Mobiilivarmenne

Mobiilivarmennevinkit: Näin tunnistaudut nopeasti

  • 16 February 2024
  • 3 kommenttia
  • 4298 katselukertaa
Mobiilivarmennevinkit: Näin tunnistaudut nopeasti
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Mobiilivarmenne on ollut jo monen vuoden ajan näppärä tunnistautumistapa erilaisiin asiointipalveluihin, kuten Minun Teliaan, sekä Kelan tai Verohallinnon sivustoille. Mobiilivarmenne on aina mielletty helpoksi ja nopeaksi tavaksi kirjautua, mutta entä jos voisit entisestään nopeuttaa tunnistautumista?

Tavallisesti käytetty tyyli mobiilivarmenteella tunnistautumiseen on naputella tunnistautumisvaiheessa oma liittymänumero, jolle mobiilivarmenne on aktivoitu. Tiesitkö, että voit puhelinnumeron naputtelun kuitenkin kiertää, ja tallentaa sen jo valmiiksi laitteeseesi tai selaimesi tietoihin? Tällöin tunnistautuminen tapahtuu entistä nopeammin. 

Tässä vinkit siihen, miten tallennat puhelinnumerosi Chrome-selaimeen tai Applen laitteeseen niin, ettei sinun tarvitse joka kerta kirjoittaa numeroasi uudelleen.

 

Näin lisäät puhelinnumerosi valmiiksi Chrome-selaimeen

 

Klikkaa Chrome-selaimen ylävalikon kolmesta pisteestä. Sitten valitse “Asetukset” → “Osoitteet ja muita tietoja” → “Lisää osoite” → Lisää puhelinnumerosi ja Valmis

Kun puhelinnumerosi on tallennettu ylläolevalla ohjeella selaimen osoitetietoihin, voit jatkossa kirjautua ja tunnistautua Chrome-selaimella entistä nopeammin mobiilivarmennetta käyttäen. Näin se jatkossa tapahtuu:

Klikkaa tunnistautumisikkunassa punaisella ympyröityä sijainti-symbolia. Tämän jälkeen löydät tallentamasi puhelinnumeron, ja voit sitä klikkaamalla edetä tunnistautumisessa.

 

Näin lisäät puhelinnumerosi valmiiksi Apple-laitteeseen

 

Löydät “Salasanat” -kohdan puhelimen asetuksista. Klikkaa sieltä “Uusi salasana” → Lisää tiedot kuvan mukaan, laittaen käyttäjätunnukseksi oman puhelinnumerosi → Valmis. Tämän jälkeen tiedot ovat lisätty laitteeseesi.

Kun olet lisännyt salasanoihisi liittymänumerosi jolla käytät mobiilivarmennetta, voit tunnistautua jatkossa mobiilivarmenteella nopeammin näin: 

Jatkossa tunnistautuessasi mobiilivarmenteella, pystyt suoraan klikkaamaan näytön alareunassa näkyvää “Käytä tiliä **********” naputtelematta joka kerta erikseen liittymänumeroasi.

 

Löydät lisää ohjeita mobiilivarmeen käyttöön sivuiltamme.

Oletko sinä jo hyödyntänyt puhelinnumerosi tallentamista valmiiksi mobiilivarmenteella tunnistautuessasi? Jaa myös omat vinkkisi tunnistautumiseen!

 

--

Lue myös:

 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Kätevä vinkki kyllä, aiemmin olen vaan ärsyyntynyt kun selain ei vakiona kysy, että talletetaanko ja laiskana näpytellyt joka kerta käsin tutkimatta tarkemmin asiaa. 

Kunniamerkki +1

Toimiiko tämä “Näin tunnistaudut nopeasti”-vinkki myös Samsungin (Android) puhelimissa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Toimiiko tämä “Näin tunnistaudut nopeasti”-vinkki myös Samsungin (Android) puhelimissa?

Samaa vinkkiä voit hyödyntää käyttäessäsi Chrome-selainta. Eli jos jos surffailet Android-puhelimen Chrome-selaimella netissä ja olet tallentanut ohjeen mukaan puhelinnumerosi, niin tunnistautuminen onnistuu ohjeessa mainitulla tavalla. 
 

Vastaa