Kultainen Venla 2021 voittajat palkittu

  • 10 May 2022
  • 1 kommentti
  • 67 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13Televisioakatemian jäsenet ovat äänestäneet vuoden 2021 parhaita televisio-ohjelmia ja tekijöitä esituomariston valitseman shortlistan pohjalta. Voittajat palkittiin Kultainen Venla -gaalassa 7.5.2022.

Esittelen tässä artikkelissa jokaisen kategorian voittajat sekä muut finalistit.Vuoden draamasarjaVoittaja: Sisäilmaa (Yle Areena ja Yle TV1, Solar Films) Sisäilmaa on suomalainen kolmiosainen minidraamasarja. Sarja perustuu Tiina Lymin alkuperäisideaan, jonka pohjalta Lymi on tehnyt käsikirjoituksen Juha Lehtolan kanssa. Lymi on myös ohjannut sarjan. Sarjan tapahtumapaikkana on työ- ja elinkeinotoimisto, jossa jokainen työntekijä on enemmän tai vähemmän stressaantunut, ahdistunut ja uupunut. Toimiston jonot ovat pitkät ja johtoportaasta tulee painetta jonojen lyhentämiseen. Lisäksi toimistossa kummittelee ja rakennus on homeessa. Tapahtumien päähenkilönä on palveluesimies Anneli Tiainen (Elina Knihtilä).
Muut finalistit:
Mädät omenat (Elisa Viihde Viaplay, Fire Monkey)
Rahti (Yle Areena ja Yle TV1, FremantleMedia Finland) Vuoden Game ShowVoittaja: Suurmestari (MTV3, Rabbit Films) Suurmestari on suomalainen viihdeohjelma, joka perustuu brittiläiseen Alex Hornen luomaan Taskmaster-televisioformaattiin. Ohjelmassa on neljä vakiokilpailijaa ja joka jaksossa vaihtuva vieraileva kilpailija. He suorittavat erilaisia Suurmestarin asettamia tehtäviä, joista saa pisteitä, ja eniten pisteitä kerännyt voittaa. Jokaisessa jaksossa palkintona on kilpailijoiden eri asiat tai esineet, jotka kilpailijat ovat tuoneet mukanaan. Kauden voittaa aina se vakiokilpailija, joka on voittanut eniten yksittäisiä jaksoja. Ohjelmassa suurmestarina toimii Jaakko Saariluoma ja tuomarina Pilvi Hämäläinen Muut finalistit:
Lauma (MTV3, Yellow Film & TV)
Melkein MENSA (Fox, Banijay Finland) Vuoden keskusteluohjelmaVoittaja: Yökylässä Maria Veitola, kausi 7 (MTV3, Moskito Television) Yökylässä Maria Veitola on suomalainen dokumentaarinen realitysarja, jonka ensimmäinen tuotantokausi esitettiin syys–marraskuussa 2015. Sarjassa toimittaja Maria Veitola vierailee kahden päivän ja yhden yön ajan tunnettujen suomalaisten kodeissa. Osan tapahtumista vieraiden luona Veitola tallentaa kamerallaan itse.  Muut finalistit:
Efter Nio (Yle Arenan och Yle Fem, Parad Media)
Joonas Nordman Show (MTV3, Yellow Film & TV) Vuoden kilpailurealityVoittaja: Tanssii tähtien kanssa (MTV3, Banijay Finland) Tanssii tähtien kanssa on suomalainen versio TV-sarjaformaatista Dancing with the Stars, missä julkisuudesta tutut eri alojen ihmiset opettelevat kukin viikoittain vakio- ja latinalaistansseja heille määrätyn oman tanssinopettaja-ammattilaisen kanssa. Kyseessä on kilpailu, sillä yleensä jokaisessa televisiojaksossa heikoimmin menestynyt tanssioppilas opettajaparinsa kanssa putoaa pois jatkosta. Tanssimenestystä arvioivat paikalla olevat tanssituomarit, mm. Jukka Haapalainen, Jorma Uotinen ja Helena Ahti-Hallberg. Tuomareiden antamat pisteet ja yleisön puhelimitse ja internetin välityksellä antamat äänet ratkaisevat kilpailijoiden jatkoon pääsemisen. Kaudella 13 tanssipareja oli kaksitoista. Ohjelman juontajina nähtiin Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi. Ohjelmassa kuultavaa liveorkesteria johtaa kapellimestari ja sovittaja Sami Pitkämö ja solistinaan Johanna Försti sekä Antti Koivula. Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin vuonna 2006 ja on vuosien jälkeen erittäin suosittu, ja se on ylittänyt toistuvasti miljoonan katsojan rajan. 
Muut finalistit: 
Mestaritekijä (Discovery+, Rabbit Films)
Selviytyjät Suomi Karibia (Nelonen, Banijay Finland) Vuoden komediasarjaVoittaja: Aikuiset, kausi 2 (Yle Areena ja Yle TV2, Yellow Film & TV) Aikuiset on suomalainen draamakomediasarja, jonka pääosissa näyttelevät Anna Airola, Elias Salonen, Mikko Kauppila ja Ville Myllyrinne. Sarjan on ohjannut Anna Dahlman ja käsikirjoittanut Anna Brotkin. Nuorille aikuisille suunnatussa sarjassa seurataan 24-vuotiaan helsinkiläisen Oonan (Anna Airola) elämää. Sarjan on sanottu pyrkivän esittämään uudenlaista aikuisuuskuvaa ja kuvaamaan esimerkiksi valintojen vaikeutta ja päämäärättömyyttä. Niin kutsuttujen milleniaalien arkea kuvataan muun muassa kevyellä komiikalla, nopeatempoisella dialogilla ja suurella määrällä musiikkia. Ensimmäinen tuotantokausi kuvattiin kesällä 2018, toinen tuotantokausi kesällä 2020 ja kolmas syksyllä 2021. Paljon katsojia kerännyt sarja on saanut hyvän vastaanoton, ja sitä on kutsuttu loistavaksi kuvaukseksi nuorten aikuisten elämästä Helsingissä.
Muut finalistit:
Luottomies, kausi 3 (Yle Areena ja Yle TV2, Yle Luovat sisällöt ja Media)
Mister 8 (Elisa Viihde Viaplay, It’s Alive Films) Vuoden lasten- ja nuortenohjelmaVoittaja: Sekasin, kausi 3 (Yle Areena ja Yle TV2, It’s Alive Films) Sekasin on suomalainen nuorten draamasarja, joka perustuu mielenterveyspotilaiden tositarinoihin. Sarjan ensimmäisen kauden tapahtumat sijoittuvat psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle, jossa päähenkilöt – Papillon (Elias Westerberg), Hyde (Anssi Niemi), Satakieli (Eveliina Hotti) ja Lumikki (Anna Böhm) – ovat hoidettavina. Sarjan ensimmäinen kausi julkaistiin 14. toukokuuta 2016. Ensimmäinen jakso julkaistiin myös YouTubessa, jossa sitä on katsottu yli 900 000 kertaa. Ensimmäinen kausi kuvattiin pääosin Kellokosken sairaalassa ja sen käsikirjoitus ideoitiin yhteistyössä mielenterveyskuntoutujien kanssa. Toinen tuotantokausi julkaistiin 8. marraskuuta 2018 ja kolmannen kauden kuvaukset aloitettiin tammikuussa 2021, ja kausi julkaistiin elokuussa 2021. Kolmas kausi kertoo turvapaikanhakijanuorten mielenterveysongelmista. Sarjan suomalainen versio on esitetty ainakin Ruotsissa ja Hollannissa. Saksassa siitä on tehty oma paikallinen versio nimellä Freaks ja Ranskassa nimellä Mental. Ohjaaja Teemu Nikki palkittiin sarjasta vuoden 2018 Kultainen Venla -palkinnolla.  Sarjan pohjalta julkaistiin syksyllä 2019 sarjan käsikirjoittajien Teemu Nikin ja Jani Pösön kirjoittama kirja.
Muut finalistit:
HS Lasten uutiset (Nelonen, Helsingin Sanomat)
Hullu – hullumpi – yläaste, kausi 5 (Yle Areena, Tarinapaja) Vuoden Lifestyle-ohjelmaVoittaja: Remppa vai muutto Suomi (Nelonen, Rabbit Films) Remppa vai muutto Suomi on suomalainen televisiosarja, jossa kaksi kiinteistöalan ammattilaista mittelevät toisiaan vastaan. Ohjelma perustuu kanadalais-yhdysvaltalaiseen Love It or List It -formaattiin. Ohjelman ensimmäinen kausi alkoi 26. elokuuta 2021 ja pääosissa ovat kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay sekä sisustusarkkitehti Marko Paananen. Ohjelman joka jaksossa yhden perheen kotia remontoidaan ja samalla heille esitetään vaihtoehtoisia muuttokohteita. Remonttisuunnitelmat tekee Marko, ja uusi koteja etsii Anne - heillä onkin aina keskenään käynnissä leikkimielinen kisa, kumpi "voittaa" - remppa vai muutto! 🙂> Remontin päätyttyä perhe päättää, jääkö omaan remontoituun kotiin, vai suunnataanko uuteen kotiin.
Muut finalistit: 
Aarrepaja (MTV3, Warner Bros. International Television Production Finland)
Eränkävijät, kausi 6 (Yle Areena ja Yle TV1, NTRNZ media) Vuoden musiikkiviihdeVoittaja: Elämäni Biisi, kausi 3 (Yle Areena ja Yle TV1, Yellow Film & TV) Elämäni biisi on vuonna 2019 alkanut musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä artistia esittää ohjelman vieraiden lempikappaleita. Kappaleiden kuulemisen jälkeen muut vieraat arvailevat, kenen vieraista elämän biisi on kyseessä. Ohjelmaa juontaa Katja Ståhl, ja ohjelmakonsepti on käsikirjoittaja Petja Peltomaan käsialaa. Ohjelman vakioartisteina toimivat Diandra, Irina, Pepe Willberg ja Jarkko Ahola. Vuonna 2020 artistijoukkoon liittyi Kasmir. Toisella kaudella 2021 kuudenneksi vakioartistiksi valittiin Arja Saijonmaa. Orkesterinjohtajana toimii Kalle Torniainen. Formaatti on myyty myös ulkomaille. Ensimmäisenä paikallinen versio tehtiin Liettuassa kesällä 2021. Elämäni biisi oli ehdolla Kultainen Venla 2019 -voittajaksi parhaan musiikkiviihdeohjelman kategoriassa. Ohjelma palkittiin vuoden parhaan musiikkivihdeohjelman Kultaisella Venlalla jo vuonna 2020 ja nyt jälleen. Muut finalistit: 
UMK21 (Yle Areena ja Yle TV1, Yle Luovat sisällöt ja media)
Vain elämää, kausi 12 (Nelonen, Banijay Finland) Vuoden seurantarealityVoittaja: Unelma Lapista (Yle Areena ja Yle TV2, Yle Luovat sisällöt ja media) Unelma Lapista on dokumenttisarja Lappiin muuttavista ihmisistä, jotka tekevät suuren elämänmuutoksen. Lappi-unelmansa vihdoin toteuttava Minna raahaa Helsinkiä rakastavan Pernilla-vaimonsa mukanaan Ivaloon ja mahduttaa saunamökkiin myös vauvan, kissan ja isänsä. Helsingin hektisyyteen ahdistunut Petro koirineen lähtee etsimään Saariselältä pysyvää kotia, työtä ja laatua elämään. Annamari palaa Australiasta Rovaniemelle ollakseen lähellä muistisairasta äitiään. Hänen puolisonsa Grit jättää taakseen uransa finanssialalla ja ystävänsä Sydneyssa. Lopussa kaikkien pitää tehdä päätös: jäädä vai lähteä? Sarjan ovat ohjanneet Laura Satimus ja Pertti Neuvonen. Muut finalistit:
Elossa 24h, kausi 5 (Yle Areena ja Yle TV1, ITV Studios Finland)
Ensitreffit alttarilla, kausi 8 (MTV3, Endemol Shine Finland) Vuoden urheilu & eventsVoittaja: Jalkapallon EM-kisat (Yle TV2 ja Yle Areena, Yle Urheilu ja tapahtumat) Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut (UEFA Euro) on Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) järjestämä jalkapalloturnaus, johon Euroopan parhaat miesten jalkapallomaajoukkueet kokoontuvat joka neljäs vuosi kamppailemaan Euroopan-mestaruudesta. Jalkapallon EM-kisat keräsivät suomalaiset laajasti Ylen kanaville. Kuukauden kestäneen jalkapallon miesten EM-turnauksen ottelut tavoittivat Suomessa yhteensä 3,8 miljoonaa televisiokatsojaa. Suomelle kisat olivat historialliset, sillä miesten jalkapallomaajoukkue pelasi EM-kisoissa ensimmäistä kertaa. Muut Finalistit:
Big Brother Suomi VIP 24/7 (Ruutu, Endemol Shine Finland)
Tokion olympialaiset (Yle TV2 ja Yle Areena, Yle Urheilu ja tapahtumat) Vuoden uusi ohjelma 2021Voittaja: Politiikka-Suomi (Yle Areena ja Yle TV1, Yle Luovat sisällöt ja media) Politiikka-Suomi -ohjelmassa poliitikot puhuvat suoremmin kuin koskaan. Dokumenttisarja Politiikka-Suomi näyttää lähihistorian merkittävimmät käänteet, ja kärkipoliitikot kertovat tilanteista omakohtaiset tarinansa. Kansakunnan asialla ja oma lehmä ojassa. Muut finalistit: 
Mist sä tuut? (Yle Areena ja Yle TV2, Moskito Television)
Sisäilmaa (Yle Areena ja Yle TV1, Solar Films) Vuoden uutis-, ajankohtais ja asiaohjelmasarjaVoittaja: Politiikka-Suomi (Yle Areena ja Yle TV1, Yle Luovat sisällöt ja media) Politiikka-Suomi -ohjelma voitti Kultainen Venla -palkinnon myös kategoriassa "Vuoden uusi ohjelma 2021".  Muut finalistit:MOT (Yle Areena ja Yle TV1, Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta)
Perjantai-dokkarit (Yle Areena ja Yle TV1, Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta)
Some Deep Story, kausi 6 (Yle Areena ja Yle TV2, Revul Media Group) Vuoden viihdeohjelmaVoittaja: Sohvaperunat, kausi 12 (Yle Areena ja Yle TV2, Endemol Shine Finland) Sohvaperunat on tositelevisiosarja, joka perustuu eri puolilla Suomea asuvien televisiokatsojien kommentteihin ja reaktioihin eri televisiokanavien edellisen viikon ohjelmista. Ohjelma on kuvattu 12–14 eri olohuoneissa, jotka muodostuivat perheistä sekä kaveriporukoista. Ohjelman voiceover-kertojana toimii näyttelijä Vilma Melasniemi.Ohjelma perustuu brittiläiseen formaattiin Gogglebox. Sarjaa tekevän Endemol Shine Finlandin tuottajan Pauliina Ojalan mukaan sitä ei käsikirjoiteta eikä esiintyjiä ohjeisteta kommentoimaan tiettyjä asioita. Kamerat vain pystytetään olohuoneisiin ja laitetaan käyntiin, minkä jälkeen kuvausryhmä vetäytyy toiseen huoneeseen tarkkailemaan kuvaa ja ääntä. Esiintyjät eivät kuvausaikataulusyistä katso ohjelmassa suoria televisiolähetyksiä vaan ohjelmien tallenteita. Ensimmäinen kausi esitettiin helmi–toukokuussa 2015 ja syyskuussa 2021 alkoi ohjelman kahdestoista kausi. Ohjelma on saanut parhaan viihdeohjelman Kultaisen Venlan jo kuudesti. Muut finalistit:
Diili Suomi (Nelonen, FremantleMedia Finland)
Pöllötöllö (MTV3, MTV) Vuoden käsikirjoittaja – FiktioVoittaja: Anna Brotkin / Aikuiset, kausi 2 (Yle Areena ja Yle TV2, Yellow Film & TV) Idean Aikuiset-sarjasta loi käsikirjoittaja Anna Brotkin, joka oli aiemmin kirjoittanut muun muassa komediasarjoja Jättekiva, Putous ja Modernit miehet. Brotkin alkoi ideoida sarjaa vuoden 2017 lopulla, ja Aikuisten käsikirjoittaminen alkoi keväällä 2018. Kymmenen jaksoa vaati yhteensä 250 sivua tekstiä. Kirjoittaja halusi kuvata Aikuiset-sarjassa uudenlaista aikuisuuskuvaa, jossa hahmot eivät tavoittele pitkää parisuhdetta, lapsia, omistusasuntoa eikä vakituista työtä. Milleniaalien kuvaukseksi kutsutun sarjan on sanottu pyrkivän näyttämään tarkoituksettomuutta, rauhattomuutta sekä valintojen ja päätöksien vaikeutta. Sarjassa käsitellään myös parisuhdetta, itsenäisyyttä ja kasvamista. Nuorten aikuisten jopa ahdistavanakin kokema päättämättömyys ja ajelehtiminen ovat käsikirjoittaja Brotkinille tärkeä aiheita, joita hän halusi kuvata mahdollisimman kevyesti huumorin keinoin ja viestiä, että epävarmuudessa, haahuilussa ja sekoilussa on myös paljon vapautta ja mahdollisuuksia. Hän halusi kuvata myös ihmisen taipumusta rakentaa draamaa pienistä asioista, vaikkei arjessa olisikaan läsnä todellisia ongelmia. Dialogissa käytetään nuorisoslangia, joka jäljittelee 20-vuotiaiden käyttämää kieltä ja jossa on runsaasti viittauksia populaarikulttuuriin.  Muut finalistit:
Juha Lehtola & Tiina Lymi / Sisäilmaa (Yle Areena ja Yle TV1, Solar Films)
Mia Ylönen / Mädät omenat (Elisa Viihde Viaplay, Fire Monkey) Vuoden käsikirjoittaja – Viihde, reality & eventsVoittaja: Aleksi Sariola / SuomiLOVE (Yle Areena ja Yle TV1, Warner Bros. International Television Production Finland) SuomiLOVE on musiikkiviihdeohjelma, jossa esitellään suomalaisia rakkaustarinoita, joihin liittyy jokin suomalainen kappale. Tarinankertojat yllättävät rakkaansa ja saavat osoittaa tunteensa näyttävästi. Musiikki toimii ikimuistoisten hetkien soundtrackina. On rakastavaisia, sisaruksia, työkavereita, vanhoja ystäviä. Aleksi Sariola on suomalainen näyttelijä, laulaja ja juontaja. Sariola tuli tunnetuksi Salatut elämät -televisiosarjasta, jossa hän näytteli Kenneth ”Kentsu” Ojalaa sarjan kolmannesta tuotantokaudesta lähtien. Hänen viimeinen kohtauksensa sarjassa kuvattiin vuonna 2004, ja roolihahmo poistui ruudusta kevään 2005 päätösjaksossa. Laulajana Sariola on esiintynyt nimellä Illi. Hän tuli tunnetuksi Fintelligensin hitillä Vaan sil on väliä. Sariola kokee, että lähimmäisenrakkaus on aina ollut Suomessa tärkeässä arvossa, ja että nyt sen osoittamiselle on löytynyt hyvä väylä. Suomessa on paljon hienoja rakkauslauluja ja niistä idea sarjaan sai alkunsa. Sitten ajatukseen liitettiin mukaan ihmisten tarinat. SuomiLOVEn suunnittelu lähti liikkeelle jo kymmenen vuotta sitten, ja se on käynyt läpi pitkän kehitysprosessin. SuomiLOVE koskettaa: pyyteetön välittäminen ja kauniit tarinat tuntuvat katsojassa. Katsominen herkistymättä on äärimmäisen vaikeaa. Sariolan mukaan SuomiLOVEn katsominen on interaktiivinen prosessi. Sariola kuvailee, että SuomiLOVE on tekijöilleenkin kuin kuva-albumi. Sen parissa tulee pohdittua ja muisteltua omaa elämää. Muut finalistit:
Anne Kaasinen / Ensitreffit alttarilla (MTV3, Endemol Shine Finland)
Arja Lehtikangas / Vain elämää (Nelonen, Banijay Finland)
Sarri Schonert / Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! (Nelonen, Moskito Television) Vuoden miesnäyttelijäVoittaja: Hannu-Pekka Björkman / Sisäilmaa (Yle Areena ja Yle TV1, Solar Films) Hannu-Pekka Björkman on pitkänlinjan suomalainen näyttelijä, joka ei esittelyjä kaipaa. Hän valmistui Lahden kansanopiston teatterilinjalta vuosina vuonna 1992 ja vuonna 1997 Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi. Vuosina 1997–1999 hän näytteli Lahden kaupunginteatterissa ja on ollut vuodesta 1999 freelancernäyttelijä. Björkman on näytellyt KOM-teatterissa vuosina 2001–2008, vuosina 2009–2011 ja uudelleen vuodesta 2018 lähtien Suomen Kansallisteatterissa. Hän toimi näyttelijäntyön professorina Teatterikorkeakoulussa vuosina 2013–2018. Teatterin lisäksi Björkman on näytellyt elokuvissa ja televisiosarjoissa. Vuonna 2005 Björkman sai parhaan miespääosan Jussi-palkinnon elokuvasta Eläville ja kuolleille. Joulukuussa 2010 hän sai Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän Suomi-palkinnon. Vuonna 2019 Björkman sai parhaan miespääosan Jussi-palkinnon elokuvasta Ihmisen osa. Hänet on palkittu Kultaisella Venlalla parhaana miesnäyttelijänä myös vuonna 2019. Pro Finlandia -mitali hänelle myönnettiin 2021.Vuoden 2020 keväällä ilmestyi Innon kustantama Björkmanin ja hänen avopuolisonsa Nina Honkasen toimittama ja yhdessä kahdeksan muun kirjoittajan kanssa kirjoittama esseekokoelma Pakopiste. Muut finalistit:
Elias Salonen / Aikuiset (Yle Areena ja Yle TV2, Yellow Film & TV)
Pekka Strang / Mister 8 (Elisa Viihde Viaplay, It’s Alive Films) Vuoden naisnäyttelijäVoittaja: Elina Knihtilä / Sisäilmaa (Yle Areena ja Yle TV1, Solar Films) Elina Knihtilä on suomalainen näyttelijä, joka toimii Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen professorina. Knihtilä valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1996 Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalta. Hän on näytellyt monia teatterirooleja muun muassa Q-teatterissa, Suomen Kansallisteatterissa ja Ryhmäteatterissa sekä useissa elokuva- ja televisiotuotannoissa. Knihtilä sai Jussi-palkinnon parhaasta naissivuosasta elokuvassa Putoavia enkeleitä vuonna 2008 ja naispääosasta elokuvassa Hyvä poika vuonna 2012. Sisäilma-sarja palkittiin Kultaisella Venlalla myös vuoden draamasarjana. Knihtilä esiintyi myös Jani Volasen ohjaamassa Ranuan kummit -tv-sarjassa, joka sai Venla-palkinnon vuonna 2006. Knihtilä valittiin huhtikuussa 2016 WIFT (Women in Film & Television Finland) ry:n puheenjohtajaksi. Yhdistys ajaa audiovisuaalisen alan tasa-arvoa. Muut finalistit:
Anna Airola / Aikuiset (Yle Areena ja Yle TV2, Yellow Film & TV)
Elena Leeve / Maria Kallio (C More, Jarowskij Finland) Vuoden ohjaaja – FiktioVoittaja: Anna Dahlman / Aikuiset (Yle Areena ja Yle TV2, Yellow Film & TV) Anna Dahlman on suomalainen käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka valmistui medianomiksi erityisalanaan elokuva- ja TV-käsikirjoittaminen Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta vuonna 2008. Hän on työskennellyt käsikirjoittajana muun muassa Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmassa sekä draamasarjoissa Tukka auki, Vastaparit ja Parasta aikaa. Vuosina 2011–2013 hän oli YleLeaksin vastaava käsikirjoittaja. Vuosina 2014–2017 hän oli vastaavana käsikirjoittajana Siskonpeti-sarjan ensimmäisellä, toisella ja kolmannella tuotantokaudella, jotka hän myös ohjasi. Siskonpedin ensimmäisen kauden käsikirjoituksesta hän oli ehdolla Kultaisen Venlan saajaksi. Syksyllä 2015 Dahlman oli yksi vakiotuomareista Yle TV2:n Naurun tasapaino -ohjelman kolmannella kaudella sekä yksi vakiovieraista MTV3-kanavalla esitetyssä Antti Holma Show’ssa. Muut finalistit:
Tiina Lymi / Sisäilmaa (Yle Areena ja Yle TV1, Solar Films)
Marja Pyykkö & Pamela Tola / Mädät omenat (Elisa Viihde Viaplay, Fire Monkey) Vuoden ohjaaja – Viihde, reality & eventsVoittaja: Teija Paajamaa & Arja Lehtikangas / Vain elämää (Nelonen, Banijay Finland) Teija Paajamaa on suomalainen televisio-ohjaaja. Hän on ohjannut suomalaisia viihdeohjelmia 1990-luvulta lähtien. Paajamaan ohjauksia ovat Vain elämää -sarjan lisäksi olleet muun muassa Kingi, Posse, Putous ja Uutisvuoto. 1970-luvulta 1990-luvulle Paajamaa työskenteli kuvaussihteerinä MTV:n uutislähetyksissä ja viihdeohjelmissa, kuten Levyraati, Vesku Show ja Speden Spelit. Kuvaussihteeriksi Paajamaa oli kouluttautunut MTV:n kuvaussihteerikurssilla 1976–1977. Paajamaa on ollut ehdolla vuoden ohjaajaksi Kultainen Venla -gaalassa vuosina 2015, 2019 ja 2020.Arja Lehtikangas on pitkän linjan tv-viihteen ammattilainen. Hän on ollut tekemässä muitakin suosittuja ohjelmia kuten Idolsia ja Maajussille morsianta. Hän on alkujaan lähiön kasvatti Helsingin Kontulasta. Teini-ikäisenä hän liittyi Lähiöteatteriin. Parikymppisenä teatterista ja näyttelemisestä tuli ammatti. Media-ala vaikutti houkuttelevalta 1990-luvun lopulla, ja Lehtikangas ryhtyi opiskelemaan käsikirjoitusta. Pian hänen ja hänen toimittajakaverinsa ideoima Elämä pelissä -ohjelma päätyi MTV3-kanavalle. Siitä alkoi ura tv-alalla. Lehtikangas on sittemmin toiminut eri tuotantoyhtiöissä ja ohjelmissa monissa tehtävissä.
Muut finalistit:
Jan-Aslak Leino / Tanssii tähtien kanssa (MTV3, Banijay Finland)
Tapani Parm / Tokion olympialaiset (Yle TV2 ja Yle Areena, Yle Urheilu ja tapahtumat)
Yleisöäänestys finalistit 2021

Vuoden esiintyjä:Voittaja: Anniina Valtonen (Yle Uutiset) Anniina Valtonen on suomalainen meteorologi, joka on tullut tunnetuksi työstään televisiossa. Valtonen opiskeli meteorologiaa Helsingin yliopistossa ja on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän aloitti yliopisto-opintonsa syksyllä 2008 ja pääsi töihin Ilmatieteen laitoksen sääpäivystykseen kesällä 2011, jo ennen kandidaatiksi valmistumista. Vuosina 2012–2016 hän on toiminut televisiometeorologina Nelosella ja vuodesta 2019 alkaen Ylellä. Valtonen työskentelee televisiotöiden ohella yhä myös Ilmatieteen laitoksella. Vuoden 2022 alusta hänet nähdään juontamassa joka perjantai Yleisradion TV1-kanavan Puoli Seitsemän -tv-ohjelmassa. Valtonen oli Kultainen Venla -ehdokkaana myös vuoden 2020 parhaaksi esiintyjäksi. Valtonen oli yksi kategorian kolmesta finalistista yleisöäänestyksen perusteella ja teki historiaa olemalla ensimmäinen meteorologi, joka kyseiseen saavutukseen on yltänyt. Muut finalistit:
Aki Huhtanen (Eränkävijät)Juuso ”Köpi” Kallio (Ylex Aamu Naurumaraton & Mist sä tuut?) Vuoden ohjelma: Voittaja: YleX Aamu Naurumaraton (Yle Areena) Parhaana ohjelmana palkittiin YleX Aamu Naurumaraton. YleX Aamun Ville “Viki” Eerikkilän ja Juuso “Köpi” Kallion jo käsitteeksi muodostuneessa pitkässä suorassa livelähetyksessä kerättiin viime syksynä ennätyspotti rahaa hyväntekeväisyyteen – sambaa ja älyttömiä tempauksia unohtamatta. Viki ja Köpi vetävät 42 tuntia putkeen suoraa Naurumaraton -lähetystä Helsingin keskustasta Kolmen sepän aukiolta. Tämä oli kolmas vuosi peräkkäin, kun YleX Aamu Naurumaraton valittiin parhaaksi ohjelmaksi. 
Muut ehdokkaat:Punkaharjun pojat (Yle Areena ja Yle TV2)Puoli seitsemän (Yle Areena ja Yle TV1)  Osuivatko voittajat mielestäsi nappiin? 

Lue myös:
1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18


Yle näytti napsineen paljon palkintoja, mutta ei ihme. Sisäilmaa on poikkeuksellisen hyvä kotimaiseksi sarjaksi. Hannu-Pekka Björkman on myös mainio näyttelijä, hyviä rooleja myös Ms. Romantic ja Tummien vesien tulkit -sajoissa.

Vastaa