Puhelut ja tekstarit EU-maihin aiempaa edullisemmin
 Tänään astui voimaan uusi EU-asetus, joka määrittää hintakaton puheluille ja tekstareille kotimaasta toiseen EU-maahan (Suomesta ulkomaille). Tämä tarkoittaa myös Telian asiakkaille aiempaa edullisemmat ulkomaanpuhelut EU-maihin. ​Uusi hinnoittelu koskee Telian liittymillä soitettavia ulkomaanpuheluita, kun käytössäsi on 990-ulkomaantunnus tai etuliitteet + ja 00. Uudistuksen yhteydessä 99590 ulkomaantunnus poistuu käytöstä. Mikäli käytät jotain muuta ulkomaantunnusta, määräytyy hinnoittelu kyseisen operaattorin hinnaston mukaisesti. Telia Yhteys -liittymällä soitat puheluita ja lähetät viestejä edelleen Pohjolaan sekä Baltiaan kotimaan hinnoilla. Etu ei ole voimassa vanhoilla Soneran tai Tele Finlandin liittymillä.Muutos ei koske yritysasiakkaita, vaan ainoastaan kuluttaja-asiakkaita.   Roaming eli puhelut reissussa kuten ennenkin Uudistusta ei pidä sekoittaa roaming-hinnoitteluun, joka tarkoittaa puheluiden, viestien ja netin käyttämistä ulkomaanmatkalla. Telian liittymän kanssa reissaaminen on aina huoletonta ja edullista, jolloin yhteyksiä ei tarvitse laittaa kiinni lomamatkan ajaksi. Puhelut ja viestit toimivat EU- ja ETA-maissa normaaliin tapaan kotimaan hinnoilla, eli hyödyntää käytössä olevaa puhe- ja viestipakettia. Kaikkiin liittymiin sisältyy myös runsaasti nettikäyttöä EU- ja ETA-maissa. Mikäli nettipakettisi on rajaton kotimaassa, niin saat rajattoman käytön myös Pohjolassa ja Baltiassa. Pohjolan ja Baltian maat käsittää siis Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Tanska ja Viro. Oman liittymäsi ominaisuudet ja käyttömäärät voi tarkistaa helposti Minun Telia -sovelluksen kautta. 

 Lue myös nämä- Puheluhinnat ulkomaille- Lataa Minun Telia -sovellus


12 kommenttia

Kunniamerkki +4

Joo halpaa oli,kävin viikko sit Latvias eikä känny toimin Telian liittymäl ollenkaan.;-((

Äh voi ei @LEIJONA11 :smileyfrustrated: Eikö puhelimella toiminut siis mikään? Netti, puhelut eikä viestit? Liittymälläsi saattaa olla roaming-esto päällä. Pääset sen tarkistamaan ja ottamaan tarvittaessa pois Minun Telia -sovelluksen kautta kirjautumalla asiakassivuillesi ja menemällä liittymän tietoihin; sieltä löytyvät estot ja rajoitukset. Asiakassivujen kautta onnistuu myös! Eli kirjaudu täältä, klikkaa oikeasta ylänurkasta profiilisi -> Liittymäni ja palveluni -> Klikkaa liittymänumerosi -> Lisäpalvelut -> Estot ja rajoitukset. Löytyikö sieltä tällainen esto päällä olevana?   

Kunniamerkki +4

Eipä toimin niist mikään.Aika hankala ois ollu mennä oma-Teliaan ku..kun ei nettiyhteyttä.;-))Herjas vaan et oot poistun Suomest,tai sen tyylist..Laivan wifiäkään ei saannu toimimaan kännys.Tosi monel sama Ongelma,ei varmaan kaikki ollu Telian liittymän käyttäjiä..KIITOS Kommentist!!

Kannattaa @LEIJONA11  tsekkaa nuo asetukset kuntoon tulevia reissuja varten. Tuossa @SannaMKoo hyvin vinkkasikin, että saattaisi olla roaming -esto liittymällä päällä ja sen saa tosiaan itsekin napattua pois.

Kunniamerkki +4

Tsekkasin,ei ole Mitään estoja käytössä..

Okei @LEIJONA11, harmi ettei homma vielä selvinnyt! Kun olet kirjautunut asiakassivuille, niin oikeaan alanurkkaan ilmestyy chat-palvelu jonka kautta voisimme vilkaista keksimmekö syytä toimimattomuuteen. Olisi sitten mahdollisesti seuraavaa reissua varten kaikki valmiina :smileyhappy: 

Kunniamerkki +4

Niinpä.Okay,KIITOS!!Ostin telialt uuen kännyn ja tietyst siihen tuli uus sim-korttikin,ehkä sit ei o Telia noteeran..

Kunniamerkki +4

Moroo!Eipä osan Chatti nainen ongelmaa ratkaista..Kirjotti ettei oo asiantuntija..Vois olla vika siällä täällä tai Tuolla tyyliin vastauksia:-((

Hmm onpa harmi että tilanne ei vieläkään ratkennut @LEIJONA11. Varmistan nyt vielä, että onhan kyseessä tavallinen Omilla sivuilla näkyvä kuukausimaksullinen liittymä tai DOT-liittymä? Prepaid-liittymät eivät nimittäin toimi ulkomailla ollenkaan. Mikäli näin on, niin suosittelen vielä tarkistamaan puhelimen asetuksista että Data roaming on sallittu, tuo asetus löytyy mobiilidatan/mobiiliverkon asetuksista. Toki nyt reissu on jo ohi, mutta tulevia reissuja ajatellen paikan päällä kannattaa tarkistaa yhdistääkö puhelin mihinkään verkkoon. Jos ei, niin puhelimelle voi tehdä verkkoasetusten nollauksen ja tarvittaessa yhdistää manuaalisesti Telian verkkoon.

Kunniamerkki +4

Moro!K I I T O S Neuvoista!Normi kkausi maksu on.Meen ens kuussa Viroon käymään,katotaan sit saanko toimimaan;-))Muksaa kesänjatkoa Sulle Liisa!!

Okei, asiakastuki-osiossa on vielä lisäapuja liittymän käyttöön ulkomailla, ne kannattaa vilkaista. Oikein hyvää kesää myös sinulle @LEIJONA11 ja mukavaa Viron reissua! Toivottavasti silloin toimii moitteetta :smileyhappy: 

Kunniamerkki +4

Moro Liisa!!Terkkuja Virosta!!Känny Toimi koko matkan Loistavasti:-))Oli varmaan silloin Latvias jotain yllättävää Hässäkkää ku kaikil oli ongelmia..KIITOS ja Kliffaa loppukesää Sulle!! Edit EssiJn: Piilotettu nimi. Jos haluat ottaa käyttöön automaattisen allekirjoituksen, voit asettaa sen profiilin asetuksista. 

Vastaa