Älykästä asumista meille kaikille

  • 21 February 2019
  • 0 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Eikö olekin houkutteleva ajatus, ettei sinun tarvitse itse muistaa mitä jääkaapista puuttuu, vaan voit tarkistaa sen kuvasta, jonka jääkaappisi sinulle lähettää? Tai mitä jos ei tarvitsisi murehtia jäikö valot tai jokin vimpain päälle, kun lähdit kotoa, sillä virta katkeaa laitteesta automaattisesti jäljiltäsi? Eikä tarvitsisi miettiä ovatko lapset jo tulleet koulusta kotiin, koska tietäisit sen saadessasi töihin viestin puhelimeesi kotioven käydessä. Nämä vain muutaman mainitakseni siitä, mitä kaikkea esimerkiksi kodinkoneiden ja lukkojärjestelmien etähallinta mahdollistaa. 


 


Jokaiselle sopiva tyyli


 


Kenelle älykotoilu sopii? Ihan meille kaikille! Se ei vaadi ultramodernia uutta taloa, vaan soveltuu jokaisen tyyppisen asumismuotoon. Ehkemme edes tajua älykotoilevamme, jos käytämme valvontakameroita tai liiketunnistuksella toimivia valoja.


 


Vierastuttaako ajatus siitä, että koko elämäsi olisi kytketty verkkoon ja automatisoitu? Sitä älykodissa asuminen ei tarkoita. Sen tarkoitus on helpottaa arkielämän perustoimintoja, kuten vaikka pyykkäämistä tai ilmanvaihdosta ja sisälämpötilasta huolehtimista. 


 


Konkreettisena esimerkkinä voi toimia vaikkapa jo mainittu valaistus. Pystyt hankkimaan verkkoon liitettävän ja älylaitteelta hallittavan valaisinjärjestelmän, joka luo aina tilanteeseen sopivan valon kotisi eri tiloihin muutamalla puhelimen tai tabletin sipaisulla. Päästäksesi alkuun tarvitset aloituspakkauksen, joka sisältää lamppujen lisäksi verkkoon liitettävän sillan eli noin valokatkaisijan kokoisen purnukan, ja näin muodostuu sovelluksen kautta hallinnoitava valaistuskokonaisuus. Valaistussysteemillä voit ajastaa ja automatisoida valoja muuttumaan esimerkiksi kellonajan mukaan sekä hallinnoida valoja ollessasi esimerkiksi matkalla, ja haluat pitää roistot loitolla näyttämällä kodin olevan asuttu. 


 


Älykoti ja älyvalaistus tuo pientä ekstraluksustakin elämään, jos niin tahdot. Kuvittele, kuinka olohuoneesi muuttuu yhdellä napinpainnalluksella elokuvateatteriksi valaistuksen himmetessä ja valkokankaan laskeutuessa seinälle. Kotiteatteri käynnistyy ja elokuva voi alkaa!


 


Telia Zone


 


Enää emme puhu tulevaisuuden asumisesta, vaan se on ollut jo muutamia vuosia yhä enemmän ja enemmän ihan tätä päivää, ja Telia tarjoaa älykkään asumisen mahdollistavan Telia Zone -palvelun. Jos vain haluat, niin älykotoilu voi olla sinunkin arkeasi. Sen lisäksi, että arkesi sujuu entistäkin mukavammin ja jouhevammin, niin saat energiatehokkaalla asumisella myös selkeää rahallista säästöä ja teet samalla ympäristöteon.


 


Telia Zone mahdollistaa erilaisten kodin toimintojen, palveluiden ja laitteiden entistä älykkäämmän käytön. Sinulla saattaa jo olla käytössä esimerkiksi valvontakamerajärjestelmä, ja Zonen avulla se voi jatkossa viestiä sinulle, jos ovi on jäänyt lukitsematta tai laittaa kamerat automaattisesti päälle, kun kotoa on lähtenyt viimeinenkin henkilö päivän rientoihin.


  


Oikeastaan ainut mitä tarvitset päästäksesi alkuun Telia Zonen kanssa on kiinteä laajakaista. Tulevan kevään aikana myös hybridilaajakaistan reitittimiin tuodaan Telia Zone -päivitys, jolloin palvelun saatavuus laajenee nykyisestään huomattavasti.


 


Telia Zone ei itsessään kustanna mitään, vaan se on ominaisuus modeemissa / reitittimessä. Riippuen sovelluksista, palveluista ja laitteista, joita liität Zonen piiriin, voi niistä kertyä suoraan eri palvelujen tarjoajilta kuluja.


 Kiinnostuitko? Pääset tutustumaan lähemmin erilaisiin älykotiratkaisuihin viimeistään tulevana kesänä, sillä olemme tänäkin vuonna mukana asuntomessuilla. Tuomme siellä älykotiratkaisut lähellesi ja kerromme erilaisista mahdollisuuksista, niiden teknisistä toteutuksista sekä taustoista. 


 


Merkkaa siis kalenteriin Kouvolan asuntomessut 12.7.-11.8. ja poikkea käymään älykotiimme. 


 


 


Lue myös:


Millainen on tulevaisuuden älykoti?


Tule mukaan testaamaan Telia Zone -älykotia


Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen


Hybridilaajakaista? Miten se toimii?


Kouvolan asuntomessut - jokaiselle jotakin


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa