Laitevinkit

Paras nettiliittymä puhelimeen - Mikä sopii juuri sinulle?

  • 21 July 2022
  • 0 kommenttia
  • 31 katselukertaa
Paras nettiliittymä puhelimeen - Mikä sopii juuri sinulle?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

Suurimmalla osalla suomalaisista on varmasti olemassa älypuhelin, joka kulkee mukana päivittäin. Puhelinta käytetään soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen, mutta sen lisäksi puhelimella käytetään nettiä. Nykyään älypuhelimella saat hoidettua muun muassa pankkiasioitasi, luet sähköposteja ja selaat sosiaalista mediaa sekä käytät erilaisia hyödyllisiä sovelluksia. Onkin siis tärkeää, että valitset puhelinliittymällesi sellaisen nettinopeuden, joka riittää kaikkeen tarvittavaan. Millainen nettinopeus sinun siis kannattaa hankkia? Käyn tässä artikkelissa läpi esimerkkejä, mitä kannattaa huomioida nettiliittymän valinnassa.

 

Minkälainen nettinopeus on riittävä älypuhelimeen?

 

Meidän puhelinliittymävalikoimasta löydät 4G- ja 5G-liittymiä, joiden tiedonsiirtonopeudet vaihtelevat 0,5-1000 Mbit/s välillä. Mobiiliyhteyksissä on hyvä huomioida, että nettiyhteyden todellinen nopeus riippuu pitkälti siitä, missä laitetta käytetään. Jos olet syrjäseudulla, jossa tukiasemia on vähemmän, voi yhteys olla hitaampi, kun taas useamman tukiaseman alueella nopeudet ovat yleisesti hyvin lähellä liittymän maksiminopeutta. Ruuhka vaikuttaa myös nopeuteen, eli jos samalla alueella on useampia mobiiliverkon käyttäjiä samaan aikaan, voi nettinopeus hidastua.

 

On hyvä miettiä, millainen netin käyttäjä olet. Jos käytät nettiä niin sanotusti minimalistisesti, riittää 0,5 Mbit/s yhteys sinulle. Tällä nopeudella voit lukea sähköpostejasi, selata uutisia ja lähetellä viestejä WhatsAppin kautta. Pienemmällä nettinopeudella varustettu liittymä voisi sopia esimerkiksi lapselle, joka ei juurikaan surffaile netissä tai katsele videoita. 0,5 Mbit/s nopeus kyllä toistaa videoita, mutta kuvanlaatu ei päätä huimaa. Meidän valikoimasta löydät kaksi 0,5 Mbit/s nopeudella olevaa puhelinliittymää, joissa toisessa on rajattoman netin käytön lisäksi rajattomat puhelut ja viestit, kun taas toisessa veloitetaan puheluista ja viesteistä erikseen.

 

 

Jos olet älypuhelimen tavallinen käyttäjä, voisi 20 Mbit/s nopeus sopia sinulle. Tällä nopeudella kuuntelet esimerkiksi musiikkia Spotifysta ja katsot videoita YouTubesta. Voit kuunnella myös äänikirjoja ja podcasteja sekä selailla sosiaalista mediaa. Käytätkö suoratoistopalveluita ja haluat katsoa lempisarjojasi parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla? 4K-kuvanlaadun tuottamiseen 20 Mbit/s nopeus ei riitä, joten parhaimman kuvanlaadun takaamiseksi kannattaa valita suoraan nopeampi yhteys. Verkkokaupastamme löydät 4G-liittymistä puhelinliittymän 20 Mbit/s nettinopeudella, jossa netin käyttö kotimaassa on rajatonta. Myös normaalihintaiset puhelut ja viestit ovat rajattomia.

 

Kun haluat puhelinliittymältäsi enemmän, on 150 Mbit/s nopeus sinun valinta. Kun käytössäsi on yli sadan megan nettiyhteys, pystyt striimaamaan suoratoistopalveluita ja katsomaan 4K-laatuisia videoita. Myös pelaaminen onnistuu mukavasti tällä yhteydellä. Voit myös käyttää puhelintasi tällä nopeudella hotspottina, eli jakaa yhteyttä puhelimestasi esimerkiksi tietokoneelle tai telkkarille. Liiallista yhteyden jakamista puhelimesta toiselle laitteelle ei kuitenkaan suositella, sillä jakaminen kuluttaa puhelimen akkua. 150 Mbit/s nopeudella varustetun liittymän saat tilattua verkkokaupastamme ja siinä puheluista ja viesteistä veloitetaan käytön mukaan, mutta netin käyttö on rajatonta.

 

5G-liittymissä meillä on nopeusvaihtoehtoina 300 Mbit/s, 450 Mbit/s ja 1000 Mbit/s. Jos pelaaminen ja nettiyhteyden nopeus on sinulle erityisen tärkeää, kannattaa ehdottomasti valita jokin edellä mainituista nopeuksista. Näillä nopeuksilla selaat Facebookia, katsot videoita ja suoratoistat leffoja ja sarjoja parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla, kuuntelet musiikkia, lataat ja lähetät tiedostoja nopeasti eri viestintäsovellusten kautta ja paljon muuta. Kun käytössäsi on nopea yhteys, ei sinun tarvitse odotella nettisivujen avautumista, vaan kaikki tapahtuu nopeasti ja sujuvasti.

 

 

Valitset sitten itsellesi minkälaisen puhelinliittymän tahansa, kannattaa mielessä pitää se, mihin kaikkeen haluaa puhelintaan käyttää. Onko puhelin sinulle työväline, jolloin nopeampi nettiyhteys on ehdoton vai onko käyttö kevyempää, jolloin netin tiedonsiirtonopeuden ei tarvitse olla kaikista nopein. Meidän puhelinliittymistä löydät itsellesi varmasti sopivan paketin, jolla surffaat huoletta.

 

Onko sinulla minkälainen nettinopeus puhelinliittymässäsi ja mitä kaikkea tykkäät puhelimellasi tehdä? Kommentoi alle!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa