on pelkkä IP-osoite jossain päin verkkoa ja jotta eri asiakkaille voisi välittää erilaista ohjelmaa, pitäisi IP-osoitteet rajata jotenkin sijaintien perusteellla ja kytkeä sitten kukin omaan striimiinsä. Vaikuttaa aika monimutkaiselta ja koska Telia on haluton poistamaan edes lähtevän kaistan keinotekoista nopeusrajoitinta, niin en usko että näin laajamittaista hanketta toteutetaan koskaan.

 

Sinänsä en näe tätä kuitenkaan kovin isona ongelmana, koska eihän antenniverkon lähetyksiä ole muutenkaan mitään järkeä katsoa nettitelkkarin kautta, koska jokaisessa talossa tulee lain mukaan olla antenniverkko ja sitä kautta lähetykset näkyvät sieltä ja myös oikeanlaiset alueuutiset ja muutkin aluelliset eroavaisuudet lähetyksissä (esim. mainokset) näkyvät oikein.

@Wille45 Tarkennan vielä sen verran että onko sinulla kiinteä laajakaista(ADSL/VDSL tai valokuitu) meidän kautta? Mikäli sinulla on käytössä 4G-netti niin silloin alueuutisia ei ole mahdollista katsoa paikallisesti. Tuo kiinteä nettiyhteys on se ratkaiseva tekijä.

Kuituna talon jakamoon, josta Talolaajakaista kiinteä 100 mt antenniverkon kautta kaapelimodeemiin. Aiemmin siis samalta kuidulta puhelinparin kautta 100 mt  Zyxel VMG3625-T20A  modeemireitittimelle, jolla näkyi Ylen paikallinen.

Vastaa