Laitevinkit

Mobiilinetti eri käyttötarkoituksiin

  • 17 August 2022
  • 0 kommenttia
  • 243 katselukertaa
Mobiilinetti eri käyttötarkoituksiin
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +10

Voit käyttää mobiilinettiä moneen eri tarkoitukseen. Se voi olla käytössäsi esimerkiksi mökillä tai kotona reitittimessä, tabletissa reissuillasi tai vaikka valvontalaitteissa. Tutustutaan tässä artikkelissa lisää mobiilinetin eri mahdollisuuksiin sekä siihen, millaisia erilaisia mobiilinettivaihtoehtoja valikoimistamme löydät. Käyttötarpeita on monia, mutta niin on myös erilaisia mobiiliyhteyksiäkin!

 

Mobiilinetin vaihtoehdot

 

Yhä useammalla on nykyään puhelimen lisäksi jokin muu nettilaite, esimerkiksi tabletti. Jotta voit käyttää tablettia puhelimen tapaan nettisurffailuun, tarvitset siihen myös erillisen internet-yhteyden. Löytyykö esimerkiksi mökiltäsi tällä hetkellä kesäksi avattu mobiililiittymä, etkä tarvitse sitä enää nyt, kun mökkikausi on ohi? Tiesithän, että samaa SIM-korttia voit käyttää esimerkiksi tabletissa. Voit siirtää mökillä olleen liittymän talven ajaksi vaikkapa tablettiin tai älykotilaitteisiin mm. valvontakameraan tai mökin murtohälyttimin. 

Tällä hetkellä paljon puhututtaa myös alati nousevat sähkön hinnat, sekä ylipäänsä energiankulutus ja energian säästäminen. Energian säästämisen voit aloittaa vaikkapa hankkimalla käyttöösi erilaisia älykotiratkaisuja. Esimerkiksi verkkokaupastamme löytyvät Philips Hue -tuotteet ovat suosittuja ja helppokäyttöisiä.  Älykodin ratkaisujen avulla voit esimerkiksi etäohjata lämmityslaitteita tai älypistorasioita laittamalla niitä päälle ja pois tarpeen mukaan. Täältä pääset lukemaan vinkit älykodin laitteisiin, sekä tietysti pikkasen helpompaan arkeen.

Syksy on monille elokuvien ja sarjojen aikaa. Varsinkin silloin niitä on mukava katsoa, kun ulkona on kylmä ja pimeää. Tabletti, jossa on mobiilinetti mahdollistavat elokuvien ja sarjojen katsomisen myös reissussa. Voit ladata Telia TV -sovelluksen suoraan tabletille ja katsoa lempiohjelmiasi missä ja milloin vain.  C More-suoratoistopalveluun tulee kuukausittain paljon uusia elokuvia ja sarjoja katsottavaksi. Täältä Yhteisöstä kannattaakin ottaa seurantaan kuukauden katseluvinkit, jotta pystyt kärryillä tämänhetkisistä ohjelmauutuuksista! Tiesithän muuten, että liittymäasiakkaana saat C Moren tuotteet etuhintaan. Näihin sinun kannattaa tutustua, jos et sitä vielä ole tehnyt.

Erilaisia mobiilinettiyhteyksiä löydät valikoimistamme paljon. Käyttötarpeestasi riippuen voit valita mobiilinetin eri maksiminopeuksin tai esimerkiksi käyttöpaikan mukaan: haluatko käyttää mobiilinettiä vain kotimaassa, vai myös esimerkiksi ulkomailla reissatessasi. Alle olen vielä listannut erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi sopivimman. Tiesithän, että mobiilinettiä pystyt myös päivittämään Minun Telia -asiakassivuilta vastaamaan tämänhetkistä tarvettasi!

 

Yhteys mukaan kotimaassa 50 Mbit/s

 

Yhteys Mukaan kotimaa 50 Mbit/s on erinomainen valinta esimerkiksi tablettiin, mökille tai kodin älylaitteisiin. Liittymässä on rajaton netin käyttö Suomessa, mutta se ei toimi ulkomailla. Tämä nopeus voi olla myös hyvä vaihtoehto, jos asut kotona yksin etkä käytä nettiä juuri ollenkaan, eikä sinun osoitteeseen ole saatavilla kiinteää laajakaistaa. Nopeus voi riittää suoratoistopalveluiden katsomiseen sekä pankkipalveluiden käyttämiseen. Haluan kuitenkin muistuttaa, että esimerkiksi tämä 50 Mbit/s on maksiminopeus ja vaihteluväli voikin olla suurempi, riippuen alueesta missä asut. Siksi suosittelen suurempaa nopeutta, jos käytät suoratoistopalveluita.

Yhteys Mukaan kotimaa 50 Mbit/s liittymää emme suosittele käyttämään puhelinliittymän tapaan, sillä sen käyttö on muista poiketen rajallisempaa. On siis hyvä huomioida, että liittymän nettipaketti sekä puhe- ja viestiominaisuudet ovat käytettävissä ainoastaan täällä Suomessa. Liittymällä ei voi myöskään vastaanottaa puheluita tai viestejä EU/ETA -maissa. Voit kuitenkin soittaa puheluita ja videopuheluita sekä lähettää teksti- ja multimediaviestejä Suomesta Pohjolaan ja Baltiaan kotimaan hinnoin. Hätänumeroon soittaminen on aina mahdollista myös Suomen ulkopuolella tälläkin liittymällä. Pääset täältä tilaamaan itsellesi Yhteys mukaan kotimaa 50 Mbit/s

 

Yhteys mukaan keskittäjälle 100 Mbit/s & 200 Mbit/s

 

Yhteys mukaan keskittäjälle 100 Mbit/s & 200 Mbit/s ovat suosituimmat mobiilinetin vaihtoehdot. sopii niin kotona käytettäväksi reitittimeen kuin myös tablettiin viihdekäyttöön. Sopii niin kotona käytettäväksi reitittimeen kuin myös tablettiin viihdekäyttöön. Jos netti on sinulla kuitenkin vain kotona käytössä, niin kannattaa vilkaista myös osoitteesi laajakaistasaatavuus. Täältä näet osoitteesi laajakaista saatavuuden. 

Yhteys mukaan keskittäjälle 100 Mbit/s voit käyttää puhelinliittymän tapaan, mutta puhelut ja viestit laskutetaan käytön mukaan. Meillä on liittymäasiakkaille keskittäjäetu, jossa saat mokkulan ja liittymän yhteishintaan. Tämä etu on loistava mökille tai, jos olet lähdössä reissuun ja kaipaat mobiilinettiä perheenjäsenien tietokoneille tai tableteille. Opiskeluihin tämä liittymä sopii myös erinomaisesti, jos alueellasi on hyvä 4G-kuuluvuus. Liittymän voit ottaa myös mukaan ulkomaille, sillä EU/ETA-maissa käytössäsi on 25 Gt/kk. Liittymä toimii samoilla hinnoilla ollessasi missä tahansa EU/ETA-alueella. Pääset täältä tilaamaan itsellesi Yhteys mukaan keskittäjälle 100 Mbit/s

Onko sellainen tunne, ettei 100 Mbit/s riitä sinun käyttötarpeisiin? Meiltä löytyy onneksi tähän lisänopeus, eli Yhteys mukaan keskittäjälle 200 Mbit/s. Varsinkin, jos perheessäsi on useampi henkilö, niin tämä nopeus kannattaa valita. Suurempi nopeus mahdollistaa netin jakamisen useammalle laitteelle. Tässä paketissa on myös enemmän EU/ETA-dataa, nimittäin huimat 27 Gt/kk sekä voit surffailla rajattomasti Pohjola ja Baltia -maissa. Pääset täältä tilaamaan itsellesi Yhteys mukaan keskittäjälle 200 Mbit/s.  Puheliittymä- tai laajakaista-asiakkaanamme saat nämä liittymät keskittäjän hintaan. 

 

 

Yhteys mukaan 5G 300 Mbit/s & 1000 Mbit/s

 

Asutko kenties 5G-alueella? Jos vastasit kyllä, niin suosittelen ehdottomasti harkitsemaan Yhteys mukaan 5G 300 Mbit/s. Tämä liittymä mahdollistaa vaativankin netin käytön. Toki, jotta yhteys toimii 5G-verkossa, vaatii se toimiakseen 5G-päätelaitteen. Meiltä löytyy esimerkiksi mokkula+ liittymä tarjous, jossa myymme molemmat yhdessä edulliseen hintaan. Täältä kannattaa käydä katsomassa mokkula + liittymätarjous.

Yhteys mukaan 5G 300 Mbit/s sopii niin kotiin kuin reissuunkin. Jos omistat esimerkiksi mökin, kannattaa tämä liittymä ottaa mukaan myös mökille. Se ei haittaa, vaikka mökillä ei toimisikaan vielä 5G-yhteys, sillä tämä liittymä tukee myös 4G-verkkoa. Tällä liittymällä voit kuitenkin olla varma, että minne ikinä menetkin, sinulla on aina käytössäsi alueen paras mahdollinen verkko! Muualla EU/ETA-maissa käytössäsi on huikeat 29 Gt/kk netinkäyttöä. Pääset täältä tilaamaan itsellesi Yhteys mukaan 5G 300 Mbit/s

Myös tästä paketista meiltä löytyy lisänopeus, nimittäin Yhteys mukaan 5G 1000 Mbit/s. Surffaat rajattomasti kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa 1000 Mbit/s nopeudella 5G-verkossa. Muualla EU/ETA-alueella käytössäsi on 41 Gt/kk netinkäyttöä. Tällä nopeudella toimiva netti riittää hyvin vaativaan käyttöön. 1000 Mbit/s nopeudella onnistuvat niin etätyöt ja kokoukset kuin vaikkapa pelaaminen tai suoratoiston katsominen. Ohjelmat eivät varmasti pätki, kun käytössäsi on tämä nopeus. Myös tämän nopeuden kohdalla tarkista ensin alueesi 5G-saatavuus kuuluvuuskartan avulla. Huomioithan, että 5G-yhteyksien saatavuus on rajoitettua, ja yhteyksien saamiseen tarvitset myös 5G-päätelaitteen. Pääset täältä tilaamaan itsellesi Yhteys mukaan 5G 1000 M | Telia

 

Yhteys mukaan laitteeseen 0,256 Mbit/s

 

Laitenetti soveltuu todella hyvin mm. riistakameraan, koirapantaan tai turvalaitteeseen. Lähtevälle liikenteelle liittymä antaa 5 Mbit/s. Puhelut ja tekstiviestit laskutetaan käytön mukaan. Netin määrä on kotimaassa täysin rajaton ja EU/ETA-maissa käytössäsi on 7 Gt/kk. Pääset täältä tilaamaan itsellesi Yhteys mukaan laitteeseen 0,256 Mbit/s

 

--

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa