Uutinen

Uudistus: MMS-viestien lukeminen netissä helpottui

  • 16 April 2024
  • 0 kommenttia
  • 95 katselukertaa
Uudistus: MMS-viestien lukeminen netissä helpottui
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10407 kommenttia

MMS- eli multimediaviestit ovat viestejä, jotka voivat sisältää tekstin lisäksi kuvaa sekä videota. Puhelimesta riippuen, myös pitkä tekstiviesti saattaa saapua puhelimeen MMS-viestinä.

Jatkossa, jos MMS-viesti ei tulekaan puhelimeesi niin saat siitä tiedon tekstarina, joka sisältää linkin sekä salasanan, joiden avulla pääset lukemaan viestin sivuillamme.

Jotta voit lähettää ja vastaanottaa MMS-viestejä niin puhelimessasi pitää olla oikeat MMS-viesti-asetukset ja datayhteyden pitää olla päällä ja sallittuna puhelimessa ja liittymässä. Jos asetukset eivät ole oikein, tai datayhteys on estettynä, sinulle saapuva viesti ei tule puhelimeen vaan se menee nettiin luettavaksi.

Aiemmin viesti meni Minun Teliaan ja saimme asiakaspalautetta siitä, että viestit on sieltä vaikea löytää. Joku koki vaikeaksi myös pelkästään kirjautumisen Minun Teliaan.

Helpottaaksemme MMS-viestien lukemista netissä, lähetämme jatkossa tekstarina linkin sekä salasanan, joiden avulla sinulla on helppo käydä viesti katsomassa sivuillamme.

 

Katso tarkemmat ohjeet sivuiltamme:

https://www.telia.fi/asiakastuki/liittymat/mms-viesti

Sivulta löydät myös ohjeet, joiden avulla saat MMS-viestit jatkossa suoraan puhelimeesi.

 

--

Mikä MMS-viesti?

90-luvun alussa lähetettiin ensimmäiset tekstiviestit. Ne olivat korkeintaan 160 merkin mittaisia, nimensämukaisesti tekstiä sisältäviä viestejä. Aikaa kului ja seuraavassa vaiheessa puhelimet alkoivat tukemaan myös pidempiä tekstiviestejä.

2000-luvun alussa puhelimissa oli jo värinäyttö ja kamera sekä nettiyhteys, ja nämä mahdollistivat seuraavan sukupolven viestit eli MMS-viestit, joihin pystyi lisäämään tekstin lisäksi myös kuvia ja vaikka ääntä.

MMS-viestejä lähetellään edelleen, vaikkakin erilaiset pikaviestimet kuten esimerkiksi Whatsapp ja Messenger ovat jo laajasti käytössä kahdenkeskisessä viestinnässä.

MMS-viestien etu on laaja yhteensopivuus puhelimien välillä, molemmilla osapuolilla ei tarvitse olla samaa pikaviestinsovellusta asennettuna ja käytössä, jotta voi lähettää viestejä ja vastaanottaa viestejä jonkun tietyn henkilön kanssa.

Milloin sinä lähetit viimeksi MMS-viestin? 😊

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa