24/1 mt laajakaista toimii hitaasti


Terve!

Otin elokuussa soneraviihde paketin käyttöön. Laajakaistan nopeus pitäisi olla 24mt mutta nopeustesti antaa latausnopeudeksi vain maksimissaan 12mt. Modeemina toimii inteno DG301AL. Toista modeemia minulla ei ole millä kokeilla. Sellanen vielä, onko normaalia että modeemin DSL asetus näyttää olevan modeemin asetuksissa:DSL Type : ADSL2+ Annex M. Joka on soneran ADSL asetuksien mukaan valokuitu, käsittääkseni tänne ei tule valokuitua kun minulle ei sellaista ole tarjottu.
Yli 8 Mbit/s liittymä
ADSL2+ Annex A (ADSL-liittymät)
ADSL2+ Annex M (Extra, ADSL-tekniikalla toteutettu)


Modeemi on resetoitu mutta ei muutosta mihinkään..

19 kommenttia

Hei Elmo92

Nuo Annex arvot Inteno osaa valita parhaimman kättelyn mukaisesti, eli niistä ei tarvitse välittää. Vilkaisin liittymääsi ja yhteydessä näkyy paljon vaimennusta. Oletko ottanut Inteno modeemin käyttöön pakkauksen mukana tulleilla piuhoilla ja varsinkin puhelinjohdolla? Mikäli puhelinjohtoa on jatkettu, voi tämä hidastelu johtua siitä. Eihän sinulla ole käytössä mitään muita lankalinjan laitteita? Voisit myös kokeilla yhteyttä toisesta puhelinrasiasta mikäli sellainen asunnosta löytyy.

Nopeustestiin vaikuttaa myös Viihdepalvelun digiboksi jos se on kytkettynä päälle. TV-lähetys boksin läpi syö kaistaa kanavasta riippuen 4-6mbit ja HD kanavilla 8-12mbit. Nopeustesti kannattaa siis tehdä silloin kun boksi on kiinni.
Minulla on käytössä pidempi puhelinjohto, mutta kokeilin äsken sillä pakkauksen mukana tulleella lyhyellä puhelonjohdolla niin nopeustesti antoi 13mt, ei mikään huomattava parannus.. Digiboxi on kiinni kun olen tehnyt nopeustestit. Muita lankalaitteita ei ole ja talossa on vain yksi puhelinpistoke.
Hei Elmo92

Suosittelisin nyt tässä tilanteessa tekemään liittymästäsi vikailmoituksen niin saadaan tuo hidastelu korjattua.

Vikailmoituksen voit jättää soittamalla vikapalveluun tai jättämällä palvelupyynnön omien sivujen kautta.
Vikailmoitus tehty! Unohdin aikaisemmin kysyä vielä noista modeemin valoista. Kuuluuko tossa intenossa palaa vain yksi valo? Ainut valo mikä palaa tossa on Status.
Hei Elmo92,

Statusvalon pitäisi palaa vihreänä silloin kun yhteys toimii ja punaisena silloin kun yhteys on esim. poikki.
Mikähän tossa viankorjauksessa oikeen kestää? Huomenna viikko siitä kun tein vikailmoituksen ja tekstiviestillä tuli vastaus, että vika korjataan kahden työpäivän aikana.
Hei Elmo92,

Siellä on hieman ruuhkaa tällä hetkellä ja siksi on vianselvitys viivästynyt. Pahoittelemmä tästä aiheutunutta haittaa. Yritän kiirehtiä vikailmoitustasi niin saataisiin tuo asia hoitoon.
Tänään tuli viesti, että asiantuntia on ottanut vikailmoituksen käsittelyyn meni varmaan alle 10min niin tuli uusi viesti että vikailmoitus on käsitelty, jos ongelma jatkuu ole yhteydessä vikapalveluun. Netin nopeus nousi vaivaisen 1 megan eli 14 megaan. Vielä uupuu megoja.. Mitään infoa ei voitu laittaa, että mitä siellä oikeen tehtiin. Pitää tehdä taas uusi vikailmoitus ja odotella lisää..
Hei Elmo92,

Olitkin jo laittanut uutta vikailmoitusta meille. Edellisen vikailmoituksen yhteydessä linjaa oli säädetty ja vikailmoituksen kuittaushetkellä nopeus modeemille asti on ollut 16,3 megaa. Yhteyden linjapituudesta johtuen tuo voi olla maksiminopeus mitä 24 megan yhteydestä sinulle tulee.
Toinenkin vikailmoitus käsitelty. Modeemin tietojen mukaan siihen tulee 17.6megaa. Nopeustesti kuitenkin antaa vain n.15 megaa, mihin häviää 2.5 megaa? Onko modeemissa asetukset jotenkin pielessä?
Hei Elmo92

Modeemin ns. kättelynopeudesta häviää aina noin 5-20% oheisliikenteeseen mitä tietokoneen-modeemin-verkon välillä tapahtuu. Tämän takia nopeustesti antaa aina hieman pienemmän tuloksen mitä kättely näyttää vaikka mitään latauksia tai liittymää hidastavia ohjelmia ei olisikaan päällä.

Mittaamasi 15Mbit nopeus kuulostaa ihan normaalilta kun laitteesi ilmoittama kättelynopeus on 17.6Mbit.
Moi!

Mikähän voisi olla kun nettipeleissä pingi nousee aina yli 200 kun iptv on päällä? Normaalisti pingi on sielä 5-40 paikkeilla.. Ei kauheen hyvin luonnistu fps pelit yli 200 pingillä.
Hei Elmo92

Oletko ottanut sen vanhan pidemmän puhelinjohdon uudestaan käyttöön? Yhteyden tila näyttää nyt huonommalta mitä se oli edellisen viankorjauksen jälkeen.

Jos käytössäsi on lyhyt puhelinjohto ja pingit ovat nousseet nyt hiljattain näin suureksi, kannattaa modeemille tehdä tehdas-asetusten palautus. Jos senkin jälkeen vielä ping heittelee nettipeleissä vain silloin kun viihdepalvelu on päällä, kannattaa asiasta jättää vielä uusi vikailmoitus!
Palautin modeemin tehdasasetukset eilen. Puhelinjohtona on ollut kokoajan pidempi johto, en ole huomannut eroja lyhyen johdon ja pidemmän johdon välillä. Mutta asiaan, eilen illalla kun kokeilin pelaamista viihdepalvelu päällä niin pingi kerran n.5min ajan oli yli 400 ja palautui sitten normaaliksi. Paraniko nuo modeemin arvot tehdasasetuksen palautuksella?
Hei Elmo92

Tilanne ei ole linjan puolelta muuttunut ollenkaan. Poistitko pitkän puhelinjohdon nyt testin ajaksi pois käytöstä? Ongelma voi yhä johtua siitä. Voin vilkaista tilannetta vielä uudestaan jos poistat myös pitkän puhelinjohdon pois käytöstä!
Modeemi kytketty nytten lyhyellä johdolla, onko yhtään paremmat arvot?
Hei Elmo92

Parempaan suuntaan arvot muuttuivat mutta epäilen että yhteydessä voi silti nuita ongelmia esiintyä. Voitko testata yhteyttä tänä iltana lyhyen kaapelin kanssa? Jos nopeus tuntuu hitaalta / viivettä vieläkin esiintyy viihdepalvelun kanssa käytettäessä, kannattaa asiasta jättää vielä uusi vikailmoitus.
Kokeilin eilen lyhyellä johdolla pelaamista ja viihdepalvelua samaan aikaan. Pingit nousi muutaman kerran yli 200 mutta palautui melko nopeasti normaaliksi. Kytkin takaisin pitkällä puhelinlangalla kun on mahdoton saada modeemia puhelinpistokkeen viereen kun sieltä lähin pistorasia on olohuoneessa.
Sellasen huomasin eilen, että pingi nousee aina kun tulee mainoskatko telkassa. Aika erikoista?

Vastaa