Uutinen

Huijausviestejä Telian nimissä liikkeellä

  • 7 July 2022
  • 0 kommenttia
  • 47 katselukertaa
Huijausviestejä Telian nimissä liikkeellä
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +9

Useat asiakkaamme ovat vastaanottaneet huijausviestejä, jotka on lähetetty Telian nimissä. Huijausviestejä on ilmaantunut pääosin sähköpostitse, mutta viestejä saattaa tulla myös tekstiviestitse.

 

Mistä huijausviestistä on kyse?

 

Ajankohtaisissa huijausviesteissä on asiakkaille ilmoitettu, että he ovat maksaneet laskunsa kaksi kertaa, ja lähettäjä pyytää asiakasta tekemään rahanpalautuspyynnön linkin kautta. Sähköpostiviestissä on Telian logo ja aidon näköinen violetti Hyvityspyyntö -painike. Usein huijausviestit voivatkin näyttää hyvin aidoilta ja kyseessä olevan yrityksen imagoa mukailevilta. Linkeistä ei kuitenkaan tulisi ikinä painaa, eikä henkilötietoja tule luovuttaa kenellekään tai mihinkään, jos viesti vähänkään herättää epäilyksiä.

 

Mistä tunnistat huijausviestin?

 

  1. Jos lähettäjä pyytää sinua luovuttamaan henkilötietojasi, pankkitunnuksia tai esimerkiksi käyttäjätunnuksia, on kyseessä todennäköisesti huijari, joka yrittää kalastella henkilötietojasi. Yritykset eivät pyydä henkilötietojasi sähköpostilla tai tekstiviestillä.
  2. Jos viestissä hoputetaan sinua toimimaan nopeasti tai tietyssä ajassa.
  3. Jos sinua pyydetään varmistamaan tai hyväksymään jokin tilaus linkin kautta. Varmista aina kyseisen yrityksen edustajalta onko kyseessä aito, heiltä lähetetty viesti.
  4. Olet voittanut palkinnon -viestit ovat mitä todennäköisimmin huijausviestejä, eikä viestin ohessa tulleita linkkejä tule avata.

 

Mitä teen jos vastaanotan viestin, joka vaikuttaa epäilyttävältä?

 

  • Jos vastaanotat viestin joka vaikuttaa sinusta epäilyttävältä, suosittelemme aina ottamaan yhteyttä kyseisen yrityksen asiakaspalveluun.
  • Jos vastaanotat huijausviestin sähköpostitse, pyydämme sinua välittämään saamasi viesti osoitteeseen abuse@telia.fi. Välitä viesti kyseiseen osoitteeseen, jos viesti on lähetetty Telian nimissä.

 

Telia Asiakastuki -sivustoltamme löydät arvokasta lisätietoa sekä toimintaohjeet sen varalle, että vastaanotat epäilyttävän viestin tai puhelun.

 

Mitä teen jos olen luovuttanut henkilötietojani huijausviestin lähettäjälle?

 

Sinun on syytä toimia nopeasti, mikäli olet luovuttanut henkilötietojasi esimerkiksi linkin kautta tai viestiin vastaamalla. Jos olet luovuttanut pankki- tai luottokorttitietoja, ota heti yhteyttä pankkiisi. Sinun on hyvä ilmoittaa huijauksesta myös poliisille, kyberturvallisuuskeskukseen sekä omalle operaattorillesi. Jos olet kirjannut käyttäjätunnuksia tai salasanoja saamasi viestin yhteydessä, tulee sinun vaihtaa salasanasi. Suosittelemme vaihtamaan salasanasi kaikkiin palveluihin, jossa käytät kyseistä salasanaa.

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa