Uutinen

Yhteys Multi -tuoteperhe

Yhteys Multi -tuoteperhe

Yhteys Multi -palvelu tekee useamman laitteen käytöstä helpompaa. Se mahdollistaa yhden puhelinnumeron käytön useammalla eri laitteella, eli samaa numeroa voi käyttää esimerkiksi puhelimella ja älykellolla. Molemmilla pää- sekä rinnakkaisliittymällä voi soittaa ja vastaanottaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä sekä käyttää nettiä. Yhtä pääliittymää kohden voi olla käytössä jopa kolme rinnakkaisliittymää. Yhteys Multi -palvelun avulla rinnakkaisliittymää voi käyttää kaikissa puhelimissa, tableteissa sekä älykelloissa, joissa on SIM-kortti tai eSIM.

 

Valitse kolmesta vaihtoehdosta itsellesi sopiva

 

Yhteys Multi -tuoteperhe koostuu kolmesta eri tuotteesta, jotka ovat Yhteys Multi, Yhteys Multi+ ja Yhteys Multi+ 5G -palvelu. Yhteys Multi -palvelun rinnakkaisliittymä käyttää pääliittymänä toimivan puhelinliittymän puhe-, viesti- ja nettiominaisuuksia. Netin maksiminopeus rinnakkaisliittymällä määräytyy valitun Yhteys Multi -palvelun mukaan.

 

Yhteys Multi -palvelun rinnakkaisliittymän maksiminopeus on 10 Mbit/s. Se sopii esimerkiksi älykelloihin tai muihin pientä nopeutta tarvitseviin laitteisiin.

 

Yhteys Multi+ -palvelun rinnakkaisliittymä toimii samalla nopeudella kuin pääliittymä, mutta maksimissaan 300 Mbit/s nopeudella. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti tableteille, joissa on puheominaisuus sekä toisille puhelimille.

 

Yhteys Multi+ ja 5G -palvelu on aktivoitavissa vain 5G-pääliittymille. Rinnakkaisliittymä toimii myös 5G-verkossa samalla nopeudella kuin pääliittymä, mutta maksimissaan 300 Mbit/s nopeudella. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti 5G-kykyisille tableteille ja toisille puhelimille.

 

 

Apple Watch tai Samsungin Galaxy Wearable -älykelloon Yhteys Multi -palvelu otetaan käyttöön sovelluksen kautta. Eli kun laitepari on iPhone + Apple Watch tai Samsungin puhelin + Samsung Watch, tapahtuu Yhteys Multi -liittymän tilaus kelloon Apple Watch - tai Samsung Galaxy Wearable -sovelluksen kautta. Samsungin ja Applen sovelluksen kautta onnistuu myös Yhteys Multi -palvelun hallinnointi. Sieltä voi esimerkiksi siirtää palvelun toiseen laitteeseen. Yhdellä pääliittymällä voi olla maksimissaan kaksi Apple tai Samsung Watch -kelloliittymää.

 

Muiden laiteparien kohdalla Yhteys Multi -palvelu tilataan Minun Teliasta (verkkokaupasta tai sovelluksen kautta) tai asiakaspalvelusta. SIM-kortit toimitetaan postitse suoraan kotiin. Jos laitteessa on tuki eSIM:lle, niin palvelun saa heti käyttöön. Yhteys Multi -palvelu tulee näkyviin Minun Telian Liittymätiedot-sivulle Rinnakkaisliittymät-osioon. Tilauksen jälkeen Minun Teliasta on mahdollista muokata asetusta, vastaanotetaanko teksti- ja multimediaviestit myös rinnakkaisliittymään. Oletuksena viestit toimitetaan kaikkiin liittymiin. Hallintaominaisuudet liittyen muun muassa Yhteys Multi -palvelun liittymän nimeämiseen ja päivittämiseen ovat tulossa myöhemmin.

 

Yhteys Multi -palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu ja mahdollisuus kytkeä Wifi-palvelu. Yhteys Multi -palvelu on kytkettävissä kaikkiin muihin Telian liittymiin, lukuunottamatta Telia Dot -liittymiä, mobiililaajakaistaa, Prepaidiä sekä M2M-/koneliittymiä.

 

 

Yhteys Multi -palvelu helpottaa viestintää ja monipuolistaa älylaitteiden käyttöä. Miten sinä hyödyntäisit Yhteys Multi -palvelua? 🙂

 

Lue lisää:

 


44 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Multi-SIM-palvelu on poistunut hinnastosta, joten tarkoittaako Telia Yhteys Multi uudelleenlanseeraus samalla sitä, että Multi-SIM palvelu poistui uusmyynnistä? Entä tuleeko nykyisille Multi-SIM palvelun käyttäjille muutoksia?

 

Telialla oli jo käytössä samanniminen Yhteys Multi palvelu kesäkuusta 2019. Miten uusi ja vanha Yhteys Multi eroavat toisistaan? Entä vanhat Yhteys Multi-käyttäjät? Säilyykö heillä vanha Yhteys Multi, vai päivittyikö heille automaattisesti uusi Yhteys Multi?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13
Vanha Multi-SIM jää voimaan normaalisti niille asiakkaille, joilla palvelu on ollut käytössä jo ennestään. Uudismyynnistä se on kuitenkin poistunut eikä sitä ole enää saatavilla. Aikaisempaa Multi-palvelua on myyty vain Apple Watcheihin sekä Samsung Watcheihin kelloliittymäksi. Tämän uuden Yhteys Multi-tarjoaman kolmesta palvelusta voi nyt valita tarpeisiinsa sopivan rinnakkaisliittymän myös puhelimiin ja tabletteihin.

Parannuksia aikaisempaan Multi-SIM:iin nähden ovat muun muassa nämä ominaisuudet: Yhteys Multi mahdollistaa jopa 5 rinnakkaisliittymää yhtä pääliittymää kohden. Toisin kuin vanha Multi-SIM, on Yhteys Multi palvelu VoLTE kykyinen ja näin ollen yhteensopiva Telia 4G puhe & Wifi puhelut -palveluiden kanssa. Lisäksi rinnakkaisliittymän saa toimimaan myös 5G-verkossa lisäpalvelulla, kyseessä siis tämä uusi Yhteys Multi+ ja 5G-lisäpalvelulla.


Käyttäjätaso 5

"Toisin kuin vanha Multi-SIM, on Yhteys Multi palvelu VoLTE kykyinen ja näin ollen yhteensopiva Telia 4G puhe & Wifi puhelut -palveluiden kanssa. Lisäksi rinnakkaisliittymän saa toimimaan myös 5G-verkossa lisäpalvelulla,"

 

Tarkoittaako em. , että Multi-palvelu ei toimi ilman VoLTE:a???

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Ei kai tuo sitä tarkoita, vaan että VoLTE:a voi käyttää jos haluaa. Multi-SIM ei voinut käyttää, jos VoLTE oli käytössä, joten nyt tuo on selkeä parannus palveluun. 

Käyttäjätaso 5

@Purnipsi 

"Ei kai tuo sitä tarkoita, vaan että VoLTE:a voi käyttää jos haluaa. Multi-SIM ei voinut käyttää, jos VoLTE oli käytössä, joten nyt tuo on selkeä parannus palveluun. "

 

@HannaSu 

"Yhteys Multi-palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu ja mahdollisuus kytkeä Wifi-palvelu."

 

Kumpi pitää paikkansa? Vai onko niin , että pääpuhelimessa pitää olla VoLTE kytkettynä , mutta sivupuhelimessa ei??

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Ehkä tässä on nyt lähestytty asiaa väärästä näkökulmasta. Yhteys Multi liittymä tarjoaa mahdollisuuden pää- ja rinnakkaisliittymillä soittaa 4G-verkon kautta puheluita.Päätelaitteen ei tarvitse tukea 4G-puhetta palvelun kytkentään tai liittymän toimintaan. Multi liittymät toimivat vaikka pelkissä 2G ja 3G-verkon laitteissa. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Telian ohjesivu Multi-SIM:stä ja Yhteys Multista kaipaisi päivittämistä.

AsiakastukiLiittymätMulti-SIM ja Yhteys Multi

 

Yhteys Multi puolestaan tuo mobiiliyhteyden älykelloon.

Multi-SIM on tilattavissa

Yhteys Multi on tällä hetkellä saatavilla Apple Watch Series 3 ja sitä uudempiin GPS + Cellular -älykelloihin sekä valikoituihin Samsung Galaxy Watch -älykelloihin.

Kiitoksia tarkkaavaisuudesta @irritus! Laitetaan korjaukseen.


Yhtä pääliittymää kohden voi olla käytössä jopa viisi rinnakkaisliittymää. 

 

Multin sivu ei tästä usean rinnakkaisliittymän tilanteesta juuri mitään kertonut, joten varmistetaan vielä erikseen: Kun sanotte että saa jopa viisi rinnakkaisliittymää, niin saako yhdellä kuukausimaksulla käyttöön maksimissaan viisi rinnakkaisliittymää, vai onko jokainen rinnakkaisliittymä aina oma kuukausimaksullinen Multi-liittymänsä?

 

Eli jos haluaisin nykyisen 6,90 €/kk Multi-simini vaihtaa Multiin (10M riittäisi) koska haluaisin kaksi rinnakkaiskorttia, niin maksaisiko se minulle 7,90e/kk vai 15,80 €/kk?

 

Jos jokainen rinnakkaisliittymä maksaa enemmän, niin aika karu hinnankorotus tuli vanhaan multi-simiin verrattuna, Multi+ on käytännössä sama kuin vanha multi-sim ja se maksaa 14,90 €/kk kun multi-simin sai 6,90 eurolla kuussa. Toki jos tuota vastaan saa enemmän rinnakkaiskortteja niin hinnankorotuksessa on perusteita, mutta muuten aika kylmää...

@kjns Jos Yhteys Multi-rinnakkaisliittymiä on esimerkiksi 5 kappaletta, niin myös Multin kk-maksuja peritään 5 kpl. Yhdellä kuukausimaksulla saa siis yhden Multi-liittymän käyttöönsä eli kaksi korttia tulisi sinulle maksamaan 14,80 €/kk. 

Toisin kuin vanha Multi-SIM, on Yhteys Multi -palvelu VoLTE-kykyinen ja näin ollen yhteensopiva Telia 4G-puhe & WiFi-puhelut -palveluiden kanssa. Yhteys Multi -tuoteperhe tarjoaa kattavamman valikoiman rinnakkaisliittymiä, joista voit valita parhaimman palvelun omaan tarpeeseesi. Valikoimassa on myös 5G-lisäpalvelu rinnakkaisliittymälle. Yhteys Multi ratkaisee myös vanhassa Multi-SIM:ssä olleet puhelunohjaushaasteet.

Kunniamerkki +6

@KaPetri ja @SaJoonas Jos hommaan tämän uuden palvelun ja laitan toisen kortin nimenomaan 4G-reitittimeen, niin toimiiko varmasti puhelut pääliittymässä VoLTE samaan aikaan?  Toimivuutta ei luvattu, jos oli Multi-sim käytössä.

 

Miksi nopeus on rajattu maksimissaan 300Mbit/s, kun taas multi-simmissä liittymän maksimi eli 450Mbit/s tai 1000Mbit/s?

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

@kurkitopi Multissa ei ole samanlaisia haasteita puhelunohjauksissa kuin Multi-Sim:ssä, jos sitä käyttää esim.. tabletissa tai tietokoneessa. Eli käyttö onnistuu kyllä. Multi-palvelun maksiminopeus on tällä hetkellä valittu suosituimman 5G-pakettimme nopeuden perusteella (Rajaton 5G 300 M) ja tällä hetkellä ei ole suunnitelmia muille nopeusvaihtoehdoille. Varsinaiseen reititin-käyttöön tarjoamme Mobiililaajakaista-liittymiä, joissa on valittavissa myös yli 300 Mbit/s nopeudella olevia liittymiä. 

Kunniamerkki +10

Onnistuuko eSIM:n käyttöönotto Samsungin älykelloon seuraavasti ( eli Yhteys Multiin ) ?: ensin ilmoitan chat:ssä älykellon IMEI:n eli eSIM on ladattu. Tämän jälkeen asiakaspalvelija aktivoi eSIM:n.@Tomppa_1 kirjoitti: Onnistuuko eSIM:n käyttöönotto Samsungin älykelloon seuraavasti ( eli Yhteys Multiin ) ?: ensin ilmoitan chat:ssä älykellon IMEI:n eli eSIM on ladattu. Tämän jälkeen asiakaspalvelija aktivoi eSIM:n.

Saat iseasiassa Multi-palvelun päälle itsepalveluna, jos sinulla on laiteparina Samsung-puhelin + Samsung Watch! Aktivointi tapahtuu niin, että lataat ensin puhelimeesi Galaxy Wearable -sovelluksen ja sen jälkeen aktivoit Multi-liittymän Minun Teliassasi. Meidän asiakastukisivuilla on hyvät ohjeet mobiiliyhteden käyttöönottoa varten. 

Kunniamerkki +10

@MinnaLN:

Eli Samsungin puhelimessa Wearable-sovelluksessa ei tarvitse lukea QR-koodia ?@Tomppa_1 kirjoitti: Eli Samsungin puhelimessa Wearable-sovelluksessa ei tarvitse lukea QR-koodia?

Ei tarvitse! Se on aika käteväksi tehty nykysin. 🙂>

Kunniamerkki +10

@MinnaLN

Täytyykö Wearable-sovelluksen kohta "Liittymätilaukset" valita ennen kuin menee Minun Teliaan aktivoimaan liittymän ?@Tomppa_1 kirjoitti: Täytyykö Wearable-sovelluksen kohta "Liittymätilaukset" valita ennen kuin menee Minun Teliaan aktivoimaan liittymän ?

Kun on Samsungin puhelin ja kello niin tilaus tapahtuu kokonaan Samsungin Galaxy Wearable -sovelluksen kautta. Itsellä ei ole tähän hätään testattavana kyseistä sovellusta tämä "Liittymätilaukset" vaikuttaa loogiselta, eli kyllä, valitse se 👍>

Kunniamerkki +10

Voiko Multi-liittymän aktivoida tietokoneella nettiselaimella Minun Telia-kohdasta ?@Tomppa_1 kirjoitti: Voiko Multi-liittymän aktivoida tietokoneella nettiselaimella Minun Telia-kohdasta ?

Voi aktivoida selaimen kautta Minun Teliasta! Vaan tuota kelloa varten aktivointi pitäisi tehdä tuon Wearable-sovelluksen kautta. Jumittaako se sovellus vai onko siinä ehkä jokin muu ongelma käytössä? 

Kunniamerkki +10

Ylhäällä sanotaan: "Yhteys Multi-palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu"

Pystyykö pääliittymän puhelimen asetuksista pakottamaan verkkotilan 3G-verkkoon ?@Tomppa_1 kirjoitti:

Ylhäällä sanotaan: "Yhteys Multi-palvelun käyttö edellyttää, että pääliittymälläsi on 4G-puhepalvelu"Pystyykö pääliittymän puhelimen asetuksista pakottamaan verkkotilan 3G-verkkoon ?Palvelu tarvitsee liittymälle tämän 4G-puhepalvelun. Pääliittymän pakottaminen 3G-verkkoon ei estä Multi-palvelun käyttöä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

@Tomppa_1 

"Pystyykö pääliittymän puhelimen asetuksista pakottamaan verkkotilan 3G-verkkoon ?"

 

voihan sen pakottaa mutta telia heittää umts verkon luiskaan vuonna 2023. joten tuo volte alkaisi olla suositus. ellei sitten halua käyttää dinosaurus...eiku gsm verkkoa half-rate koodekilla ja jossa hädin tuskin data lliikkuu.

 

tekstiviestit liikkuu hyvin dinosaurus verkossa.

Kunniamerkki +10

Pystyykö Yhteys Multi lisäpalvelulla kuuntelemaan Samsungin älykellossa Telian vastaajaviestejä ?

@Tomppa_1 Jos kellossa on puheluominaisuus, niin sillä pitäisi pystyä soittamaan vastaajanumeroon samalla tavalla kuin puhelimellakin.

Vastaa