Uutinen

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

4G-puhe sekä wifi-puhelut ovat nyt täällä

Näytä ensimmäinen kirjoitus

292 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Mutta DNA:lla on nämä Nokiat tuettu : Nokia 1, Nokia 3, Nokia 3.1, Nokia 5.1, Nokia 6.1, Nokia 7.1 


ja Elisalla : Nokia 1, Nokia 3, Nokia 5.1, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 7 Plus, Nokia 8, Nokia 8 Sirocco 


 


Eli Qualcomm-pohjaisille Nokioille toivoisi Telialtakin tukea ?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Muistelen että DNA tavoitteena oli saada kaikki puhelimet tuetuiksi. Siinä onkin haastetta, en väitä etteikö teliakin yrittäisi, mutta dna on eellä, tosin ei Applen osalta.

VoLTE-ohjeenne iPhonessa (joku blogi-kirjoitus kuvineen) oli kyll pahasti pielessä 

Sellaisia valikoita ei mun iPhone 6S plussasta ainakaan löytynyt, mutt onneksi ’eksyin’ Applen omille tukisivuille, joissa käyttöönotto ja soittaminsen ohjeet vastasivat käytäntöä... 

https://support.apple.com/fi-fi/HT203078 

 

Mutt samalla toinen asia Puhutaan myös VoWIFI:stä... eli langattomasta esim kotiverkosta soittamisesta 4Gcverkkoa pitkin... 

 

Toimiiko se nyt myös mun em mainitulla iPhonella? ja pitääkö se myös ottaa vielä erikseen käyttöön Telian verkossa, jota olen jo vuosikymmeniä käyttänyt 

 

Ja ovatko puhelut noilla ’over’-toiminnoilla normaalien puheluiden hintaisia? ...vai halvempia tai kalliimpia 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@Nakkil Hinta on sama VoLTE ja VoWiFi -puheluissa kuin normaaleissakin. Poikkeuksena ulkomailla, joissa VoWiFi-puhelut Suomeen ovat kotimaanpuhelun hintaisia. Mutta taas ulkomailta oleskelumaahan soitettaessa perinteinen puhelu voi olla halvempi. Lisätietoja täällä: https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/puhelimen-kaytto/4G-puhe-ja-Wifi-puhelut

Itsekin ihmetellyt, miten Nokia 7 Plussaan ei ole tullut tukea ollenkaan, vaikka Ruotsin puolella tuli kuitenkin jo viime vuonna. Sama tilanne on myös Sony Xperia XZ1 Compactissa ja monessa muussakin.

Ruotsin lista: https://www.telia.se/privat/support/info/mobiler-volte-wifisamtal

 

Onko tietoa kuinka pian Huawei P30 Pro saa päivityksen? Sinänsä huvittavaa, että taloudessa 4 kännykkää mistä vain kaikista vanhimmassa (Galaxy S7) on tuki.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Voi olla, että P30 Pro:ssa ja P30:ssä tuki on jo valmiiksi tehtaalta. Koska kyseessä on uusi laite, ei tietoa Telian sivulla välttämättä ole vielä päivitetty. Toki tuki saattaa puuttua, mutta epäilen kovasti, että se olisi jätetty pois.


 


Tuo on kyllä harmillista, että VoLTE-tukea ei Nokialaisille oikein ole saatu. En tiedä, mistä se johtuu, mutta toivottavasti tuki vähitellen saadaan, ainakin uusille laitteille mutta miksei myös iäkkäämmille.

No nyt toimii VoLTE Huawei P30 Prossa. Eilen vielä oli asetuksista harmaana kyseinen kohta, mutta nyt sai päälle. Voi olla, että sim-kortti pitänyt olla tietyn aikaa aktiivisena tms. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hieno juttu! Jos sinulla on ollut aiemmin käytössäsi puhelin, jossa ei VoLTE:a ole ollut, niin onhan tuo mahdollista, että sen aktivointi liittymälle vie hetkisen. En tiedä, mitä tekniikkaa Telia käyttää tunnistaakseen liittymässä käytettävän laitteen VoLTE-kyvykkyyden. Joko suoraan protokollatasolla verkon viestinnästä tai sitten IMEI-tunnuksen perusteella tunnistavat laitteen ja laittavat toiminteen käyttöön. Tai sitten on käytössä jokin muu tapa.

Pitäiskö Telia VoWifi toimii ulkomailla? Laite on OnePlus 6T.

Laivalla Helsinkista Tallinnaan kun puhelin oli kotiverkossa oli myös VoWifi päällä mutta kun puhelin siirtyi roaming tilaan en toimi enää VoWifi. Käytössa oli laivan wifi. Kokeilin myös lentotilassa kun wifi on aktiivinen...

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

VoWiFi -puhelut onnistuvat kyllä myös ulkomailla ollessa @GunnarG!


Tulee oikeastaan ainoana mieleen, että olikohan WiFi-verkko laivalla liian heikko, tai ruuhkainen jos eivät toimineet?


 


4G puhelut eivät roaming-tilassa ainakaan tällä hetkellä ole käytettävissä, eli puhelun aikana verkon vaihtaminen WiFi:n ja matkapuhelinverkon välillä ei tästä syystä ole ulkomailla ollessa mahdollista.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Tuettujen laitteiden määrä on jälleen kasvanut muutamalla puhelinmallilla! :smileyhappy:


 


Listalle on tänään lisätty:  • Nokia 8

  • Nokia 7 Plus

""Tuettujen laitteiden määrä on jälleen kasvanut muutamalla puhelinmallilla! Hymiö Onnellinen

 

Listalle on tänään lisätty:

  • Nokia 8
  • Nokia 7 Plus""

 

Hienoo vaihdoin just puhelinta ja no liittymätkin meni toisaalle, et hittooko tällä tiedolla enää.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Edelleenkään se VoLTE ei toimi Nokia 8 puhelimessa ollenkaan. Se on kytketty asiakaspalvelun mukaan käyttöön ja nyt odotettu useampi päivä sen kytkemistä. Ei edelleenkään näy soitettaessa vaan puhelu menee suoraan 3G-verkon yli sekä wifissä ei näytä tulevan sitä logoa. Sentään Elisalla toimi tuokin ominaisuus.

 

Asetuksissa näkyy valinnat päällä VoLTE/VoWiFi palveluille

Muok. Kiitos @kiisseli67 :smileyhappy: linkki korjattu.

 

Alkuun kannattaa varmistaa vielä että näkyykö 4G-puhe kytkettynä liittymälle. Tämän näkee omilta sivuilta liittymän lisäpalvelut-osiosta. Jos se siellä on ok niin sitten kannattaa puhelimelle tehdä vielä verkkoasetusten nollaus. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@JuhoOlliLo Tuo linkki ei toimi omille sivuille.


Kannattaa myös käyttää puhelinta kiinni, jos et ole jo käyttänyt @kurkitopi . 

Ja Telia Dot liittymissä ei tietääkseni koko ominaisuutta ole(vielä) edes tuettuna vaikka päätelaite olisikin tuettujen listalla..

Telia dot liittymää hallitaan omasta appistaan eikä se näy omilla sivuilla mitenkään.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@kiisseli67Puhelimen uudelleenkäynnistäminen/sammuttaminen ei auta, viikonlopun aikana tein useamman kerran tämän ja sammutin puhelimen juuri hetki sitten. Asiakaspalvelu ilmoitti olevan vikatilanne päällä sillä hetkellä ja sen pitäisi lähteä toimintaan. Ei lähde ei.

@kurkitopiViime viikolla tortaina ja perjantaina oli laajempi järjestelmähäiriö joka aiheutti sen että mobiililiittymiin ei voinut tehdä muutoksia mutta tuo saatiin korjattua perjantaina iltapäivästä.

Nyt pitäisi liittymältä tarkistaa että onko sitä ominaisuutta kytketty vai ei.

Sen voi itse tehdä tuolta omilta sivuilta tehdä tai sitten voidaan toki chatin kautta sama tarkistaa sinun puolesta.

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@JuhoOlliLo No multa jouduttiin ensin multisim-palvelu lopettamaan ja otin nyt uudestaan yhteyttä, niin VoLTE:tä ei oltu ees kytketty päälle asetuksista. Asiakaspalvelija kytki ja kertoi 10min sisään olevan päällä, mut puhelimen sammuttamisen jälkeen ilmaantui VoLTE 4G kuvakkeen viereen.

 

Nyt voi pakottaa puhelimen pelkästään 4G-verkkoon pelkäämättä saadaanko kiinni minua.

Käyttäjätaso 7

@kurkitopi

"Nyt voi pakottaa puhelimen pelkästään 4G-verkkoon pelkäämättä saadaanko kiinni minua."

 

Älä nuolaise ennen kuin tipahtaa. Tuo toteamuksesi voi toteutua vain ja ainoastaan siellä , missä on 4G-verkko saatavilla. No ei ole likikään joka paikassa , joten pidä vain verkonvalinta automaatilla.

 
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
@kustaa1967 Hyvin ollut VoLTE kokoajan päällä ja vaikka kaupunkien välillä menisi niin puhelut toimineet hyvin koko matkan. Hyvin voi kokeilla ainakin ja todeta miten toimii. Aika harvoin tulee paikka missä 4G ei toimisi ollenkaan.
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

@olkituEn ihan sanoisi noin. Eli käyppä muutama kerta junalla Helsingin ja Oulun väliä ja tule sitten kertomaan kuuluvuudesta. Tuolla matkalla on useita paikkoja, jossa ei tahdo edes kuulua kunnolla 2g.

Kunniamerkki +2

Kovasti odottaisin iPhoneen VoWiFi tukea, mutta saadaanko vielä odottaa pitkään...?

 

VoWIFI toimii oikein hyvin iPhonen 7- ja XR-versioilla norjalaisella MyCall/Telian -prepaid-liittymällä, joten luulisi sen olevan mahdollista saman firman suomiliittymällä.

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +6

Nokia 8 Vowifissä ääni rahisee aika pahasti, koitettu kahdessa eri paikassa eli eri wlan-reitittimillä ja VoLTE:ssä ääni on huomattavan paljon selkeämpi.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Osaatko sanoa, onko samaa häiriötä havaittu myös muilla laitteilla näissä kahdessa paikassa VoWiFin osalta? Kannattaa myös tarkistaa laitteen ohjelmistoversio, jotta laitteen ohjelmisto on ajan tasalla. 

Vastaa