Sonera ja Nokia testaavat uutta tekniikkaa Flow Festivalilla

  • 12 August 2016
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10413 kommenttia

 


 


 


Tulevan viikonlopun Flow-tapahtumassa kokeilemme yhdessä Nokian kanssa jotain uutta, tuomme nimittäin alueelle 4G-verkkoon asennettuja Nokian small cells -tukiasemia, jotka tarjoavat festariyleisölle monenkertaisesti kapasiteettia siirrettäviin tukiasemiin verrattuna.


 


 


 


Oletko joskus ollut festareilla tai muissa isommissa yleisötapahtumissa ja sinulla on ollut ongelmia kännykän kanssa? Tiedätkö mistä ongelma johtuu ja miten operaattorit koittavat ratkoa näitä ongelmia?


 


Taustalla on se, että pienellä maantieteellisellä alueella on paljon käyttäjiä ja heidän mobiililaitteensa käyttävät sen alueen yhtä tai useampaa tukiasemaa ja tämä saattaa ruuhkauttaa muutoin normaalitilanteissa hyvin toimivan tukiaseman ja sen yhteydet. Langattomissa yhteyksissä on aina tietyt maksimikapasiteetit; maksimimäärä yhtäaikaisia yhteyksiä ja/tai maksimimäärä kuinka paljon dataa tukiaseman kautta voi hetkellisesti kulkea. Ja äkillinen käyttäjämäärän kasvu voi ylittää nämä rajat ja tämä voi tuoda käyttäjille ongelmia. Ei pelkästään festariyleisölle vaan myös sen alueen asukkaille.


 


Tähän asti operaattorit ovat ratkaisseet ongelman esim. suurimpien festareiden yhteydessä tuomalla alueelle siirrettäviä tukiasemia joilla pystytään lisäämään verkon kapasiteettia, tiettyyn pisteeseen saakka.


  


Nyt kokeilemme ensimmäistä kertaa Suomessa yhdessä Nokian kanssa uutta small cells -tekniikkaa. Se tuo verkkoyhteydet lähemmäksi käyttäjiä pienillä, helposti asennettavilla tukiasemilla, jotka tuottavat rajatulle alueelle hyvän verkkopeiton alueella jo olevien ja muutoinkin käytössä olevien isompien tukiasemien tuottaman yleispeiton lisäksi. Uuden tekniikan avulla alueen mobiiliverkkoon saadaan jopa monenkertaisesti lisäkapasiteettia.


 


Oletko menossa Flow Festivaaleille ja sinulla on 4G-liittymä ja puhelin? Jos kyllä niin käyhän tapahtumassa ja kerro mitä pidit meidän tämän vuoden yhteyksistä. Niinkuin aina, kommenttiosiossa sana on vapaa :)


 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Onkos mitään kerrottavaa taajuuksista/kaistanleveyksistä teknologiafriikeille? Onko vain LTE vai LTE-A käytössä siellä?


 


Toki ymmärrän, jos on ehdottoman salaista tietoa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

LTE on käytössä sekä normaalit taajuudet . Ei tarkempaa tietoa ainakaan tässä vaiheessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Noh, kävittekös Flow:ssa, miten yhteydet toimi? :)

Kävin Flowssa ja ihmettelinkin, kun data rullasi huomattavasti aikaisempia vuosia livakammin. Kun esimerkiksi viime vuonna yhteydet saattoivat pätkiä eikä puhelut menneet perille, niin tällä kertaa ei ollut mitään ongelmia vaikka alueelle otettiin käsittääkseni n. 2000 ihmistä enemmän edellisvuoteen verrattuna. Olisiko tässä viimein ratkaisu isojen yleisötapahtumien kuuluvuushaasteisiin.

Vastaa