Telian palvelut

Etätyö mökillä - vinkit maaseututoimistoon

  • 9 June 2023
  • 0 kommenttia
  • 1113 katselukertaa
Etätyö mökillä - vinkit maaseututoimistoon
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Kesä on koittanut, ja monet työssäkävijät pystyttävät etätyön mahdollistaessa kotitoimistonsa mökille. Jotta työskentely mökkikonttorilla olisi sujuvaa ja vaivatonta, tarvitaan tähän oikeanlaiset laitteet ja luotettavat yhteydet – unohtamatta kuitenkaan hyvää työergonomiaa. Toimivien yhteyksien ja hyvien työvälineiden avulla voit työskennellä ja nauttia viihteestä mökillä yhtä sujuvasti kuin kotona!

 

Millainen netti mökille?

 

Netti kulkee mukana kaikkialle, myös mökille. Moni haluaa mökkeillessään irrottautua esimerkiksi sosiaalisen median otteesta, mutta niille, jotka tekevät töitä maalta käsin, on yhteydellä suuri merkitys. Mökin sijainti ja netin käyttötarve määrittelevät millainen yhteys kannattaa valita. Jos vietät paljon aikaa mökillä ympäri vuoden ja sinne on kiinteän nettiyhteyden saatavuus, voi se olla järkeenkäypä valinta. Mobiililaajaista on hyvä ratkaisu, jos et oleskele mökillä niin tiuhaan, ja jos vaikkapa mökkimatka on pitkä. Silloin mobiilinetistä on iloa jo tien päällä esimerkiksi lapsiväelle piirrettyjen katseluun. Telia Play -sovelluksella lasten suosikit kulkevat mukana milloin ja missä vain, ja ne voivat pelastaa sateisen mökkipäivän, kun itse teet töitä eivätkä lapset pääse trampoliinille hyppimään. Telia Prepaid puolestaan voi olla valintasi, jos tiedät tarvitsevasi yhteyttä vain kertaluontoisesti parin viikon mökkireissun ajaksi.

 

Laitteet mukaan mökille

 

Mökkiolosuhteissa maalla kenties tiettömienkin teiden ja korpien takana yhteyden tulee olla toimiva etätöiden sujumiseksi, mutta on hyvä kiinnittää huomiota myös muutamaan muuhun asiaan. Aloitetaan kuitenkin siitä kuuluvuudesta. Erityisesti jos käytössäsi on mobiilinetti, niin huomioithan, että verkon signaalin laatuun voi vaikuttaa reitittimen paikka sisätiloissa. Laite on suositeltavaa sijoittaa lähelle ikkunaa mahdollisimman avoimelle paikalle. Kokeilemalla käyttöä eri kohdissa mökkiä voit huomata vaihtelua kuuluvuudessa ja nopeudessa, ja löytää siten reitittimelle kaikista optimaalisimman paikan. Jos haluat varmistua parhaasta signaalista ja miten sen tavoittaa, voit kääntyä asiakaspalvelumme puoleen ja kysyä tarkempaa tietoa mökkisi lähimaaston tukiasemista.

Sen lisäksi, että nettiyhteyden on luonnollisesti syytä olla vakaa, kannattaa huomioita kiinnittää siihen millaisilla laitteilla sitä mökkiolosuhteissa pyörittää. Myös mökillä yhtälailla kuin kotona- on syytä panostaa reitittimeen tai modeemiin. Tämä yhtälö takaa vakaan pohjan tehdä huolettomasti töitä kaukana kotoa ja toimistosta. Vielä kun käytössäsi on hyvä kannettava tietokone, niin melkein mikään ei voi olla esteenä onnistuneelle mökkietäilylle. 

 

Mökkitoimiston muut puitteet

 

Maalla saattaa toisinaan tulla ukkosmyrskyn seurauksena hiukan pidempiä sähkökatkoksia, niin ennakoidaksesi sellaisen sivuvaikutukset suosittelen ladatun varavirtalähteen lisäämistä mökille pakattavien tavaroiden listalle. Jos sinulla on työsähköposti, Teams ja muita työkaluja puhelimella, pääset siten kiinni työnsyrjään vaikka kävisi niin ikävästi, että läppäristä alkaisi virta loppua. Tosin saatat olla niinkin onnekas, että myös läppärisi onnistuu latautumaan tavallisella varavirtalähteellä. 

Pidempikestoiseen ja keskittymistä vaativan työn tekemiseen kannattaa varata sille oma rauhallinen tilansa. Työergonomiaa ei pidä unohtaa mökilläkään. Hyvä työasento koneen ääressä saattaa mökkiolosuhteissa olla haastava löytää, mutta satsaus työpöytään ja etenkin -tuoliin on kuin rahaa pankkiin laittaisi. Entä löytyisikö vintiltä sellainen soppi, jossa saat työrauhan, vaikka tupa olisi täynnä yllätysvierailulle saapuneita sukulaisia? 

Mökillä monella on ympärillään enemmän tilaa kuin kotona, ja se sallii mielekkään ja monipuolisen taukoliikunnan työn lomassa. Miltä kuulostaa halonhakkuu kahvitauolla tai kasvimaan kitkeminen lounaalla? Jos työt aiheuttaa hikikarpaloita otsalle, voi niistä päästä pulahtamalla väliuinnille. 

Työn ja vapaa-ajan tasapainotus on tärkeää, ja mökillä kun suljet tietokoneen, niin työajatukset on helppo jättää sikseen. Mökillä vapaa-ajan tekemistä määrittelee pitkälti säät, ja jos kohdalle osuu sadepäivä, niin kirjan ja ristikon lisäksi voit kaivaa esiin Telia Playn, ja laittaa sen monipuolisesta tarjonnasta mukavaa katsottavaa pyörimään. 

Telia.fi:ltä löydät lisää vinkkejä etätyöskentelyyn.

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa