Käyttökokemukset

Telia Dot: Tilaus ja käyttöönotto - Helppoa kuin heinänteko!

  • 24 February 2022
  • 0 kommenttia
  • 1636 katselukertaa
Telia Dot: Tilaus ja käyttöönotto - Helppoa kuin heinänteko!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Telia Dotin tilaaminen on helppoa, sillä voit tehdä sen missä vain, milloin vain. Sinun ei tarvitse kuin mennä sovelluskauppaan ja ladata Telia Dot -sovellus, joka on saatavilla iPhone- ja Android-puhelimille sekä tableteille. Sovellus ohjaa sinua tilauksen etenemisessä. Saat SIM-kortin postitse muutaman päivän sisään, ja liittymä on tuota pikaa valmis käytettäväksi! Asiakkaamme Janne, 42, tilasi kahdelle teini-ikäiselle lapselleen Telia Dot -liittymät. Katsotaanpa tarkemmin miten kaikki sujui! 🙂

 

Sovelluksen lataus

 

Kuulin kaverilta Telian kumppaniedusta, jolla Lidlin sovelluksen kautta sain Telia Dot -tilauksen yhteydessä 30 euron edestä ostosrahaa. Tämä etu tarjottiin jokaiseen tilattavaan liittymään, ja edut tulivat käytettäväksi Lidlin sovellukseen. Perheemme kaksi teini-ikäistä lasta käyttävät iPhoneja ja liittymät ovat aina olleet Telialla. Teinithän eivät paljon puhelimilla soittele, joten Telia Dot tuntui hyvältä vaihtoehdolta heidän käyttöönsä. Vaihto oli myös täysin riskitöntä, koska sain molempiin liittymiin ostosrahan lisäksi 4 viikkoa ilmaista käyttöaikaa. Normaalisti liittymän peruskäyttö on maksutonta ensimmäisen 14 päivän ajan, joten olin todella tyytyväinen tähän lisäetuun!"

 

Kun lataat Telia Dot -sovelluksen ja valitset liittymätyypiksi 4G Käytön mukaan, saat hinta-arvion siitä paljonko puhelinlaskusi olisi. Arvio perustuu puhelimesi tietoon siitä, paljonko käytät mobiilidataa. Haluamme olla hinnoittelussamme reiluja, joten Telia Dotissa maksat vain siitä mitä käytät, eli puhelinlaskusi vaihtelee käyttösi mukaan. Päivässä peruskäyttö maksaa korkeintaan euron ja kuukaudessa korkeintaan 25 euroa. Yksittäiselle tekstiviestille, puheminuutille tai gigatavulle ei Telia Dotissa ole kiinteää hintaa, vaan hinta laskee käytön myötä. Käytön mukaan laskuttavan Dot-liittymän lisäksi voit myös valita valmiista liittymäpaketeista. Voit halutessasi perua tilauksesi koska vain, sillä se on mielestämme reilua. Jokainen käyttäjä voi käyttää tutustumisjakson kerran. 

 


Liittymätyypin valinta

 

Sovellus laskee sinulle hinta-arvion, joka perustuu puhelimesi tietoon käyttämästäsi mobiilidatasta. Koska emme näe, paljonko soitat tai tekstaat, lisäämme arvioon suomalaisten keskimäärin käyttämät puheminuutit ja tekstiviestit. Hinta-arvio ei sisällä liittymästä riippumattomia lisämaksullisia palveluita, kuten soittoja numerotiedusteluun tai roamingia EU- ja ETA-maiden ulkopuolella. Huomioi myös, että datan käyttösi vähenee huomattavasti, kun liityt kotona, työpaikalla tai oppilaitoksessasi langattomaan verkkoon.

 

Avasin Telia Dot -sovelluksen ja valitsin sopivat liittymät. Valitsin huolettoman vaihtoehdon, koska netin käyttöä on runsaasti. Olisin voinut tilata liittymät uusilla numeroilla, mutta käytännön helpottamiseksi valitsin nykyisten numeroiden siirron Teliasta Telia Dotiin. Täytin sovellukseen liittymien kohdille omat yhteystietoni, lasteni tiedot sekä lisäsin maksukortin tiedot. Sain sähköpostiini linkin, jonka kautta vahvistin tilauksen tunnistautumalla verkkopankkitunnuksilla. Ja valmista tuli! Eli kaiken kaikkiaan tilaus sujui todella näppärästi!

 

Valitsin liittymävaihtoehdoista huolettomimman vaihtoehdon. Valittavissa oli liittymä, joka laskee saldoa käytön mukaan, 4G 100M, 4G 200M tai 5G-liittymä johon kuuluu myös pysyvänä etuna C More TV -palvelu. Etsin helppoa vaihtoehtoa ja teinien käyttöön sopivimpiin eli päädyin tuohon rajattomaan 4G 100M -liittymään."

 

Tilauksen jälkeen 

 

Puhelimeen sisäänrakennettu sähköinen SIM-kortti eli eSIM toimii Telia Dotissa. Tuemme tällä hetkellä uusimpia Apple iPhone ja iPad -laitteita sekä uusimpia Android-laitteita poislukien älykellot. Voit avata uuden Telia Dot -liittymän suoraan eSIMille tai vaihtaa olemassa olevan Telia Dot-liittymän eSIMillä käytettäväksi. Voit myös siirtää numerosi toisen operaattorin liittymästä Telia Dotiin ja valita fyysisen SIM-kortin sijaan eSIMin.

 

 

Pystyin seuraamaan tilausteni etenemistä suoraan sovelluksesta. SIM-kortit saapuivat minulle postissa hauskassa paketissa muutamassa päivässä. Siirtoajankohdalla vaihdettiin simmit puhelimiin ja kaikki toimi mainiosti ilman katkoja!"

 

 

Keskittäjäetu -10%

 

Jos siirryt Telian liittymästä Telia Dotin käyttäjäksi, Telian keskittäjäedut eivät säily, mutta palkitsemme asiakkaitamme liittymien keskittämisestä Telia Dotiin. Laskusi peruskäytön loppusummasta hyvitetään 10% aina seuraavalle laskullesi. Oman keskittäjäetusi näet sovelluksen kohdassa Asiakasedut.

 

Yksi asia tilausvaiheessa ihmetytti, kun sovellus pyysi täyttämään käyttäjätietojen kohdalla myös käyttäjien henkilötunnukset, vaikka kyse on alaikäisistä käyttäjistä. Tätä kysäisin Telia Dotin asiakaspalvelusta, joka muuten löytyy sovelluksesta chattina, ja sieltä kerrottiin että sitä tarvitaan vain edun lunastamiseen. Jokainen "uusi hetu" saa kokeilla ensimmäiset 4 viikkoa maksutta. Yleisesti käyttäjää ei liittymälle tarvitse kirjata, vaan liittymän voi tilata pelkillä omistajan tiedoilla ja nimetä sovelluksessa haluamakseen."

 

 


Laskutus

 

Telia Dot auttaa sinua hahmottamaan, miten ja milloin käytät puhelintasi. Sovelluksessa on helppo seurata, paljonko käytät liittymääsi ja kuinka paljon sen käytöstä kertyy kuluja. Sovelluksessa voit myös hallinnoida liittymäsi asetuksia, tarkistaa roaminghinnat ja viestitellä asiakaspalvelun kanssa. Jos nimissäsi on useita liittymiä, näet ne kaikki yhdellä silmäyksellä. Laskut hoituvat yhdellä veloituksella.

 

Ensimmäistä laskua ei ole vielä ehtinyt saapua, mutta sovelluksen Laskut-osion kautta pystyn seuraamaan liittymien käyttöä. Molemmat liittymät veloitetaan kätevästi samalla laskulla. Kun lasku muodostuu tämän etujakson jälkeen, se veloitetaan automaattisesti maksukortiltani. Siinäkin mielessä tämä on todella huoletonta, kun ei laskun maksusta tarvitse erityisesti huolehtia. Telia Dot -sovelluksen Laskut-näkymässä näen kuluvan kuukauden veloituspäivän sekä sitten myöhemmin myös aiempien kuukausien laskutiedot."

 


Onko sinulla Telia DOT käytössäsi? Osallistu keskusteluun ja kerro omia kokemuksiasi! 🙂

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa