Laitevinkit

Mobiilinetistä iloa ja huolettomuutta kodin ulkopuolelle

Mobiilinetistä iloa ja huolettomuutta kodin ulkopuolelle
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

Nykypäivänä erilaisia nettiä käyttäviä laitteita on lukuisia. Lähes kaikilla on matkapuhelin, mutta taloudesta löytyy usein myös tabletti tai useampi, tietokone sekä esimerkiksi älytelevisio, valvontalaitteita tai muita älykodinkoneita. Näitä hyödyntääksesi tarvitset laitteisiin nettiyhteyden. Kotona monilla on jo laajakaista käytössään, mutta millä yhteydellä käytät laitteita kodin ulkopuolella? 

 

Erilaisia mobiilinettivaihtoehtoja eri käyttötarpeisiin

 

Erilaisia mobiilinettivaihtoehtoja on valikoimissamme monia. Itse lähestyisin oikean liittymän ja mahdollisen laitteen hankintaa siitä näkökulmasta, onko mobiilinettiä käyttämässä joku muukin, mihin kaikkiin laitteisiin sitä tarvitset, sekä missä päin ja missä tilanteissa aiot sitä käyttää. Asiakkaanamme saat mobiilinettiliittymän, sekä laitteen asiakasetuhintaan. Lisäksi valikoimistamme löydät myös laitenetin, jolla saat yhdistettyä esimerkiksi valvonta-tai riistakameran verkkoon.

 

Mobiilinetti omaan käyttöön

 

Vietätkö paljon aikaa myös kodin ulkopuolella? Tykkäätkö esimerkiksi mökkeillä, reissata, opiskella tai tehdä töitä muuallakin kuin kotona tai toimistolla? Tai kuuluuko vapaa-aikaasi vaikkapa cappuchinon nauttiminen kahvilassa ja samalla uusimpien uutisten selailu ja lähimmäisten somekuulumisten lueskelu? Matkapuhelin kulkee jo varmasti mukanasi, mutta on monia asioita joita pystyt huomattavasti helpommin ja käyttäjäystävällisemmin tekemään tabletilla tai kannettavalla tietokoneella

 

Huolettomin vaihtoehto mukana kulkevaan laitteeseen on aina rajaton yhteys, jota voit käyttää samalla kuukausihinnalla niin paljon kuin haluat. Puhelinliittymä- ja/tai laajakaista-asiakkaanamme saat mobiilinetin asiakasetuhintaan, ja voit valita sen 100 Mbit/s tai 200 Mbit/s maksiminopeuksilla. Samaa liittymää voit kuljettaa myös mukana muuallakin EU-ja ETA-alueilla reissatessa, sillä liittymien kuukausihintaan sisältyy reilu 18-20 Gt datapaketti myös ulkomaille. Pohjolassa ja Baltiassa matkustaessasi voit käyttää nettiä yhtä huolettomasti kuin täällä Suomessakin, sillä netti on kotimaan tavoin rajaton. 

 

Mobiilinetin tilauksen jälkeen toimitamme sinulle pian postitse SIM-kortin, joka on heti käyttövalmis. Jos sinulla on jo laite valmiina, kannattaa vielä tarkistaa, että onhan esimerkiksi tablettisi mobiiliyhteyksiä tukeva. Myös joissakin kannettavissa tietokoneissa voi olla SIM-korttipaikka, tai voit jakaa yhteyden koneellesi reitittimen avulla. Reitittimistä kerron vielä lisää seuraavassa kappaleessa, sillä sen avulla voit jakaa netin myös useammallekin käyttäjälle yhtäaikaisesti.

 

Mobiilinetti monelle eri käyttäjälle

 

Etenkin näin kesäaikaan monet suuntaavat perheineen tai ystäväporukalla mökille, reissuun tai festareille. Tällöin laitteita saattaa kulkea mukana useampikin, jolloin näppärin ja edullisin tapa on hankkia koko porukan käyttöön mobiilinetti ja sen yhteyttä kaikille käyttäjille jakamaan siihen suunniteltu reititin. Liittymäasiakkaanamme löydät valikoimistamme edullisia mobiilinettiliittymän ja reitittimen komboja, jolloin samassa paketissa saat niin laitteen kuin liittymänkin. Esimerkiksi ZTE:n pieni pankkikorttikokoinen 4G-reititin kulkee mukana ihan minne vain, ja sillä saat jaettua netin jopa 32 laitteelle yhtäaikaisesti. Vastaavanlainen pieni ZTE:n reititin löytyy valikoimistamme myös 5G-yhteyksiä tukevana ja asiakasetuhintaan yhdessä liittymän kanssa. Etenkin ruuhkaisilla festareilla tai kesäisin monen suosimassa mökki- tai reissukohteessa 5G-liittymä on erityisen hyvä, sillä suuret mobiiliyhteyksien käyttäjämäärät tunnetusti ruuhkauttavat verkkoa, ja netti saattaa toimia hitaammin. 5G-yhteydet eivät ruuhkaudu samaan tapaan kuten muut mobiiliverkot, ja yhteydet kulkevat varmasti nopeammin. 5G-verkkomme kuuluu jo usealla eri paikkakunnalla, ja alueen verkkoyhteydet voit helposti tarkistaa kuuluvuuskartastamme

 

Laitenetti soveltuu pienempiin tiedonsiirtomääriin

 

Mobiilinettien valikoimastamme Laitenetti on ratkaisu, jos sinulla on käytössäsi jokin pieniä datamääriä siirtävä laite. Tällaisia ovat esimerkiksi riista- ja valvontakamera, sekä koiratutka. Laitenetti-liittymän kuuluvuus on yhtä kattava kuin tavallisissakin mobiilinettiliittymissämme, mutta sen tiedonsiirtonopeus on matalampi. Myös laitenetti on saatavilla verkkokaupastamme edullisemmalla asiakasetuhinnalla!

 

Tabletti ja kannettava tietokone kulkevat kätevästi mukanasi

 

Tabletin tai kannettavan tietokoneen yksi näkyvin etu pelkkään matkapuhelimeen nähden on tietysti sen näytön koko. Luonnollisestikaan työt tai opiskelut eivät hoidu pelkällä matkapuhelimella, mutta myös vapaa-ajan viihteestä pääset nauttimaan paljon enemmän, jos käytössäsi on matkapuhelimen lisäksi myös muu laite. Esimerkiksi Telia TV ja muut suoratoistopalvelut viihdyttävät sinua varmasti vaikkapa juna- tai bussimatkan ajan isolla ruudulla, ja jos hyödynnät tablettia mobiilipelaamiseen, säästyy matkapuhelimen akku muihin tärkeisiin yhteydenpitoihin reissusi aikana. 

 

Kuten jo aikaisemminkin tässä artikkelissa mainitsin, saat liittymäasiakkaanamme mobiililiittymien lisäksi myös laitteita edullisempaan asiakasetuhintaan. Laite-edut muuttuvat ja vaihtelevat, mutta ajantasaiset hinnat löydät nettisivultamme kirjauduttuasi Telia Tunnuksellasi ensin Minun Teliaan sisälle. 

 

Näin kesäisin me suomalaiset reissaamme enemmän kuin muina vuodenaikoina, ja vietämme mahdollisuuksien mukaan paljon aikaa myös mökillä. Täältä Yhteisöstä löydät myös lisää hyviä ja ajankohtaisia artikkeleja mobiilinetin hyödyistä esimerkiksi mökkeilemässä ollessasi:

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa