Laitevinkit

Näin varmistat, että puhelimesi tai tablet-laitteesi sovellukset ovat ajan tasalla

  • 11 October 2023
  • 0 kommenttia
  • 177 katselukertaa
Näin varmistat, että puhelimesi tai tablet-laitteesi sovellukset ovat ajan tasalla
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
  • Yhteisömanageri
  • 10407 kommenttia

Yhtä tärkeää, kuin laitteesi ohjelmiston (käyttöjärjestelmän) pitäminen ajan tasalla on varmistaa, että laitteesi sovelluksien päivitykset ovat ajan tasalla. Päivitysten avulla sovellusten kehittäjät parantavat sovellustensa toimintaa sekä pitääkseen niiden suojaukset ajan tasalla. Näin ollen myös sovellusten pitäminen päivitettynä on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla voit huolehtia omasta digiturvallisuudestasi. Tästä artikkelista löydät ohjeet miten toimia.

Tämä artikkeli sisältää Applen iPhone/iPad -laitteiden ohjeet, sekä pääpiirteiset ohjeet Android-laitteiden sovelluspäivitysten tarkistamiseksi.

Jos haluat niin voit myös kysyä neuvoa tämän artikkelin kommenteissa.

 

Apple iPhone / iPad

 

Näin tarkistat, onko laitteesi sovellusten päivitykset ajan tasalla:

  1. Avaa App Store ja paina oikeasta yläkulmasta löytyvää profiili-kuvaketta
  2. Selaa näkymää alaspäin ja näet sovellukset, joihin on päivityksiä saatavissa. Suosittelen, että valitset Päivitä kaikki. Voit myös halutessasi päivittää jokaisen sovelluksen yksitellen, paina kyseisten sovellusten kohdalla kohdalla Päivitä

 

Android-puhelimet ja tablet-laitteet

 

Android-käyttöjärjestelmää käyttäviä laitteita on esimerkiksi Samsungilla, OnePlussalla, Nokialla, Sonylla, Huaweilla ja Honorilla. Eri valmistajien välillä on pieniä eroja siinä mistä ja miten voit tarkistaa, että laitteeseen asennettujen sovellusten ohjelmisto on ajan tasalla. Tässä pääpiirteinen ohje:

  1. Avaa Play Kauppa ja paina oikeasta yläkulmasta löytyvää profiili-kuvaketta
  2. Valitse Ylläpidä sovelluksia/laitteita ja valitse tämän jälkeen vielä Päivityksiä saatavilla. Näkymästä näet sovellukset, joihin on päivityksiä saatavissa. Suosittelen, että valitset Päivitä kaikki. Voit myös halutessasi päivittää jokaisen sovelluksen yksitellen, paina kyseisten sovellusten kohdalla kohdalla Päivitä

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa