Uutinen

Valioliiga käynnistyy 11.8. – lue Viaplayn asiantuntijoiden tärpit tulevaan kauteen

  • 27 July 2023
  • 0 kommenttia
  • 2977 katselukertaa
Valioliiga käynnistyy 11.8. – lue Viaplayn asiantuntijoiden tärpit tulevaan kauteen
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Tyhjennä kalenteri ja varaa sohva – Valioliiga käynnistyy 11.8., kun viime kauden mestari Manchester City kohtaa Burnleyn. Valioliigan näet V premium -kanavapaketilla Viaplayn suomalaisen asiantuntija- ja selostajakoplan kanssa. Mutta mitä asiantuntijat nostavat tikunnokkaan ensi kaudeksi?

 

Kuka skalpeeraa Manchester Cityn?

 

Viime kaudella Manchester City voitti kaiken voitettavissa olevan, mutta Arsenal piti kilvan tasaisena aivan viime metreille saakka. ”Cityn haastajat tulevalla kaudelle ovat Arsenal, Manchester United ja Liverpool - - City ei tule marssimaan voittoon ilman kilpailijoiden kovaa haastoa” veikkaa jalkapalloasiantuntija Mika Kottila.

Ville Klinga nostaa tikunnokkaan mielenkiintoisen parivaljakon ”Kyllähän pohjoismaalaisena norjalaiskaksikon Erling Haaland (City) – Martin Ødegaard (Arsenal) otteita tulee seurattua tarkkaan ja he ovat seurojensa avainpelaajat.”. Haalandin ainutlaatuinen debyyttikausi Valioliigassa oli yksinkertaisesti kaunista katseltavaa – Valioliigan yhden kauden maaliennätys 36 osumalla. Ja vasta 23-vuotiaana.

Ødegaardista kasvoi viime kaudella Arsenalin hyökkäyspään moottori ja johtohahmo. Nyt Ødegaard saa vierelleen West Hamista siirtyneen Declan Ricen, ehkäpä tämän hetkeen parhaan englantilaisen keskikenttäpelaajan. ”Vaikka Tykkimiehet saikin uuden johtajan Declan Ricestä, niin onko ryhmässä vielä tarpeeksi voittajia?” pohtii Kottila Arsenalin mestaruushaaveista.

Myös Liverpool ja Manchester United saavat suitsutusta “Manchester Unitedin uusi maalivahtihankinta Internazionalesta, André Onana, on itselle mielenkiintoisin seurattava. Jännä nähdä myös miten Liverpoolin uusi keskikenttä asettuu uuteen muotoon kauden alkaessa.” maalailee maalivahtilegenda ja Viaplayn asiantuntija Jussi Jääskeläinen. ManU piti jo viime kaudella eniten nollapelejä, kivenkova puolustus saakin Onanasta etenkin entistä parempaa jalallista pelaamista ja pelinavaamista.

 

 

Onko Top 6 mennyttä?

 

Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham ja Manchester United ovat jakaneet Valioliigan kärkisijat jo vuosia ja ovat rahassa mitattuna eri luokassa muihin joukkueisiin verrattuna, mutta viime kausina hajontaakin on tapahtunut runsaasti.

Jääskeläinen kuitenkin uskoo Top 6:seen, ”mutta myös Newcastlen ja Brightonin murtautumiset sarjan kärkipäähän tuovat lisämielenkiintoa”. Kottila nostaa esiin myös viime kaudella huippuvalmentaja Unai Emeryn palkanneen Aston Villan ”Joukkue pelasi viime kaudella vakuuttavasti Unai Emeryn alaisuudessa. Seura on vain vahvistunut lisää kesän aikana, joten Birminghamin jätti kolkuttelee eurosijoja.”. Kaksi top 6 -joukkuetta näyttäytyvät Kottilalle kysymysmerkkeinä ”Chelsealla on meneillään ”puhdistus” ja uudelleenrakennus. Tottenhamilla luvassa vuorostaan pokaalin metsästys "osa 16".

Sarjanousija Luton on jo nyt asiantuntijatiimin suosiossa, etenkin Klingan ”Upea tarina seuralta, jonka historiasta löytyy suomalaispelaajiakin. Odotan sitkeää taistelua säilymisestä, mutta helppoa ei tule olemaan!”. Vertailun vuoksi Lutonin jalkapallostadionille mahtuu 10 266 katsojaa, kun Tottenhamin uudenkarhea stadium vetää 62,850 hintalappuna rapeat 1,2 miljardia puntaa.

 

 

Näe ja koe Valioliiga V premium -kanavapaketilla – ja paljon muuta

 

Asiantuntijatiimin fiilikset summaa parhaiten Jääskeläinen ”Odotan todella innolla alkavaa kautta. Sarja vain kasvaa kasvamistaan. Edessä on varmasti jälleen yksi kaikkien aikojen kausista. Sarjassa on todella paljon mielenkiintoisia otteluita joka viikolla.”. Muu tiimi hehkuttaa etenkin legendaarisia derbyjä ”Liverpool – ManU pelit sytyttävät aina!” Klinga lisää.

Tilaamalla V premiumin Telialta, saat Valioliigan lisäksi sisältää hurjan määrän muutakin huippu-urheilua: näe muun muassa Formula1-kisat sekä NHL-taistot livenä ja suomenkielisellä selostuksella.

Tilaa V premium -kanavapaketti nyt ja saat ensimmäisen kuukauden veloituksetta. Katso matsit Telia Play -boksilla tai Telia Play -sovelluksella mistä tahansa älylaitteestasi. Tutustu V premiumiin nyt!

 

--

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa