Uutinen

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Näytä ensimmäinen kirjoitus

292 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@kurkitopi Koet siis noin koska meillä ei ole (vielä ainakaan) VoLTE-tukea Nokia 8:lle? Asiakkaita vartenhan tätä hommaa tehdään, siitä ei ole kyse. On hyvä muistaa, että käynnistimme VoLTE:n rakentamisen eri aikaan kuin muut operaattorit Suomessa. Pilottimmekin päättyi vasta hiljan. Tuki laajenee koko ajan ja kuten todettua niin yhteensopivuus testataan ja rakennetaan puhelin kerrallaan.


 


En usko, että tämä helpotti tuskaasi yhtään mutta halusin kuitenkin avata taustoja mitä tähän liittyy :)

Käyttäjätaso 7

Toivomuksena olisi , että listalle saataisiin myös Nokia 5 (tällä hetkellä Oreo käyttiksenä)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

VoLTE ei ole pelkästään operaattorista riippuvainen ja näin käy usein että vanhemmat puhelinmallit kuten OnePlus 3T jää ilman VoLTE-tukea. Syynä tähän että se on jo yli 2v vanha puhelinmalli ja valmistaja ei tue sitä enään uusilla käyttöjärjestelmäpäivityksillä vaan pelkillä tietoturvapäivityksillä viimeisen vuoden kunnes ei saa päivityksiä ja valmistaja päättää tuen kokonaan.


 


Nokia 5 voisi saada kunhan muut Nokian Qualcomm-pohjaiset saavat. Vasta Nokian Mediatek-suorittimella olevat ovat saaneet VoLTE-tuen joten uskoisin että pian tulisi muillekin tarjolle.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@olkituKai olet tietoinen, että Oneplus tekee vielä yhden ison käyttöjärjestelmäpäivityksen 3 ja 3T malleille? Eli tässä suhteessa tukee eli tuo sen Android 9 eli Pien.

Moro,

Eli nyt kun nuo palvelut ovat normaalissa käytössä niin toimiiko kun mulla on mm multisim?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@jluuri ei toimi vielä multisimin kanssa. Mulla on multisim katkolla kun osallistuin volte pilottiin, piti valita jokotai ?

@kiisseli67

Juu pilotissa ei ainakaan toiminut mutta ajattelin että jos nyt toimisi mutta jos ei niin en voi sitä käyttää kun toi multisim on kätevä

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@jluuri Tässä kopio Tero Revonmäen lähettämästä viestistä :  1. Pilotin aikana mm. Multi-SIM-palvelu ei ollut yhteensopiva Telia 4G- ja wifi-puheluiden kanssa. Tämä rajoitus on olemassa nyt myös kun palvelut ovat tuotannossa, siihen asti kunnes yhteensopivuus palveluiden kesken on rakennettu. En pysty vahvistamaan aikataulua milloin Multi-SIM ja 4G- ja wifi-puhelut toimivat yhtä aikaa.

@kiisseli67

Kiitos tuo selventää asiaa. Toivottavasti tulisi nopeasti niin saisi sen käyttöön

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Samaa toivon itsekin @jluuri ??

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@jluuri ja @kiisseli67 sekä muut, tilanne on edelleen sama: Aikataulu on avoinna ja mitä koitin tulkita rivien välistä niin voi mennä pitkänkin aikaa. Pahoittelut tästä :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Siivosin blogia, poistin sieltä kesän ja syksyn aikana käydyn pilotin tiedot.

@TeroRe  Pixel puhelimet ei taida ikinä saada tukea VoLTE:lle? Tai siis onhan niissä tuki sille mut teidän puolelta ei taida tulla?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Timppuli, valitettavasti hyvin todennäköisesti VoLTE-tukea Google Pixel -puhelimelle ei tule jolla on hyvin pienet markkinat Suomessa kuten esimerkiksi muillakin harvinaisilla puhelinvalmistajilla mm. Jolla, Ulefone ja Xioami. VoLTE-tukea ei ole saatavilla muillakaan teleoperaattoreilla. Hyvin vahvalla sijoituksella ovat kuitenkin seuraavanlaiset kansainväliset puhelinvalmistajat:  • Apple

  • Huawei

  • Sony

  • Nokia

  • OnePlus 


Yli 2 vuotta vanhat iOS- ja Android-puhelinmallit esim. Oneplus 3T ja Sony Xperia Z5 jäävät ilman VoLTE-tukea. Kannattaa vilkaista tämän blogin kommentteja, joissa näitä on hyvin perusteltu juurta jaksain :smileyhappy:


 

@Sekunti Siksihän se oliski huippu veto Telialta että tulis tuki kun muilla ei sitä ole! ?

Onhan Pixeleitä nyt ainakin tilattu enemmän Suomeen mitä aiemmin! Ei toki voi verrata näihin "johtotähtiin" mut koko ajan enemmän Pixel käyttäjiä tulee.

Harmillista kun ei viittis huonompaan luuriin vaihtaa että sais VoLTE:n.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

@Timppuli Muistathan että Telia ei pelkästään vaikuta VoLTE-tukeen vaan tähän tarvitaan puhelimen valmistaja eli Google. Tietysti aluksi pyritään saamaan varmasti suurimman osalla ihmisillä olevien puhelinten tuet mukaan - vielä puuttuu iPhone joka on Suomessa myydympi kuin Googlen Pixel.


 


Edit ReOlivia: Korjattu tägitys

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@SekuntiNo Jollaa en lähtisi "laskemaan" valmistajaksi, kun ne kehittää nykyään pelkästään käyttöjärjestelmää puhelimeen ja muut saa valmistaa laitteita.

 Jees, tätä onki odotettu! :) 

Moi, mistä suustä OnePlus 5 ja 5T eivät ole tuettujen laitteiden listalla? Siirsin juuri liittymän elisalta jossa ominaisuus oli käytössä?

 

Tärkeämpi kysymys, milloin tuki näille tulee?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
Sanon suoraan että @Kitsun8 OnePlus 5 ja 5T en usko että tulee saamaan VoLTE-tukea Telialla. Vaikka se olisi Elisalla toiminnassa niin se ei tarkoita että toisella operaattorilla olisi käytettävissä samalla puhelinmallilla. Paljon vanhemmat puhelinmallit tulevat jäämään ilman tukea sillä se olisi suuri työ valmistajalta että operaattorilla lähteä testaamaan palvelua jokaisella mallilla ja varmistamaan toimivuus. Valmistajia ei tämä luonnollisesti kiinnosta vanhemmilla puhelinmalleilla sillä tietysti haluavat myydä uudemman puhelinmallin asiakkaille. Kuten aikaisemmissa kommenteissa on selitetty asiaa niin tuki riippuu valmistajasta että operaattorista.

Miten tuo 4G puheen aktivointi yritysliittymiin tapahtuu?  Toisessa liittymässä on päällä pilotin jäljiltä, mutta toiseen en saa kytkettyä päälle kun ei löydy valintaa mistään.

Miltä tilanne näyttää Nokian kannalta? Ainakaan tällä hetkellä ei näytä suosittuja malleja (Nokia 6, 6.1, 7 Plus, 8 jne.) olevan tuettujen laitteiden listalla.

Moikka @Tonzah90, tsekkasithan, että puhelimesi tukee ko palvelua ja siinä on uusin päivitys voimassa? Jos laitteen puolesta kaikki on kunnossa, olisiko sun mahdollista olla yritysasiakaspalveluun yhteydessä Yritysportaalin Chatin kautta, niin kurkataan tilannetta tarkemmin? Liittymällä saattaa olla palvelu, joka on ristiriidassa 4G-puheen kanssa. Vielä toistaiseksi esimerkiksi jokin vaihdepalveluratkaisuista tai Multi-SIM estää palvelun kytkeytymisen. Tässä vielä yritysasiakaspalvelun yhteystiedot

Tuleeko missä vaiheessa oneplus 5 puhelimelle volte vai onko tullut jo?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16
@Matiasliimatain Suoraan sanottuna en usko että tulee että ihan hirveä odotusta ei kannata tehdä kun seuraa pettymys. Tätä blogia seuraamalla tiedät kuitenkin millä laitteilla jo tuki on.

Vastaa