Telian palvelut

Telia Smart Family -sovellus tuo turvaa ja järjestystä arkeen

  • 6 April 2022
  • 0 kommenttia
  • 60 katselukertaa
Telia Smart Family -sovellus tuo turvaa ja järjestystä arkeen

Miltä kuulostaisi sovellus, jolla pystyt helposti viestimään perheesi kanssa, ja näkemään milloin esimerkiksi lapset ovat päässeet koulusta turvallisesti kotiin? Tai ensimmäisenä kotona oleva saisi automaattisesti muistutuksen viedä perheen lemmikin ulkoilemaan sekä laittaa astianpesukoneen pyörimään. Maksuton Telia Smart Family -sovellus on nimenomaan luotu helpottamaan erilaisten perheiden arkea, mutta se on oivallinen tapa viestiä myös esimerkiksi harrastusporukan, tai vaikkapa koko suvun kanssa. 

 

Telia Smart Family -sovelluksella voit:

  • Viestiä sovellukseen itse määrittelemäsi perheen kesken
  • Luoda tehtävälistoja ja muistutuksia, jotka voit jakaa haluamillesi perheenjäsenille
  • Nähdä kun perheenjäsenesi saapuvat kotiin, tai muuhun ennalta määriteltyyn paikkaan
  • Varmistaa, ettei perheenjäsentesi akut lopu kesken päivän

 

Kurkataan tässä artikkelissa vielä syvemmin näihin yllä lueteltuihin toiminnallisuuksiin. Huomioithan, että sovelluksen voi ladata kuka vain ilmaiseksi! Se ei sido sinua mihinkään eikä vaadi Telian asiakkuutta toimiakseen.

 

Telia Smart Family -sovelluksen käyttöönotto ja perheen luominen

 

Telia Smart Family -sovellus on yhteensopiva niin iOS- kuin Android-käyttöjärjestelmilläkin, ja sovelluksen pääset lataamaan maksutta Google Play -kaupasta, sekä App Storesta. Asennuksen jälkeen käyttöönotto etenee helposti sovelluksen ohjatessa sinua koko ajan eteenpäin. Rekisteröityminen tapahtuu syöttämällä tunnukseksi puhelinnumerosi, johon vastaanotat pian vahvistuskoodin tekstarilla. Tämän jälkeen pääset suoraan sovelluksen pääsivulle, josta pääset luomaan perheen, ja kutsumaan siihen haluamiasi perheenjäseniä mukaan. Perheitä voi olla useita, eli oman voit luoda samalla vaikka harrasteporukalle, työkavereille tai ystäväporukalle. Kutsuttu saa tämän jälkeen puhelimeensa viestin, sekä linkin sovelluksen asennukseen.

 

Jotta voit hyödyntää kaikkia Smart Family -sovelluksen toiminnallisuuksia, sallithan sijaintitietojen seurannan. Tällöin perheeseesi liitetyt henkilöt näkevät milloin olet päässyt esimerkiksi kotiin, tai muuhun määrittelemääsi paikkaan. Sijaintitietoja ei näe kukaan toinen perheesi lisäksi, eikä muuta tietoa sijainnistasi jaeta tai käsitellä. Emme myöskään tallenna sijaintitietojasi mihinkään. Halutessasi voit lukea täältä sovelluksen tarkemman tietosuojaselosteen.

 

Lähetettyäsi kutsut perheenjäsenille, käy lisäämässä alavalikon Kartta-kuvakkeesta perheellesi tärkeät paikat. Sieltä pääset määrittelemään nimenomaan kodin, koulun, työpaikan ja muut teidän arkeenne kuuluvat sijainnit. Kaikki muukin navigointi sovelluksessa tapahtuu näppärästi alavalikosta.

 

 

Turvallisuuden tunnetta etenkin pienten lasten vanhemmille

 

Telia Smart Family -sovellus hyödyntää laitteen sijaintitietoja toiminteissaan. Kun määrittelette sovelluksesta löytyvään karttaan kodin, ja muita perheenne arkeen kuuluvia paikkoja, saatte aina ilmoituksen kun joku perheenjäsen on päässyt sovelluksessa määriteltyihin paikkoihin. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus etenkin lapsiperheessä. Lapsilla saattaa olla jo kouluikäisestä lähtien omia menoja, joissa he liikkuvat myös yksinään. Smart Familylla pystyt näkemään kun lapsesi pääsee esimerkiksi kotiin, harrastuksiin tai vaikkapa mummolaan.  

 

Joskus saattaa myös käydä niin, ettet saa lastasi yrityksistä huolimatta kiinni kun puhelin on suljettu. Useimmiten syynä tähän on akun loppuminen. Etenkin lapsille voi välillä tuottaa hankaluuksia muistaa laittaa puhelimensa lataamaan, ja virran loppuminen yllättää juuri sellaisella hetkellä, kun se ei missään tapauksessa saisi tapahtua. Telia Smart Family -sovelluksesta näet myös perheenjäseniesi akkujen varaustason, eli voit huikata lapsellesi kun huomaat, että hänen akkunsa on pian loppumassa. 

 

Smart Family -sovelluksessa hoituu myös muu perheen sisäinen viestittely ja kommunikaatio. Sovelluksen aloitussivu toimii samalla myös viestiseinänä, johon kaikki perheenjäsenet voivat lähetellä viestejä ja lisätä kuvia. Viestittelyyn sopivia sovelluksia on nykypäivänä lukuisia, mutta Smart Familyssä erityisen hyvää on se, että sillä lapsesi pystyy viestimään vain teidän kanssanne. Yleisimmissä viestisovelluksissa on määritelty käyttäjille ikärajat, joita pitää noudattaa. Näitä avoimia sovelluksia saatetaan myös käyttää lasten kiusaamiseen ja sopimattomien sisältöjen jakamiseen.

 

Muisti- ja tehtävälistoista apua arkeen

 

Telia Smart Family -sovellus uudistui hieman alkuvuodesta, jolloin päivityksen myötä ominaisuuksiin lisättiin myös näppärät tehtävälistat. Tehtävälistoihin ja muistutuksiin pääset käsiksi painamalla sovelluksen alavalikosta Järjestä-painiketta 

 

Listat-välilehdeltä pääset luomaan erilaisia listoja, ja jakamaan ne haluamiesi perheenjäsenten kesken. Tehtävälistoja voit luoda laidasta laitaan pakkauslistoista, ostoslistaan ja erilaisiin to do -listoihin. Jos esimerkiksi yhdelle perheenjäsenelle pitäisi suunnitella yllätysjuhlat, piilota häneltä kyseinen tehtävälista ja aloita juhlien ideointi muiden kanssa. Listaa pääsee muokkaamaan kaikki listan näkevät perheenjäsenet, ja merkitsemään tehtäviä tehdyksi.
 

Muistutuksiin puolestaan voitte lisätä erilaisia hommia hoidettavaksi saapuessanne tiettyyn sijaintiin, esimerkiksi kotiin. Kotiin ensimmäiseksi saapuvalle voi laittaa vaikkapa muistutuksen lemmikin viemisestä ulos, tai pesukoneen laittamisesta päälle. Näin tautien jyllätessä pienempää lasta voi olla hyvä muistuttaa käsien pesusta kotiin tullessaan. Myös monessa perheessä joka päiväistä arkea voi olla lasten harrastuksiin vieminen ja niistä hakeminen. Muistutuksien ja tehtävälistojen avulla myös näistä kommunkointi on helppoa, ja kaikki näkevät kuka käy hakemassa ja kenet.

 

Muistutuksia ja tehtävälistoja voi hyödyntää lukuisin eri tavoin, ja niiden lisääminen ja muokkaaminen on helppoa. Ruuhkavuosien keskellä perheen arjessa voi olla monta liikkuvaa osaa; kunkin perheenjäsenen omat harrastukset, läksyt, kodin siistinä pitäminen ja niin edelleen. Telia Smart Family -sovelluksen ansiosta kommunikointi sujuu helposti koko perheen kesken, ja omaan muistiinkaan ei tarvitse luottaa.

 

 

Edellämainittujen toimintojen lisäksi voit halutessasi ohjata Smart Family -sovelluksella myös kotisi älylaitteita. Saat hankittua Telia Smart Family -älykotireitittimen Telian verkkokaupasta.

 

Telia Smart Family -sovelluksella kiireisen arjen hallinta luonnistuu huomattavasti helpommin. Se on yksinkertainen ja selkeä käyttää, jotta kaikki perheenjäsenet lapsesta vaariin oppivat sen käytön ja toiminteet hyvinkin nopeasti. Sovelluksen myötä minkään ei tarvitse enää jäädä muistin varaan, ja pysytte helposti kartalla siitä, missä kukin perheenjäsen parhaillaan seikkailee.

 

Miten sinä hyödynnät, tai hyödyntäisit muistutuksia ja tehtävälistoja arjessasi? Lataa Smart Family -sovellus, kutsu mukaan perheesi, kummit ja serkut ja jaa tänne vinkkejä muille käyttäjille. Jätäthän myös sovelluskauppaan meille palautetta ja arvostelun, jos pidät sovelluksesta!

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa