Onko muuttaminen ajankohtaista? Toimi näin!

  • 1 August 2016
  • 3 kommenttia
  • 6 katselukertaa

 

 Muuttamisessa on aina paljon huomioitavia asioita ja nettiyhteyden järjestäminen uuteen osoitteeseen lienee yksi tärkeimmistä. Ilman nettiä ei nykyään oikein pärjää, joten yhteydet kannattaa järjestää hyvissä ajoin. Muuttoilmoituksen tekeminen onnistuu varsin kätevästi Soneran Omat Sivut – palvelun kautta. Nettiyhteyden siirtäminen uuteen osoitteeseen Nettiyhteyden siirtäminen uuteen kotiin kestää tekniikasta riippuen keskimäärin 1-14 päivää. Kaapelilaajakaista tai valokuituyhteydet ovat nopeimmillaan toiminnassa jopa saman päivän aikana, mikäli kytkennät ovat talossa muuten kunnossa. ADSL -yhteyden siirtäminen vie yleensä 1-2 viikkoa. Tästä syystä onkin erittäin tärkeää, että muuttoilmoituksen tekee operaattorille mahdollisimman aikaisin, jotta saa kytkennän juuri muuttopäivälle       ”Muuttoilmoituksen voi tehdä helposti Soneran Omat sivut palvelussa” Kirjaudu Omille sivuille Sonera-tunnuksella. Mikäli et ole vielä luonut tunnusta itsellesi, niin sen luonti onnistuu Mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. 

 Etusivulla liittymien listauksessa valitaan
laajakaista ja sen alta löytyy suora linkki ”Tee muuttoilmoitus”. Muuttoilmoitus-lomakkeelle täytetään tiedot uudesta osoitteesta, jonka jälkeen liittymän siirtotilaus päätyy Soneran asiakaspalvelun käsiteltäväksi. Mikäli siirto ei onnistu samalla tekniikalla tai nopeudella, niin asiakaspalvelu ottaa yhteyttä. Tällaisessa tapauksessa uuteen osoitteeseen voidaan sopia laajakaista kyseiseen kohteeseen sopivalla tekniikalla. Käytännössä nopea laajakaista voidaan toimittaa ADSL, kaapeli, valokuitu tai mobiilitekniikalla. Oletko muuttamassa omakotitaloon tai omakotitalosta pois? Mikäli omakotitalossasi on Soneran Kaapeli TV käytössä, eli ilmaiset peruskanavat näkyvät kaapeliverkon välityksellä, niin muuton yhteydessä tulee ilmoittaa Soneran asiakaspalveluun Kaapeli TV palvelun irtisanomisesta. Tämä palvelu ei automaattisesti pääty, vaikka talosta on sovittu kaupat toisen henkilön kanssa. Mikäli muutat omakotitaloon, johon on saatavilla Soneran Kaapeli TV palvelut ja haluat tämän ottaa käyttöön, niin tarvittavan sopimuksen voi tehdä asiakaspalvelun kanssa. Kaapeli TV palvelu on siitä poikkeuksellinen, että liittymissopimus tulee aina tehdä kirjallisesti, mutta asiakaspalvelu voi lähettää tarvittavat paperit allekirjoitettavaksi. Kaapeli TV sopimus pitää sisällään ilmaiset peruskanavat televisioon. Yleensä kaapeli TV linjaan on mahdollisuus ottaa myös nettiyhteys. Mikäli haluat kaapelinetin käyttöön, niin Kaapeli TV sopimus pitää olla voimassa. Kaapeli TV:n sopimus veloitetaan kerran vuodessa ja lasku lähtee kiinteistön omistajalle, joka on tehnyt sopimuksen Kaapeli TV palvelusta Soneran kanssa. Varmista laskun perilletulo kätevällä e-laskulla! Toisinaan saattaa käydä niin, että osoitteenmuutokset unohtuu ilmoittaa eri yrityksille ja sen jälkeen Posti kääntää kirjeitä uuteen osoitteeseen tai pahimmassa tapauksessa laskuja eksyy vanhaan osoitteeseen. Laskujen osalta kaikkein helpoimmalla pääsee, kun ottaa käyttöön pankkien tarjoaman E-laskun. E-lasku tarjoaa siis mahdollisuuden vastaanottaa laskut suoraan omaan verkkopankkiin, jolloin ei ole vaaraa, että laskut joutuisivat väärään osoitteeseen. E-laskut voi käydä itse aina hyväksymässä maksuun tai halutessaan voi myös kytkeä automaattisen veloituksen, joka toimii vanhan suoraveloitus palvelun tavoin.E-Lasku näyttää samalta kuin paperilasku. Verkkopankistasi löytyy Soneran e-laskulta linkki, jota klikkaamalla pääset katsomaan laskua paperilaskun näköisenä Laskun erittely -linkistä.
Tarkempia tietoja ja ohjeita e-laskusta löytyy täältä. Nyt kun olet muuttanut, niin on aika ottaa wifi reititin käyttöön ADSL/VDSL kohteessa reititin/modeemi kytketään puhelinpistokkeeseen. Toisinaan huoneistossa voi olla useita puhelinpistokkeita, mutta välttämättä kaikki eivät ole käytössä. Testaa modeemia tarvittaessa kaikista puhelinpistokkeista, jolloin selviää mikä pistoke on aktiivinen. Älä käytä jatkojohtoa puhelinjohdossa, koska se heikentää yhteyden laatua merkittävästi. Tarkemmat ohjeet. Kaapelinetti kytketään aina samaan tv-pistokkeeseen, kuin television kaapelijohtokin. Kaapelimodeemin mukana tulee yleensä haaroitin, jolloin saat liitettyä modeemin johdon ja tv:n johdon samaan pistokkeeseen. Tämän jälkeen voit käyttää tietokonetta langattomasti wifin avulla tai kytkeä koneen piuhalla reitittimeen kiinni. Tarkemmat ohjeet. Ethernet kohteessa on yleensä useita datapistokkeita sijoiteltuna eri huoneisiin. Ensiksi sinun tulee valita eteisen sähkökaapista, minkä näistä pistokkeista haluat aktivoida. Kun oikea pistoke on valittu, niin voit asentaa wifi reitittimen saman numeroiseen datapistokkeeseen huoneen seinään. Wifi reititintä ei kannata kytkeä suoraan sähkökaappiin mikäli se on metallinen, koska silloin langattoman yhteyden toimivuus voi olla heikko. Tarkemmat ohjeet.
Hyvää muuttoa ja onnea uuteen kotiin! 
3 kommenttia

Hyvä että siinä lukee Tee muuttoilmoitus, kun siinä aiemmin oli hölmösti laitettu,  siten ettei sitä heti tajunnut. 

Kunniamerkki +12
Tuossa artikkelissa on jollain onnellisella 100 Mbit/s valokuitu. Jos tilanne on oikeasti näin, niin ei missään tapauksessa kannata muuttaa! Uuteen osoitteeseen ei 98% todennäköisyydellä saa valokuitua - ei ainakaan jos kyseessä on kaupungissa sijaitseva omakotitalo. Eikä sitä kuitua myöskään sinne tule saataville, itse yrittänyt jo yli 5 vuotta sellaista tilata, ihan turhaa.

Blogia hieman päivitetty. Tämä on varmasti monille ajankohtainen tälläkin hetkellä :)

Vastaa