Skip to main content
Uutinen

Mobiilimaksaminen – Tulevaisuuden lompakko

  • 5 June 2024
  • 0 kommenttia
  • 94 katselukertaa
Mobiilimaksaminen – Tulevaisuuden lompakko

Mobiilimaksaminen on nykyaikainen tapa suorittaa maksuja käyttämällä mobiililaitetta, kuten älypuhelinta tai älykelloa. Tähän tarkoitukseen tarvitaan erityinen sovellus, joka mahdollistaa kortti- ja/tai tilitietojen hallinnan sekä maksujen tekemisen. Näitä sovelluksia kutsutaan yleisesti mobiilimaksusovelluksiksi tai mobiililompakoiksi. Mobiilimaksamisen suosio on kasvanut merkittävästi Suomessa viime vuosien aikana, ja nykyään suurin osa suomalaisista käyttääkin jo jotain mobiilimaksusovellusta.

 

Mikä on mobiilimaksu ja miten se toimii?

 

Mobiilimaksu on kätevä maksutapa, jota tarjoavat kaikki Suomen matkapuhelinoperaattorit. Se mahdollistaa ostosten tekemisen ja palvelujen maksamisen suoraan puhelinlaskusi yhteydessä. Tämä käytännöllinen maksutapa toimii kaikissa mobiililiittymissä ilman erillistä rekisteröitymistä tai korttitietojen syöttämistä. Maksun toteuttaminen tapahtuu siten, että matkapuhelinoperaattori tunnistaa mobiililaitteesi sim-kortin perusteella.

Mobiilimaksua voit käyttää monenlaisissa palveluissa ja kauppapaikoissa, kuten sovelluskaupoissa, joukkoliikenteessä, asiointipalveluissa ja jopa tv-äänestyksissä. Käytettäessäsi näitä palveluja on suositeltavaa huolehtia asianmukaisista palveluestoista ja suojata jaetut wifi-yhteydet salasanalla, jotta luvaton käyttö voidaan estää.

 

Voit kytkeä mobiilimaksun eston ja hallinnoida estoja Minun Teliassa:

  1. Kirjaudu Minun Teliaan.
  2. Etsi se liittymä, jonka mobiilimaksun estoa haluat hallinnoida.
  3. Klikkaa sen kohdalla Hallinnoi tilausta -nappia.
  4. Valitse avautuvalta liittymän hallinnointisivulta Lisäpalvelusi-välilehti.
  5. Klikkaa Estot ja rajoitukset -kohdassa Lue lisää.
  6. Tee Palveluviestit-otsikon alla haluamasi muutokset.
  7. Tallenna lopuksi valinnat klikkaamalla Lähetä tilaus -painiketta.

 

Mobiililompakko

 

Mobiililompakko eli mobiilimaksusovellus on kätevä tapa hallita maksuja mobiililaitteellasi. Sen avulla voit maksaa ja tehdä rahansiirtoja helposti ja nopeasti. Mobiililompakossasi voit säilyttää erilaisia maksukortteja sekä etu- ja jäsenkortteja, mikä tekee siitä monipuolisen maksuvälineen.

Suomessa tarjolla olevia mobiilimaksusovelluksia ovat muun muassa MobilePay, Pivo, Paypal, Siirto, Apple Pay ja Google Pay. Voit käyttää näitä sovelluksia monipuolisesti erilaisiin maksutarkoituksiin, kuten ostosten tekemiseen kaupassa, verkkokaupoissa tai rahansiirtoihin toisille käyttäjille. Mobiililompakon käyttöönotto tapahtuu lataamalla sovellus laitteellesi ja lisäämällä käytössä oleva maksukortti sovellukseen. Tämän jälkeen mobiililompakkosi on valmis käytettäväksi.

 

--

Lue lisää:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa